Blog

Glenn Coldenhoff haalt het beste uit moeilijke Duitse Grand Prix

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de zevende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Duitse Teutschenthal zijn draai niet kunnen vinden. In de hele eerste manche had hij het moeilijk en was zijn tempo niet hoog genoeg. Hierdoor zat er niet meer in dan een zestiende plaats. In de tweede manche ging het al beter en wist de rijder uit Heesch op een elfde plaats over de finish te komen.

 

In de vrije training op zaterdag ging het best lekker met Glenn. Voor de tijdtraining werden er een paar kleine aanpassingen aan de motor doorgevoerd maar dit pakte niet goed uit. Glenn slaagde er niet in om een goede tijd op de klokken te zetten en kwam niet verder dan een veertiende tijd. Ondanks dit bereidde Glenn met vertrouwen zijn startplaats voor in de hoop op een goede start in de kwalificatieheat. Helaas pakte dit anders uit want Glenn kwam niet lekker weg en had vervolgens in de beginfase veel last van het stof. Het was heel gevaarlijk en daarom was het moeilijk om rijders in te kunnen halen. Hij knokte voor wat hij waard was maar omdat hij in het tweede deel van de wedstrijd last kreeg van opgepompte armen, kon hij niet meer aanvallend rijden en moest hij genoegen nemen met een dertiende plaats.

 

Op zaterdagavond werden er een aantal aanpassingen aan de KTM machine doorgevoerd en dit voelde op zondagochtend in de warm up goed aan. Helaas zat hij er in de eerste manche niet goed bij met de start en opnieuw waren de eerste paar ronden moeilijk door het stof. In de hele wedstrijd ging het niet lekker en het tempo van Glenn lag niet hoog genoeg. Meer dan een zestiende plaats zat er daarom niet in en hier was de rijder uit Heesch verre van tevreden over.

 

Tussen de eerste en de tweede manche werd geanalyseerd waar het beter zou kunnen. Dit heeft zeker geholpen want nu kon Glenn het groepje van rijders voor hem lang blijven volgen. Later in de manche liepen ze iets weg maar hij bleef zijn eigen wedstrijd rijden en kwam op een elfde plaats over de finish.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’Ik ben zeker niet blij met hoe alles gaat op dit moment. In de tweede manche ging het al iets beter maar nog steeds niet waar we willen zijn. Ik kijk uit naar de volgende wedstrijd in Arco di Trento. Dit is een baan die ik mooi vind en ik heb hier meestal wel goede resultaten neer weten te zetten. We gaan deze week weer hard werken om te proberen volgend weekend beter aan de start te verschijnen’’.

 

In het dagklassement eindigde Glenn op een dertiende plaats en in de tussenstand om het wereldkampioenschap bezet hij nu de tiende plaats. Aankomend weekend staat de volgende Grand Prix op het programma in het Italiaanse Arco di Trento.

 

Daguitslag MXGP Duitsland:
1 Antonio Cairoli 50 Pnt
2 Tim Gajser 40 Pnt
3 Evgeny Bobryshev 35 Pnt
4 Max Nagl 35 Pnt
5 Romain Febvre 31 Pnt
13 Glenn Coldenhoff 15 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP na zeven wedstrijden:
1 Tim Gajser 299 Pnt
2 Romain Febvre 291 Pnt
3 Antonio Cairoli 263 Pnt
4 Max Nagl 238 Pnt
5 Evgeny Bobryshev 232 Pnt
10 Glenn Coldenhoff 136 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff kent moeilijke Grand Prix van Lombardije Op ondergrond waarop Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team zich normaal altijd goed thuis voelt, had hij het dit weekend tijdens de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaan...
Sterk rijdende Glenn Coldenhoff zesde in Grand Prix van Frankrijk Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de tiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Franse St. Jean d’Angely op een zesde plaats geeindigd. In de eerste manche reed Col...
Glenn Coldenhoff scoort sterke zesde plaats in Grand Prix van Engeland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de negende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Britse Matterley Basin hoog gescoord. In zowel de eerste als de tweede manche kw...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff met zevende plaats in MXGP Duitsland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Duitsland op een zevende plaats geëindigd. In de eerste manche ging de start niet volgens plan maar toch wist hij als negende...
Glenn Coldenhoff scoort constant in MXGP Letland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de zevende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Letland constant gescoord. De crosser uit Heesch wist achtste te worden in de eerste...