Blog

image

Glenn Coldenhoff start het wereldkampioenschap MXGP in de top tien in Qatar

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory Team is het wereldkampioenschap MXGP in Qatar in de top tien begonnen. De rijder uit Heesch reed een sterke eerste manche waarin hij lang in de top vijf reed en uiteindelijk als zevende over de finish kwam. In de tweede manche kwam hij slecht weg bij de start maar op gecontroleerde wijze reed hij terug naar een negende plaats. Echter door een foutje in de slotfase kwam Kevin Strijbos er nog langs en werd hij op een tiende plaats afgevlagd.

 

Na de wedstrijden om het Italiaans Kampioenschap hebben Glenn en het team een flinke stap in de goede richting gezet. Dit was op vrijdag gelijk tijdens de trainingen te zien. Met een knappe derde tijd in de tijdtraining en een vijfde plaats in de kwalificatieheat sloot hij de eerste dag naar volle tevredenheid af.

 

In de eerste manche vertrok de Red Bull KTM als een speer bij de start en kon Glenn in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Het tempo lag gelijk hoog en dit zorgde ervoor dat de rijder uit Heesch na een aantal ronden last kreeg van harde onderarmen. Toch wist hij zich lange tijd goed staande te houden op een vijfde plaats en wist hij Antonio Cairoli en Shaun Simpson achter zich te houden. Omdat de baan behoorlijk verraderlijk was, moest er geconcentreerd gereden worden. Vanwege de harde onderarmen kreeg Glenn het moeilijker maar hij weerde zich kranig. Wel moest hij in het tweede deel van de wedstrijd Cairoli en Simpson laten passeren en kwam op een zevende plaats over de finish.

 

Enthousiast stond Glenn achter het starthek voor de tweede manche. Ditmaal kwam hij veel minder goed uit de start en moest een inhaalrace rijden. In dit sterke deelnemersveld moest alles uit de kast gehaald worden om rijders te passeren. Toch lukte dit goed en kwam Glenn terug naar een negende plaats. Echter door een foutje in de slotfase kwam Kevin Strijbos er nog langs en moest hij in deze manche genoegen nemen met een tiende plaats.

 

Met een 7-10 in de manches eindigde Glenn op een negende plaats in het dagklassement. Volgend weekend gaat het wereldkampioenschap verder in Thailand.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’Tijdens de internationale wedstrijden had ik de snelheid nog niet maar op vrijdag zat ik hier al gelijk de hele dag in de top vijf. We hebben ons alweer verbeterd en ik ben blij met mijn rijden. In de eerste manche pakte ik een hele goede start maar helaas kreeg ik wat last van harde onderarmen. Ik moest het tempo laten zakken omdat de baan erg verraderlijk was. In de tweede manche pakte ik een slechte start maar ik vocht mijzelf terug naar een negende plaats. Door een foutje werd ik gepasseerd door Kevin Strijbos. Ik probeerde hem in de laatste ronde nog terug te pakken maar helaas lukte dit niet’’.

 

Daguitslag Grand Prix Qatar:
1 Tim Gajser 50 Pnt
2 Romain Febvre 42 Pnt
3 Evgeny Bobryshev 42 Pnt
4 Jeremy van Horebeek 34 Pnt
5 Antonio Cairoli 33 Pnt
9 Glenn Coldenhoff 25 Pnt

 

Fotocredits: Ray Archer

Related Post:

Glenn Coldenhoff mist nipt het podium in zijn thuis Grand Prix in Valkenswaard Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Europa in Valkenswaard net naast het podium geeindigd. Coldenhoff reed twee constante manches en finishte als vijfde en vierd...
Glenn Coldenhoff scoort constant in Argentinie ondanks tekort aan trainingsuren Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Argentinie constant gescoord. Coldenhoff kampte met een beenblessure en een tekort aa...
Glenn Coldenhoff in de top tien in laatste MXGP in Frankrijk Glenn Coldenhoff van Red Bull KTM Factory team is in de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Franse Villars Sous Ecot in de top tien geeindigd. Onder de zware omstandigheden wist ...
Glenn Coldenhoff ondanks tegenslag in de top tien in GP van Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is tijdens de MXGP van Nederland tiende geworden. Na een goede eerste manche waarin Glenn zesde werd, zette een val bij de start van de tweede manche...
Glenn Coldenhoff ruim in de top tien in Grand Prix van Amerika Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Amerika achtste geworden. In beide manches had Coldenhoff door matige starts veel werk te doen maar wist er in de warme omsta...