Blog

image

Glenn Coldenhoff sluit moeilijke Mexicaanse Grand Prix af met twee top tien plaatsen

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de vijfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Mexico in beide manches op een tiende plaats geeindigd. Toch was Coldenhoff na afloop van de wedstrijd niet tevreden en gaf hij aan dat hij het graag beter had willen doen.

 

Op zaterdag voelde de rijder uit Heesch zich goed thuis op het circuit en wist zich als negende te kwalificeren voor de wedstrijd. Met vertrouwen begon hij dan ook aan de voorbereiding op de zondag.

 

In de eerste manche kwam hij niet lekker weg bij de start en reed in de beginfase net buiten de top tien maar kreeg voor het midden van de wedstrijd toch al de negende plaats in handen. Helaas kon hij het ritme niet vasthouden waardoor hij wat foutjes begon te maken. Hij belandde in een strijdend groepje waarin hij in de slotfase toch nog weer terugverwezen werd naar een twaalfde plaats. Door een val van Tommy Searle en Jeremy van Horebeek en door een beter ritme in de slotfase, klom Glenn nog twee plaatsen op en wist als tiende over de finish te komen.

 

Tussen de manches nam Glenn zijn tijd om te herstellen en was er klaar voor om er tegenaan te gaan in de tweede manche. Na een goede start reed de rijder uit Heesch een sterke beginfase waarin hij op een zevende a achtste plaats reed. In het tweede deel van de wedstrijd kwamen Valentin Guillod, Jeremy van Horebeek en Antonio Cairoli er nog langs waardoor hij op een tiende plaats over de finish kwam.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’Ik had het hier graag beter willen doen. Het was een teleurstellend weekend want op zaterdag voelde ik me nog zo goed op de baan, wat me veel vertrouwen gaf voor de zondag. Helaas bleek vandaag dat mijn snelheid niet hoog genoeg lag. In de eerste manche verloor ik in het midden van de wedstrijd mijn ritme maar later begon het weer beter te gaan. In de tweede manche pakte ik een hele goede start maar ik snap niet wat er toen gebeurde. Ik had niet de snelheid die de andere rijders wel hadden en dat betekent dat ik de komende periode veel werk te doen heb’’.

 

In het dagklassement eindigde Glenn op een elfde plaats en in de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft hij op een negende plaats staan. Over twee weken gaat het wereldkampioenschap verder in het Letse Kegums. Aankomende zondag zal Glenn starten in de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Mill.

 

Daguitslag Grand Prix Mexico
1. Tim Gajser (SLO), Honda (2-1)
2. Romain Febvre (FRA), Yamaha (1-2)
3. Max Nagl (GER), Husqvarna (3-3)
4. Evgeny Bobryshev (RUS), Honda (4-4)
5. Clement Desalle (BEL), Kawasaki (5-5)
11. Glenn Coldenhoff (NED), KTM (10-10)

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP
1. Febvre, 219 points
2. Gajser, 216
3. Cairoli, 171
4. Bobryshev, 170
5. Nagl, 165
9. Coldenhoff, 104

Related Post:

Glenn Coldenhoff scoort sterke zesde plaats in MXGP van Lombardije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory Team is in de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Ottobiano dicht bij een top vijf plaats gekomen. Coldenhoff reed in de...
Glenn Coldenhoff scoort zesde plaats in MXGP in Rusland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de tiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Russische Orlyonok een zesde plaats weten te behalen. Coldenhoff kende een moeili...
Glenn Coldenhoff in de top tien in verraderlijke Grand Prix van Frankrijk Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de negende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Franse Ernee in de top tien geeindigd.   In de eerste manche kampte ...
Glenn Coldenhoff zesde in MXGP Grand Prix in Duitsland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de achtste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Duitse Teutschenthal op een goede zesde plaats geeindigd. De rijder uit Heesch reed...
Glenn Coldenhoff achtste in de MXGP van Letland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de zevende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Letse Kegums op een achtste plaats geeindigd.   Coldenhoff wist in de st...