Blog

image

Glenn Coldenhoff wordt zesde in de GP van Argentinie

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de vierde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Argentinië op een zesde plaats geëindigd. In beide manches zat de crosser uit Heesch er goed bij na de start. In de eerste manche blies hij zichzelf in het heetst van de strijd iets op waardoor hij het tempo door harde armen iets moest laten zakken en negende werd. In de tweede manche bouwde hij zijn manche beter op en wist hij als zesde over de finish te komen.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: “In de eerste manche pakte ik een goede start en reed in de beginfase op een vierde plaats. Het rijden ging lekker maar wanneer je in de kopgroep aan het strijden bent, zoek je de grens op. Dit had tot gevolg dat ik last kreeg van opgepompte armen en het tempo iets moest laten zakken. In de tweede manche heb ik mijn krachten beter verdeeld en kon ik gedurende de wedstrijd een aantal rijders passeren en profiteren van foutjes van andere rijders. Ik ben blij met deze zesde plaats. Na mijn ribblessure had ik voor deze Grand Prix weer wat met de motor kunnen trainen en dit zorgde voor meer vertrouwen”.

 

Met een 9-6 in de manches eindigde Glenn op een zesde plaats in het dagklassement en pakte hiermee zijn beste resultaat van het seizoen. In de tussenstand staat hij na vier wedstrijden op een negende plaats. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in Leon, Mexico.

 

Uitslagen Grand Prix MXGP in Argentinie
1. Tim Gajser (SLO), Honda (3-1)
2. Tony Cairoli (ITA), KTM (2-2)
3. Max Nagl (GER), Husqvarna (1-5)
4. Romain Febvre (FRA), Yamaha (6-3)
5. Jeremy van Horebeek (BEL), Yamaha (5-4)
6. Glenn Coldenhoff (NED), KTM (9-6)
8. Shaun Simpson (GBR), KTM (8-9)

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP
1. Febvre, 172 Pnt
2. Gajser, 169
3. Cairoli, 144
4. Van Horebeek, 138
5. Evgeny Bobryshev (RUS), Honda, 134
9. Coldenhoff, 82

Related Post:

Glenn Coldenhoff scoort sterke zesde plaats in MXGP van Lombardije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory Team is in de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Ottobiano dicht bij een top vijf plaats gekomen. Coldenhoff reed in de...
Glenn Coldenhoff scoort zesde plaats in MXGP in Rusland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de tiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Russische Orlyonok een zesde plaats weten te behalen. Coldenhoff kende een moeili...
Glenn Coldenhoff in de top tien in verraderlijke Grand Prix van Frankrijk Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de negende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Franse Ernee in de top tien geeindigd.   In de eerste manche kampte ...
Glenn Coldenhoff zesde in MXGP Grand Prix in Duitsland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de achtste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Duitse Teutschenthal op een goede zesde plaats geeindigd. De rijder uit Heesch reed...
Glenn Coldenhoff achtste in de MXGP van Letland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de zevende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Letse Kegums op een achtste plaats geeindigd.   Coldenhoff wist in de st...