Blog

141418_MXGP Round 03 Europe Valkenswaard

Glenn Coldenhoff gaat diep in thuis Grand Prix in Valkenswaard

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in zijn thuis Grand Prix in Valkenswaard diep moeten gaan. De rijder uit Heesch had vanwege een ribblessure slechts twee keer met de motor kunnen trainen en miste daardoor toch wat ritme. Na een valpartij in de eerste ronde van de eerste manche kwam Coldenhoff op een dertiende plaats over de finish. In de tweede manche revancheerde hij zich en kwam hij sterk voor de dag. Lang reed hij op een vierde plaats maar door het tekort aan training in de laatste paar weken, verloor hij in de slotfase nog drie plaatsen en kwam moegestreden op een zevende plaats over de finish.
 

In de week voor de wedstrijd stapte Glenn pas weer voor het eerst op de motor. De ribblessure die hij in Thailand heeft opgelopen was erger dan verwacht en hierdoor kon Glenn in de drie weken tussen de Grand Prix’s slechts een beperkt trainingsprogramma afwerken. Ondanks dit wilde hij voor eigen publiek goed proberen te scoren en het beste van zijn kunnen laten zien. Tijdens de kwalificaties op zondag kwam hij goed voor de dag en ondanks het tekort aan training wist hij als zesde over de finish te komen in de kwalificatieheat.
 

De omstandigheden waren op maandag heel anders dan op zondag het geval was. Hevige regenval zorgde ervoor dat het circuit er steeds zwaarder in kwam te liggen. In de eerste manche kwam Glenn niet goed weg bij de start en door een valpartij in de eerste ronde kwam hij pas op een zeventiende plaats voorbij start/finish. Op het verraderlijke circuit kon Glenn niet lekker in zijn ritme komen. Wel wist hij nog verschillende rijders te passeren maar meer dan een dertiende plaats zat er in de eerste manche niet in.
 

De rijder uit Heesch was erop gebrand om het in de tweede manche beter te doen. Hij pakte een hele goede start en reed lang goed mee in de kopgroep. Het tempo lag hoog maar in de eerste helft van de wedstrijd gaf Glenn geen krimp en hield zich netjes staande op een vierde plaats. In het tweede deel van de wedstrijd brak het tekort aan training hem op en begon hij vermoeid te raken. Glenn ging tot op het tandvlees maar slaagde er helaas niet in om de vierde plaats in handen te houden. Hij verloor uiteindelijk drie plaatsen en kwam totaal leeggereden op een zevende plaats over de finish.
 

In het dagklassement eindigde Glenn op een negende plaats en in de tussenstand om het wereldkampioenschap is hij opgeklommen naar een tiende plaats. Over twee weken gaat het wereldkampioenschap verder in Argentinie.
 

Klik op de volgende link voor een uitgebreide reactie van Glenn: http://www.omroepbrabant.nl/?news/2466541013/Blessure+speelt+Glenn+Coldenhoff+parten+tijdens+GP+Valkenswaard,+Heeschenaar+wordt+negende.aspx
 

Daguitslag Grand Prix Valkenswaard:
1 Romain Febvre 45 Pnt
2 Max Nagl 40 Pnt
3 Tim Gajser 38 Pnt
4 Antonio Cairoli 36 Pnt
5 Jeremy van Horebeek 36 Pnt
9 Glenn Coldenhoff 22 Pnt
 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Romain Febvre 137 Pnt
2 Tim Gajser 124 Pnt
3 Evgeny Bobryshev 107 Pnt
4 Jeremy van Horebeek 104 Pnt
5 Antonio Cairoli 100 Pnt
10 Glenn Coldenhoff 55 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff mist nipt het podium in zijn thuis Grand Prix in Valkenswaard Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Europa in Valkenswaard net naast het podium geeindigd. Coldenhoff reed twee constante manches en finishte als vijfde en vierd...
Glenn Coldenhoff scoort constant in Argentinie ondanks tekort aan trainingsuren Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Argentinie constant gescoord. Coldenhoff kampte met een beenblessure en een tekort aa...
Glenn Coldenhoff in de top tien in laatste MXGP in Frankrijk Glenn Coldenhoff van Red Bull KTM Factory team is in de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Franse Villars Sous Ecot in de top tien geeindigd. Onder de zware omstandigheden wist ...
Glenn Coldenhoff ondanks tegenslag in de top tien in GP van Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is tijdens de MXGP van Nederland tiende geworden. Na een goede eerste manche waarin Glenn zesde werd, zette een val bij de start van de tweede manche...
Glenn Coldenhoff ruim in de top tien in Grand Prix van Amerika Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Amerika achtste geworden. In beide manches had Coldenhoff door matige starts veel werk te doen maar wist er in de warme omsta...