Blog

Glenn Coldenhoff wordt zesde in de GP van Argentinie

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de vierde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Argentinië op een zesde plaats geëindigd. In beide manches zat de crosser uit Heesch er goed bij na de start. In de eerste manche blies hij zichzelf in het heetst van de strijd iets op waardoor hij het tempo door harde armen iets moest laten zakken en negende werd. In de tweede manche bouwde hij zijn manche beter op en wist hij als zesde over de finish te komen.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: “In de eerste manche pakte ik een goede start en reed in de beginfase op een vierde plaats. Het rijden ging lekker maar wanneer je in de kopgroep aan het strijden bent, zoek je de grens op. Dit had tot gevolg dat ik last kreeg van opgepompte armen en het tempo iets moest laten zakken. In de tweede manche heb ik mijn krachten beter verdeeld en kon ik gedurende de wedstrijd een aantal rijders passeren en profiteren van foutjes van andere rijders. Ik ben blij met deze zesde plaats. Na mijn ribblessure had ik voor deze Grand Prix weer wat met de motor kunnen trainen en dit zorgde voor meer vertrouwen”.

 

Met een 9-6 in de manches eindigde Glenn op een zesde plaats in het dagklassement en pakte hiermee zijn beste resultaat van het seizoen. In de tussenstand staat hij na vier wedstrijden op een negende plaats. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in Leon, Mexico.

 

Uitslagen Grand Prix MXGP in Argentinie
1. Tim Gajser (SLO), Honda (3-1)
2. Tony Cairoli (ITA), KTM (2-2)
3. Max Nagl (GER), Husqvarna (1-5)
4. Romain Febvre (FRA), Yamaha (6-3)
5. Jeremy van Horebeek (BEL), Yamaha (5-4)
6. Glenn Coldenhoff (NED), KTM (9-6)
8. Shaun Simpson (GBR), KTM (8-9)

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP
1. Febvre, 172 Pnt
2. Gajser, 169
3. Cairoli, 144
4. Van Horebeek, 138
5. Evgeny Bobryshev (RUS), Honda, 134
9. Coldenhoff, 82

Related Post:

Glenn Coldenhoff zevende in het wereldkampioenschap MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team is tijdens de Grand Prix van Italië op een negende plaats geëindigd. In de eerste manche kwam “The Hoff” als elfde over de finish en in de tweede manche werd...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff in thuis Grand Prix in Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke Nederlandse Grand Prix in Assen gereden en kwam opnieuw heel dichtbij het podium. Een valpartij in de eerste manche gooide echter ro...
Glenn Coldenhoff vecht zich naar zevende plaats in MXGP in Turkije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de achttiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Turkije op een zevende plaats geeindigd. Coldenhoff pakte in de eerste manche een go...
Glenn Coldenhoff boekt progressie tijdens de MXGP in Bulgarije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de zeventiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Bulgaarse Sevlievo een stijgende lijn doorgemaakt. Op het knetterharde ...
Glenn Coldenhoff vierde in Grand Prix van Zwitserland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Zwitserland op een vierde plaats geëindigd. Coldenhoff reed een zeer sterke eerste manche waarin hij op een vierde plaats ove...