Blog

Glenn Coldenhoff sluit moeilijke Mexicaanse Grand Prix af met twee top tien plaatsen

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de vijfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Mexico in beide manches op een tiende plaats geeindigd. Toch was Coldenhoff na afloop van de wedstrijd niet tevreden en gaf hij aan dat hij het graag beter had willen doen.

 

Op zaterdag voelde de rijder uit Heesch zich goed thuis op het circuit en wist zich als negende te kwalificeren voor de wedstrijd. Met vertrouwen begon hij dan ook aan de voorbereiding op de zondag.

 

In de eerste manche kwam hij niet lekker weg bij de start en reed in de beginfase net buiten de top tien maar kreeg voor het midden van de wedstrijd toch al de negende plaats in handen. Helaas kon hij het ritme niet vasthouden waardoor hij wat foutjes begon te maken. Hij belandde in een strijdend groepje waarin hij in de slotfase toch nog weer terugverwezen werd naar een twaalfde plaats. Door een val van Tommy Searle en Jeremy van Horebeek en door een beter ritme in de slotfase, klom Glenn nog twee plaatsen op en wist als tiende over de finish te komen.

 

Tussen de manches nam Glenn zijn tijd om te herstellen en was er klaar voor om er tegenaan te gaan in de tweede manche. Na een goede start reed de rijder uit Heesch een sterke beginfase waarin hij op een zevende a achtste plaats reed. In het tweede deel van de wedstrijd kwamen Valentin Guillod, Jeremy van Horebeek en Antonio Cairoli er nog langs waardoor hij op een tiende plaats over de finish kwam.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’Ik had het hier graag beter willen doen. Het was een teleurstellend weekend want op zaterdag voelde ik me nog zo goed op de baan, wat me veel vertrouwen gaf voor de zondag. Helaas bleek vandaag dat mijn snelheid niet hoog genoeg lag. In de eerste manche verloor ik in het midden van de wedstrijd mijn ritme maar later begon het weer beter te gaan. In de tweede manche pakte ik een hele goede start maar ik snap niet wat er toen gebeurde. Ik had niet de snelheid die de andere rijders wel hadden en dat betekent dat ik de komende periode veel werk te doen heb’’.

 

In het dagklassement eindigde Glenn op een elfde plaats en in de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft hij op een negende plaats staan. Over twee weken gaat het wereldkampioenschap verder in het Letse Kegums. Aankomende zondag zal Glenn starten in de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Mill.

 

Daguitslag Grand Prix Mexico
1. Tim Gajser (SLO), Honda (2-1)
2. Romain Febvre (FRA), Yamaha (1-2)
3. Max Nagl (GER), Husqvarna (3-3)
4. Evgeny Bobryshev (RUS), Honda (4-4)
5. Clement Desalle (BEL), Kawasaki (5-5)
11. Glenn Coldenhoff (NED), KTM (10-10)

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP
1. Febvre, 219 points
2. Gajser, 216
3. Cairoli, 171
4. Bobryshev, 170
5. Nagl, 165
9. Coldenhoff, 104

Related Post:

Glenn Coldenhoff zevende in het wereldkampioenschap MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team is tijdens de Grand Prix van Italië op een negende plaats geëindigd. In de eerste manche kwam “The Hoff” als elfde over de finish en in de tweede manche werd...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff in thuis Grand Prix in Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke Nederlandse Grand Prix in Assen gereden en kwam opnieuw heel dichtbij het podium. Een valpartij in de eerste manche gooide echter ro...
Glenn Coldenhoff vecht zich naar zevende plaats in MXGP in Turkije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de achttiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Turkije op een zevende plaats geeindigd. Coldenhoff pakte in de eerste manche een go...
Glenn Coldenhoff boekt progressie tijdens de MXGP in Bulgarije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de zeventiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Bulgaarse Sevlievo een stijgende lijn doorgemaakt. Op het knetterharde ...
Glenn Coldenhoff vierde in Grand Prix van Zwitserland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Zwitserland op een vierde plaats geëindigd. Coldenhoff reed een zeer sterke eerste manche waarin hij op een vierde plaats ove...