Blog

image

Glenn Coldenhoff wordt zesde in de GP van Argentinie

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de vierde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Argentinië op een zesde plaats geëindigd. In beide manches zat de crosser uit Heesch er goed bij na de start. In de eerste manche blies hij zichzelf in het heetst van de strijd iets op waardoor hij het tempo door harde armen iets moest laten zakken en negende werd. In de tweede manche bouwde hij zijn manche beter op en wist hij als zesde over de finish te komen.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: “In de eerste manche pakte ik een goede start en reed in de beginfase op een vierde plaats. Het rijden ging lekker maar wanneer je in de kopgroep aan het strijden bent, zoek je de grens op. Dit had tot gevolg dat ik last kreeg van opgepompte armen en het tempo iets moest laten zakken. In de tweede manche heb ik mijn krachten beter verdeeld en kon ik gedurende de wedstrijd een aantal rijders passeren en profiteren van foutjes van andere rijders. Ik ben blij met deze zesde plaats. Na mijn ribblessure had ik voor deze Grand Prix weer wat met de motor kunnen trainen en dit zorgde voor meer vertrouwen”.

 

Met een 9-6 in de manches eindigde Glenn op een zesde plaats in het dagklassement en pakte hiermee zijn beste resultaat van het seizoen. In de tussenstand staat hij na vier wedstrijden op een negende plaats. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in Leon, Mexico.

 

Uitslagen Grand Prix MXGP in Argentinie
1. Tim Gajser (SLO), Honda (3-1)
2. Tony Cairoli (ITA), KTM (2-2)
3. Max Nagl (GER), Husqvarna (1-5)
4. Romain Febvre (FRA), Yamaha (6-3)
5. Jeremy van Horebeek (BEL), Yamaha (5-4)
6. Glenn Coldenhoff (NED), KTM (9-6)
8. Shaun Simpson (GBR), KTM (8-9)

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP
1. Febvre, 172 Pnt
2. Gajser, 169
3. Cairoli, 144
4. Van Horebeek, 138
5. Evgeny Bobryshev (RUS), Honda, 134
9. Coldenhoff, 82

Related Post:

Glenn Coldenhoff mist nipt het podium in zijn thuis Grand Prix in Valkenswaard Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Europa in Valkenswaard net naast het podium geeindigd. Coldenhoff reed twee constante manches en finishte als vijfde en vierd...
Glenn Coldenhoff scoort constant in Argentinie ondanks tekort aan trainingsuren Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Argentinie constant gescoord. Coldenhoff kampte met een beenblessure en een tekort aa...
Glenn Coldenhoff in de top tien in laatste MXGP in Frankrijk Glenn Coldenhoff van Red Bull KTM Factory team is in de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Franse Villars Sous Ecot in de top tien geeindigd. Onder de zware omstandigheden wist ...
Glenn Coldenhoff ondanks tegenslag in de top tien in GP van Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is tijdens de MXGP van Nederland tiende geworden. Na een goede eerste manche waarin Glenn zesde werd, zette een val bij de start van de tweede manche...
Glenn Coldenhoff ruim in de top tien in Grand Prix van Amerika Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Amerika achtste geworden. In beide manches had Coldenhoff door matige starts veel werk te doen maar wist er in de warme omsta...