Blog

Glenn Coldenhoff start het wereldkampioenschap MXGP in de top tien in Qatar

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory Team is het wereldkampioenschap MXGP in Qatar in de top tien begonnen. De rijder uit Heesch reed een sterke eerste manche waarin hij lang in de top vijf reed en uiteindelijk als zevende over de finish kwam. In de tweede manche kwam hij slecht weg bij de start maar op gecontroleerde wijze reed hij terug naar een negende plaats. Echter door een foutje in de slotfase kwam Kevin Strijbos er nog langs en werd hij op een tiende plaats afgevlagd.

 

Na de wedstrijden om het Italiaans Kampioenschap hebben Glenn en het team een flinke stap in de goede richting gezet. Dit was op vrijdag gelijk tijdens de trainingen te zien. Met een knappe derde tijd in de tijdtraining en een vijfde plaats in de kwalificatieheat sloot hij de eerste dag naar volle tevredenheid af.

 

In de eerste manche vertrok de Red Bull KTM als een speer bij de start en kon Glenn in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Het tempo lag gelijk hoog en dit zorgde ervoor dat de rijder uit Heesch na een aantal ronden last kreeg van harde onderarmen. Toch wist hij zich lange tijd goed staande te houden op een vijfde plaats en wist hij Antonio Cairoli en Shaun Simpson achter zich te houden. Omdat de baan behoorlijk verraderlijk was, moest er geconcentreerd gereden worden. Vanwege de harde onderarmen kreeg Glenn het moeilijker maar hij weerde zich kranig. Wel moest hij in het tweede deel van de wedstrijd Cairoli en Simpson laten passeren en kwam op een zevende plaats over de finish.

 

Enthousiast stond Glenn achter het starthek voor de tweede manche. Ditmaal kwam hij veel minder goed uit de start en moest een inhaalrace rijden. In dit sterke deelnemersveld moest alles uit de kast gehaald worden om rijders te passeren. Toch lukte dit goed en kwam Glenn terug naar een negende plaats. Echter door een foutje in de slotfase kwam Kevin Strijbos er nog langs en moest hij in deze manche genoegen nemen met een tiende plaats.

 

Met een 7-10 in de manches eindigde Glenn op een negende plaats in het dagklassement. Volgend weekend gaat het wereldkampioenschap verder in Thailand.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’Tijdens de internationale wedstrijden had ik de snelheid nog niet maar op vrijdag zat ik hier al gelijk de hele dag in de top vijf. We hebben ons alweer verbeterd en ik ben blij met mijn rijden. In de eerste manche pakte ik een hele goede start maar helaas kreeg ik wat last van harde onderarmen. Ik moest het tempo laten zakken omdat de baan erg verraderlijk was. In de tweede manche pakte ik een slechte start maar ik vocht mijzelf terug naar een negende plaats. Door een foutje werd ik gepasseerd door Kevin Strijbos. Ik probeerde hem in de laatste ronde nog terug te pakken maar helaas lukte dit niet’’.

 

Daguitslag Grand Prix Qatar:
1 Tim Gajser 50 Pnt
2 Romain Febvre 42 Pnt
3 Evgeny Bobryshev 42 Pnt
4 Jeremy van Horebeek 34 Pnt
5 Antonio Cairoli 33 Pnt
9 Glenn Coldenhoff 25 Pnt

 

Fotocredits: Ray Archer

Related Post:

Glenn Coldenhoff zevende in het wereldkampioenschap MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team is tijdens de Grand Prix van Italië op een negende plaats geëindigd. In de eerste manche kwam “The Hoff” als elfde over de finish en in de tweede manche werd...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff in thuis Grand Prix in Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke Nederlandse Grand Prix in Assen gereden en kwam opnieuw heel dichtbij het podium. Een valpartij in de eerste manche gooide echter ro...
Glenn Coldenhoff vecht zich naar zevende plaats in MXGP in Turkije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de achttiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Turkije op een zevende plaats geeindigd. Coldenhoff pakte in de eerste manche een go...
Glenn Coldenhoff boekt progressie tijdens de MXGP in Bulgarije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de zeventiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Bulgaarse Sevlievo een stijgende lijn doorgemaakt. Op het knetterharde ...
Glenn Coldenhoff vierde in Grand Prix van Zwitserland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Zwitserland op een vierde plaats geëindigd. Coldenhoff reed een zeer sterke eerste manche waarin hij op een vierde plaats ove...