Blog

image

Glenn Coldenhoff dicht bij zege in de Dutch Masters in Mill

  |   Dutch Masters of Motocross

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Mill dicht bij de zege gekomen. In beide manches reed de rijder uit Heesch sterk maar kwam in zowel de eerste als de tweede manche net iets tekort en finishte als tweede.

 

Coldenhoff liet gelijk in de training zien dat er rekening met hem moest worden gehouden. Hij was gretig en vloog rond over het circuit. Dit zorgde ervoor dat hij voor Evgeny Bobryshev en Kevin Strijbos de snelste tijd neer wist te zetten.

 

In de eerste manche vertrok de KTM als een speer bij de start en gelijk nam hij de leiding in de wedstrijd in handen. Ondanks de druk van Kevin Strijbos hield Glenn lang goed stand op de eerste plaats. Omdat hij toch iets last kreeg van opgepompte armen kreeg hij het iets moeilijker en dit zorgde ervoor dat Strijbos hem kon passeren. Glenn zette taai door en bleef aan het achterwiel van Strijbos. In de slotfase zette hij aan maar helaas wist hij hem niet te passeren en moest genoegen nemen met een tweede plaats.

 

Met frisse moed was hij er klaar voor om in de tweede manche zijn revanche te nemen. Aan zijn start lag het niet want op zijn KTM pakte hij echt een dikke holeshot. Gelijk zat het ritme er goed in en wist hij Strijbos en Bobryshev ronde na ronde achter zich te houden. Toch wist Strijbos hem in de slotfase nog te verrassen waardoor hij opnieuw tevreden moest zijn met een tweede plaats.

 

Met tweemaal een tweede plaats in de manches eindigde hij ook in het dagklassement op een tweede plaats. Volgend weekend staat voor Glenn de zesde wedstrijd om het wereldkampioenschap op het programma in het Letse Kegums.

 

Uitslagen Dutch Masters of Motocross in Mill:

 

MX1: 1. Kevin Strijbos (B), Suzuki 1+1; 2. Glenn Coldenhoff, KTM 2+2; 3. Evgeny Bobryshev (RUS) Ho0nda 3+3; 4. Kevin Wouts (B) KTM 4+5; 5. Jeffrey Dewulff (B) KTM 6+7

 

TUSSENSTAND KAMPIOENSCHAP MX1: 1. Bobryshev 90; 2. Strijbos 65; 3. Dewulff 59; 4. David Philippaerts (I) Yamaha 55; 5. Wouts 49.

Related Post:

Glenn Coldenhoff niet aan de start in de Dutch Masters in Oss Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team zal helaas niet deelnemen aan de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oss.   Even was er groen licht voor de rijder uit He...
Glenn Coldenhoff komt dicht bij zege in de Dutch Masters in Halle Met nog drie ronden te gaan in de tweede manche van de Dutch Masters in Halle was Glenn Coldenhoff de dagwinnaar in Halle. Echter in de slotfase werd hij nog gepasseerd door Evgeny Bobryshev waardoor ...
Glenn Coldenhoff wint de Dutch Masters MX1 in Emmercompascuum Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft de vierde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Emmercompascuum weten te winnen. De rijder uit Heesch kwam in de eerste manche net iets...
Glenn Coldenhoff tweede in de Dutch Masters in Markelo Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Markelo op een tweede plaats geeindigd. In de eerste manche kwam hij door een valpartij ...