Glenn Coldenhoff in de top vijf in Grand Prix van Mexico

mxgp17glenn-coldenhoff22

Glenn Coldenhoff in de top vijf in Grand Prix van Mexico

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Rockstar Energy Suzuki Europe Team is in de voorlaatste wedstrijd om het wereld kampioenschap MXGP in het Mexicaanse Leon in de top vijf geeindigd. Coldenhoff begon ijzersterk aan de eerste manche.
In de modderige omstandigheden pakte hij kopstart maar door een valpartij werd hij teruggeslagen naar een achtste plaats. De rijder uit Heesch herpakte zich goed en wist nog terug te komen naar een vijfde plaats. In de tweede vocht hij de hele manche in een groepje van rijders. Helaas raakte hij even een keer naast de baan waardoor hij kostbare tijd verloor. Toch wist hij nog terug te komen naar een vijfde plaats waarmee hij ook vijfde werd in het dagklassement.

 

Op zaterdag waren de baanomstandigheden goed in Leon. Wel was het er drukkend warm en hier had Glenn toch wat last van. Ondanks dit kwalificeerde hij zich netjes als vijfde en kon hiermee in beide manches op zondag vanaf de binnenzijde starten.
Door verschillende onweersbuien in de nacht van zaterdag op zondag was het circuit bijzonder modderig in de eerste manche. Ook was het veel minder warm dan op zaterdag het geval was. Na het vallen van het starthek zat Glenn er goed vooraan bij en wist in de eerste ronde door te stoten naar de koppositie. In de modderige omstandigheden probeerde hij in de beginfase een gaatje te slaan maar toen hij langs de pitlane kwam, verloor hij de controle over de motor en kwam ten val. Glenn verloor hierdoor verschillende plaatsen maar kwam gedurende de wedstrijd toch nog vanaf een achtste plaats sterk terug naar een vijfde plaats.
In de tweede manche vocht Glenn de hele wedstrijd goed mee in een groepje tot aan de tweede man. Gautier Paulin, Evgeny Bobryshev, Shaun Simpson, Jeremy van Horebeek en Max Nagl zaten ook in dit groepje en er werd op het scherpst van de snede gestreden. Op een gegeven moment nam hij de vierde plaats in handen en begon druk uit te oefenen op Jeremy van Horebeek. Echter door een foutje waarbij hij naast de baan belandde, viel hij terug naar een achtste plaats. Glenn herpakte zich goed en wist goed terug naar voren te komen om uiteindelijk op een vijfde plaats over de finish.
Met tweemaal een vijfde plaats in de manches eindigde hij ook op een vijfde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap bezet Coldenhoff de achtste plaats. Aankomend weekend staat de laatste wedstrijd op het programma in het Amerikaanse Glen Helen.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff:’’Het positieve van vandaag is dat ik twee goede starts pakte en bijna kopstart wist te pakken. In de eerste manche reed ik een aantal ronden aan de leiding. Op het moment dat ik op mijn pitboard keek, gleed mijn voorwiel weg en kwam ik ten val. Het kostte me vier ronden voordat ik weer terug in mijn ritme zat omdat mijn handschoenen helemaal onder de modder zaten. Toen deze waren opgedroogd kon ik het tempo opvoeren en wist ik nog vijfde te worden. Paulin was bij de start van de tweede manche net iets sneller. Het was een mooie wedstrijd waarin ik alles heb gegeven. Ik maakte een paar kleine foutjes maar kon een aantal rijders terug pakken en toen Paulin ten val kwam, kon ik de vijfde plaats overnemen. Twee vijfde plaatsen is niet slecht maar we willen meer. Het zat allemaal dicht bij elkaar en het had een andere positie kunnen zijn vandaag’’.

 

Uitslagen Grand Prix MXGP in Mexico:

Eerste manche:
1 Romain Febvre
2 Shaun Simpson
3 Evgeny Bobryshev
4 Gautier Paulin
5 Glenn Coldenhoff

 

Tweede manche:
1 Romain Febvre
2 Shaun Simpson
3 Evgeny Bobryshev
4 Jeremy van Horebeek
5 Glenn Coldenhoff

 

Daguitslag:
1 Romain Febvre 50 Pnt
2 Shaun Simpson 44 Pnt
3 Evgeny Bobryshev 40 Pnt
4 Jeremy van Horebeek 32 Pnt
5 Glenn Coldenhoff 32 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Romain Febvre 688 Pnt
2 Gautier Paulin 566 Pnt
3 Evgeny Bobryshev 539 Pnt
4 Shaun Simpson 481 Pnt
5 Max Nagl 442 Pnt
8 Glenn Coldenhoff 393 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff in de top tien in laatste MXGP in Frankrijk Glenn Coldenhoff van Red Bull KTM Factory team is in de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Franse Villars Sous Ecot in de top tien geeindigd. Onder de zware omstandigheden wist ...
Glenn Coldenhoff ondanks tegenslag in de top tien in GP van Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is tijdens de MXGP van Nederland tiende geworden. Na een goede eerste manche waarin Glenn zesde werd, zette een val bij de start van de tweede manche...
Glenn Coldenhoff ruim in de top tien in Grand Prix van Amerika Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Amerika achtste geworden. In beide manches had Coldenhoff door matige starts veel werk te doen maar wist er in de warme omsta...
Glenn Coldenhoff sterk vijfde in Grand Prix van Zweden Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de zestiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Zweden op een vijfde plaats geëindigd. In de eerste manche reed Glenn een aantal rond...
Gemengde gevoelens voor Glenn Coldenhoff na Grand Prix van Zwitserland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team blikt met gemengde gevoelens terug op de Grand Prix van Zwitserland. In de eerste manche reed Glenn een sterke wedstrijd waarin hij zich op wist te w...