Team Nederland sterk zesde in MX des Nations in Frankrijk

Team Nederland sterk zesde in MX des Nations in Frankrijk

  |   MXGP

Team Nederland heeft een hele sterke MX des Nations in het Franse Ernee gereden. Brian Bogers, Nick Kouwenberg en Glenn Coldenhoff scoorden alle drie constant in de manches en dit leverde het Nederlandse team een nette zesde plaats op in het landenklassement. Individueel werd Brian Bogers veertiende (MXGP), Nick Kouwenberg zesde (MX2) en Glenn Coldenhoff vijfde (Open).
Het circuit van Ernee is erg technisch met een harde ondergrond en enorm veel hoogteverschillen. De weersomstandigheden waren goed en dit zorgde ervoor dat het circuit er perfect geprepareerd bij lag. Op zaterdag liep alles gesmeerd voor Team Nederland en wisten ze zonder problemen door de kwalificatie te komen. Enkel Brian Bogers kende in de kwalificatieheat van de MXGP klasse wat tegenslag doordat hij in de eerste bocht na de start ten val kwam en vanuit de achterhoede terug naar voren moest zien te komen. De rijder van het HSF Logistics Motorsport Team deed dit netjes en wist er nog een 22ste plaats uit te slepen. Door een achtste plaats van Nick Kouwenberg in de MX2 klasse en een vierde plaats van Glenn Coldenhoff in de open klasse werd het resultaat van Brian gebruikt als schrapresultaat en wist Team Nederland zich op een goede zesde plaats te kwalificeren.

 

In de eerste manche op zondag kwamen Brian Bogers en Nick Kouwenberg voor team Nederland aan de start. Beide rijders deden het heel netjes maar kenden toch ook wat tegenslag. Bogers kwam van buiten de top twintig terug naar een dertiende plaats en reed ronde na ronde op deze positie. Helaas ging hij toen in de fout waardoor hij teruggeslagen werd tot buiten de top twintig. Brian kwam uiteindelijk op een 22ste plaats over de finish en hield hiermee de schade enigszins beperkt. Ook Nick Kouwenberg liet hele goede dingen zien en reed in de beginfase in de top vijftien, zelfs even twaalfde, en reed vervolgens lange tijd op een zestiende plaats. Ook Kouwenberg maakte in het tweede deel van de wedstrijd even een foutje waardoor hij uiteindelijk als negentiende over de finish kwam.

 

Ook in de tweede manche deden de Nederlanders het opnieuw goed met ditmaal Nick Kouwenberg en Glenn Coldenhoff aan de start. Coldenhoff moest van rond de vijftiende plaats terug naar voren komen en wist zich terug te knokken naar een zevende plaats. Kouwenberg wist als vijftiende binnen te komen en werkte hiermee een hele sterke MX des Nations af. Na twee manches stond het Nederlandse team op een mooie vijfde plaats en hadden een achterstand van iets meer dan tien punten op het derde team.

 

In de derde en beslissende manche stonden Glenn Coldenhoff en Brian Bogers gemotiveerd achter het starthek. Echter toen het hek naar beneden klapte, kwamen beide rijders slecht weg en moesten vanuit het middenveld terug naar voren zien te komen. Coldenhoff knokte zich nog terug naar een tiende plaats. Ook Brian stelde alles in het werk om zoveel mogelijk plaatsen winst te boeken. Na een zwaar bevochten wedstrijd wist hij beslag te leggen op een eenentwintigste plaats.

 

De eindoverwinning ging naar Team Frankrijk voor Team USA en Team Belgie. Team Nederland eindigde op een mooie zesde plaats.
Uitslag landenklassement:

1 Frankrijk 14 Pnt

2 USA 16 Pnt

3 Belgie 56 Pnt

4 Estland 66 Pnt

5 Zwitserland 67 Pnt

6 Nederland 72 Pnt

 
Daguitslag MXGP klasse:

1 Justin Barcia 4 Pnt

2 Evgeny Bobryshev 6 Pnt

3 Ben Townley 8 Pnt

4 Gautier Paulin 12 Pnt

5 Shaun Simpson 19 Pnt

14 Brian Bogers 43 Pnt

 
Daguitslag MX2 klasse:

1 Marvin Musquin 7 Pnt

2 Jeremy Martin 10 Pnt

3 Jeremy Seewer 20 Pnt

4 Pascal Rauchenecker 27 Pnt

5 Harri Kullas 27 Pnt

6 Nick Kouwenberg 34 Pnt

 
Daguitslag Open klasse:

1 Romain Febvre 2 Pnt

2 Cooper Webb 8 Pnt

3 Jeremy van Horebeek 11 Pnt

4 Dean Wilson 14 Pnt

5 Glenn Coldenhoff 17 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff zevende in het wereldkampioenschap MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team is tijdens de Grand Prix van Italië op een negende plaats geëindigd. In de eerste manche kwam “The Hoff” als elfde over de finish en in de tweede manche werd...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff in thuis Grand Prix in Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke Nederlandse Grand Prix in Assen gereden en kwam opnieuw heel dichtbij het podium. Een valpartij in de eerste manche gooide echter ro...
Glenn Coldenhoff vecht zich naar zevende plaats in MXGP in Turkije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de achttiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Turkije op een zevende plaats geeindigd. Coldenhoff pakte in de eerste manche een go...
Glenn Coldenhoff boekt progressie tijdens de MXGP in Bulgarije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de zeventiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Bulgaarse Sevlievo een stijgende lijn doorgemaakt. Op het knetterharde ...
Glenn Coldenhoff vierde in Grand Prix van Zwitserland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Zwitserland op een vierde plaats geëindigd. Coldenhoff reed een zeer sterke eerste manche waarin hij op een vierde plaats ove...