Blog

Glenn Coldenhoff ziet goede snelheid niet beloont worden in resultaten in Letland

  |   MXGP
Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM factory team heeft in de zesde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Letse Kegums een moeilijke dag gekend. In de eerste manche werd de rijder uit Heesch opgehouden in de eerste bocht en moest van achter uit het veld naar voren zien te komen. Met een goede snelheid kwam nog terug naar een tiende plaats. In de tweede manche raakte hij in de beginfase betrokken bij een valpartij en verloor hierbij veel tijd. Toch kwam Coldenhoff nog terug naar een vijftiende plaats en scoorde hiermee belangrijke punten voor het wereldkampioenschap.

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’Er ging dit weekend veel fout voor mij. Op zaterdag hebben we de hele dag geprobeerd om een goede set up van de motor te vinden. In de warm up op zondagochtend leek het erop dat we deze gevonden hadden omdat ik mijzelf veel beter voelde op de baan. Ik voelde me de hele goed maar ik had wat pech. In de eerste manche reden er een aantal rijders te vroeg aan bij de start. Gelukkig kon ik nog net blijven staan en zat ik er redelijk bij toen ik de eerste bocht in dook. Helaas werd ik hierin door een andere rijder opgehouden. Ik moest van ver komen maar wist toch nog tiende te worden, wat niet zo slecht was. De snelheid was goed en ik voelde mij perfect op het circuit. In de tweede manche lag ik vierde met de start maar Townley kwam in de eerste ronde ten val en nam een aantal rijders mee. Ik viel ook en omdat mijn motor tegen een bult aan lag, duurde het lang voordat ik mijn weg kon vervolgen. Het positieve is dat het rijden goed ging. We gaan aankomende week weer hard werken, zullen een aantal testen afwerken en proberen om terug te slaan tijdens de Grand Prix in Duitsland’’.

Met een 10-15 in de manches eindigde Glenn op een dertiende plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft hij op een negende plaats staan. Aankomend weekend gaat het wereldkampioenschap verder in het Duitse Teutschenthal.

Uitslagen Grand Prix Letland:
1. Tim Gajser (SLO), Honda (1-4)
2. Tony Cairoli (ITA), KTM (3-2)
3. Romain Febvre (FRA), Yamaha (5-1)
4. Jeremy van Horebeek (BEL), Yamaha (4-3)
5. Max Nagl (GER), Husqvarna (2-5)
13. Glenn Coldenhoff (NED), KTM (10-15)

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1. Febvre, 260 points
2. Gajser, 259
3. Cairoli, 213
4. Nagl, 203
5. Van Horebeek, 200
7.  Simpson, 143
9. Coldenhoff, 121

Related Post:

Glenn Coldenhoff zevende in het wereldkampioenschap MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team is tijdens de Grand Prix van Italië op een negende plaats geëindigd. In de eerste manche kwam “The Hoff” als elfde over de finish en in de tweede manche werd...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff in thuis Grand Prix in Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke Nederlandse Grand Prix in Assen gereden en kwam opnieuw heel dichtbij het podium. Een valpartij in de eerste manche gooide echter ro...
Glenn Coldenhoff vecht zich naar zevende plaats in MXGP in Turkije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de achttiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Turkije op een zevende plaats geeindigd. Coldenhoff pakte in de eerste manche een go...
Glenn Coldenhoff boekt progressie tijdens de MXGP in Bulgarije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de zeventiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Bulgaarse Sevlievo een stijgende lijn doorgemaakt. Op het knetterharde ...
Glenn Coldenhoff vierde in Grand Prix van Zwitserland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Zwitserland op een vierde plaats geëindigd. Coldenhoff reed een zeer sterke eerste manche waarin hij op een vierde plaats ove...