Doorzetter Coldenhoff knap vijfde in Amerikaanse Grand Prix

mxgp18glenn-coldenhoff10

Doorzetter Coldenhoff knap vijfde in Amerikaanse Grand Prix

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Rockstar Energy Suzuki Europe Team heeft in het Amerikaanse Glen Helen het wereldkampioenschap MXGP sterk af weten te sluiten.

 

De rijder uit Heesch werd op zaterdag ziek en kon dit in de warme omstandigheden goed merken. Toch zette hij door en wist er in zowel de eerste als de tweede manche een zesde plaats uit te halen waarmee hij vijfde werd in het dagklassement. Hiermee eindigde Glenn in Amerika als tweede MXGP-rijder.

 

Het circuit van Glen Helen bevat vele steile hellingen en afdalingen die we bijna nergens zo steil zien als hier. Het was afzien want de temperaturen lagen boven de 35 graden. Glenn had de pech dat hij ook nog ziek werd en dit kostte hem veel kracht. Toch wist Glenn zich op zaterdag nog als twaalfde te kwalificeren voor de wedstrijd. Hij kwam niet goed uit de start en kwam pas op een zestiende plaats uit de eerste ronde. Gedurende de wedstrijd kwam hij goed terug naar voren en wist op een twaalfde te finishen.

 

Op zaterdagavond probeerde Glenn zo goed mogelijk te herstellen maar een goede nachtrust zorgde er nog niet voor dat hij volledig was hersteld. Toch wilde hij er het beste van proberen te maken en dit ging hem goed af. Coldenhoff pakte een goede start in de eerste manche en kwam op een zesde plaats uit de eerste ronde. In de beginfase stootte hij door naar een vijfde plaats en wist het hoge tempo van de rijders voor hem goed te volgen. Lang hield hij stand op een vijfde plaats maar ver na het midden van de wedstrijd werd hij gepasseerd door Jason Anderson en viel terug naar een zesde plaats. Ondanks dat hij iets vermoeider was dan normaal probeerde hij het tempo zo strak mogelijk te houden en kwam uiteindelijk aan het achterwiel van Antonio Cairoli op een zesde plaats over de finish.

 

Na een goede rustperiode tussen de manches in was Glenn er weer klaar voor om er in de tweede manche tegenaan te gaan. Hij kwam niet heel goed uit de start en kwam aan het einde van de eerste ronde pas op een negende plaats voorbij start/finish. Glenn zat lekker in zijn ritme en begon aan een opmars naar voren. Tijdens zijn inhaalrace rekende hij af met o.a. Marvin Musquin en kwam in het midden van de wedstrijd aan op een zesde plaats. Op dat moment had Evgeny Bobryshev al een gat weten te slaan en deze kreeg Glenn in het resterende deel van de wedstrijd niet meer dichtgereden. Moegestreden kwam hij ook in deze manche op een zesde plaats over de finish.

 

Met tweemaal een zesde plaats in de manches eindigde hij op een vijfde plaats in het dagklassement en is in de eindstand om het wereldkampioenschap op een achtste plaats geeindigd. Aankomend weekend zal Glenn deel uitmaken van het Nederlandse team bij de MX des Nations in het Franse Ernee.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff:’’Het was niet zo slecht vandaag. Ik werd ziek op zaterdag en ook op zondag voelde ik mijzelf nog niet geweldig. Ik was in beide manches al snel moe maar het lijkt erop dat ik een goede doorzetter ben. Ik ben in beide manches als derde Europeaan over de finish gekomen. Ik heb het seizoen op een goede manier af weten te sluiten en ik ben op een achtste plaats geeindigd in het kampioenschap. In het begin van het jaar had ik het moeilijk maar later heb ik mijn potentieel laten zien. Ik heb mijn doel bereikt en ik ben daar tevreden over’’.

 

Uitslagen Grand Prix MXGP in Amerika:

Eerste manche:
1 Romain Febvre
2 Cooper Webb
3 Josh Grant
4 Jason Anderson
5 Antonio Cairoli
6 Glenn Coldenhoff

 

Tweede manche:
1 Josh Grant
2 Romain Febvre
3 Cooper Webb
4 Dean Wilson
5 Evgeny Bobryshev
6 Glenn Coldenhoff

 

Daguitslag MXGP:
1 Romain Febvre 47 Pnt
2 Josh Grant 45 Pnt
3 Cooper Webb 42 Pnt
4 Dean Wilson 32 Pnt
5 Glenn Coldenhoff 30 pnt

 

Eindstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Romain Febvre 735 Pnt
2 Gautier Paulin 592 Pnt
3 Evgeny Bobryshev 567 Pnt
4 Shaun Simpson 481 Pnt
5 Jeremy van Horebeek 449 Pnt
8 Glenn Coldenhoff 423 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff mist nipt het podium in zijn thuis Grand Prix in Valkenswaard Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Europa in Valkenswaard net naast het podium geeindigd. Coldenhoff reed twee constante manches en finishte als vijfde en vierd...
Glenn Coldenhoff scoort constant in Argentinie ondanks tekort aan trainingsuren Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Argentinie constant gescoord. Coldenhoff kampte met een beenblessure en een tekort aa...
Glenn Coldenhoff in de top tien in laatste MXGP in Frankrijk Glenn Coldenhoff van Red Bull KTM Factory team is in de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Franse Villars Sous Ecot in de top tien geeindigd. Onder de zware omstandigheden wist ...
Glenn Coldenhoff ondanks tegenslag in de top tien in GP van Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is tijdens de MXGP van Nederland tiende geworden. Na een goede eerste manche waarin Glenn zesde werd, zette een val bij de start van de tweede manche...
Glenn Coldenhoff ruim in de top tien in Grand Prix van Amerika Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Amerika achtste geworden. In beide manches had Coldenhoff door matige starts veel werk te doen maar wist er in de warme omsta...