Blog

image

Glenn Coldenhoff start het wereldkampioenschap MXGP in de top tien in Qatar

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory Team is het wereldkampioenschap MXGP in Qatar in de top tien begonnen. De rijder uit Heesch reed een sterke eerste manche waarin hij lang in de top vijf reed en uiteindelijk als zevende over de finish kwam. In de tweede manche kwam hij slecht weg bij de start maar op gecontroleerde wijze reed hij terug naar een negende plaats. Echter door een foutje in de slotfase kwam Kevin Strijbos er nog langs en werd hij op een tiende plaats afgevlagd.

 

Na de wedstrijden om het Italiaans Kampioenschap hebben Glenn en het team een flinke stap in de goede richting gezet. Dit was op vrijdag gelijk tijdens de trainingen te zien. Met een knappe derde tijd in de tijdtraining en een vijfde plaats in de kwalificatieheat sloot hij de eerste dag naar volle tevredenheid af.

 

In de eerste manche vertrok de Red Bull KTM als een speer bij de start en kon Glenn in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Het tempo lag gelijk hoog en dit zorgde ervoor dat de rijder uit Heesch na een aantal ronden last kreeg van harde onderarmen. Toch wist hij zich lange tijd goed staande te houden op een vijfde plaats en wist hij Antonio Cairoli en Shaun Simpson achter zich te houden. Omdat de baan behoorlijk verraderlijk was, moest er geconcentreerd gereden worden. Vanwege de harde onderarmen kreeg Glenn het moeilijker maar hij weerde zich kranig. Wel moest hij in het tweede deel van de wedstrijd Cairoli en Simpson laten passeren en kwam op een zevende plaats over de finish.

 

Enthousiast stond Glenn achter het starthek voor de tweede manche. Ditmaal kwam hij veel minder goed uit de start en moest een inhaalrace rijden. In dit sterke deelnemersveld moest alles uit de kast gehaald worden om rijders te passeren. Toch lukte dit goed en kwam Glenn terug naar een negende plaats. Echter door een foutje in de slotfase kwam Kevin Strijbos er nog langs en moest hij in deze manche genoegen nemen met een tiende plaats.

 

Met een 7-10 in de manches eindigde Glenn op een negende plaats in het dagklassement. Volgend weekend gaat het wereldkampioenschap verder in Thailand.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’Tijdens de internationale wedstrijden had ik de snelheid nog niet maar op vrijdag zat ik hier al gelijk de hele dag in de top vijf. We hebben ons alweer verbeterd en ik ben blij met mijn rijden. In de eerste manche pakte ik een hele goede start maar helaas kreeg ik wat last van harde onderarmen. Ik moest het tempo laten zakken omdat de baan erg verraderlijk was. In de tweede manche pakte ik een slechte start maar ik vocht mijzelf terug naar een negende plaats. Door een foutje werd ik gepasseerd door Kevin Strijbos. Ik probeerde hem in de laatste ronde nog terug te pakken maar helaas lukte dit niet’’.

 

Daguitslag Grand Prix Qatar:
1 Tim Gajser 50 Pnt
2 Romain Febvre 42 Pnt
3 Evgeny Bobryshev 42 Pnt
4 Jeremy van Horebeek 34 Pnt
5 Antonio Cairoli 33 Pnt
9 Glenn Coldenhoff 25 Pnt

 

Fotocredits: Ray Archer

Related Post:

Glenn Coldenhoff scoort sterke zesde plaats in MXGP van Lombardije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory Team is in de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Ottobiano dicht bij een top vijf plaats gekomen. Coldenhoff reed in de...
Glenn Coldenhoff scoort zesde plaats in MXGP in Rusland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de tiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Russische Orlyonok een zesde plaats weten te behalen. Coldenhoff kende een moeili...
Glenn Coldenhoff in de top tien in verraderlijke Grand Prix van Frankrijk Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de negende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Franse Ernee in de top tien geeindigd.   In de eerste manche kampte ...
Glenn Coldenhoff zesde in MXGP Grand Prix in Duitsland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de achtste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Duitse Teutschenthal op een goede zesde plaats geeindigd. De rijder uit Heesch reed...
Glenn Coldenhoff achtste in de MXGP van Letland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de zevende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Letse Kegums op een achtste plaats geeindigd.   Coldenhoff wist in de st...