Blog

Glenn Coldenhoff nog niet verlost van tegenslag in het WK MXGP

  |   MXGP

Tijdens de achtste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP heeft het Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team opnieuw niet meegezeten. In de eerste manche raakte hij betrokken bij een valpartij in de eerste bocht maar kwam vervolgens vanuit de achterhoede helemaal terug naar een zestiende positie. In de tweede manche mislukte zijn start finaal waardoor hij opnieuw op achtervolgen was aangewezen. Op het circuit waarop het moeilijk was om in te halen, finishte de rijder uit Heesch opnieuw als zestiende.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’Ik had een goede week van training achter de rug en ik voel me altijd goed op dit circuit waardoor ik erg uit keek naar deze wedstrijd. Helaas kwam ik bij de start van de eerste manche ten val met een aantal andere rijders en bezeerde mijn heup en enkel. Omdat de start cruciaal is op dit circuit was het moeilijk om terug te komen. Aan de andere kant is mijn rijden de laatste wedstrijden sterk verbeterd en daar ben ik blij mee. Ook hebben we een aantal wijzigingen doorgevoerd aan de vering en ook die pakten goed uit. Nu zijn we opzoek naar goede resultaten’’.

 

In het dagklassement eindigde Glenn op een zeventiende plaats en in de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft hij op een tiende plaats staan. Over twee weken staat de volgende Grand Prix op het programma in het Spaanse Talavera de la Reina.

 

Uitslagen Grand Prix van Italie:
1. Tony Cairoli (ITA), KTM (1-2)
2. Romain Febvre (FRA), Yamaha (6-1)
3. Tim Gajser (SLO), Honda (4-4)
4. Kevin Strijbos (BEL), Suzuki (3-6)
5. Max Nagl (GER), Husqvarna (2-8)
17. Glenn Coldenhoff (NED), KTM (16-16)

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1. Gajser, 335 points
2. Febvre, 321
3. Cairoli, 310
4. Nagl, 273
5. Bobryshev, 264
10. Coldenhoff, 146

Related Post:

Glenn Coldenhoff zevende in het wereldkampioenschap MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team is tijdens de Grand Prix van Italië op een negende plaats geëindigd. In de eerste manche kwam “The Hoff” als elfde over de finish en in de tweede manche werd...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff in thuis Grand Prix in Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke Nederlandse Grand Prix in Assen gereden en kwam opnieuw heel dichtbij het podium. Een valpartij in de eerste manche gooide echter ro...
Glenn Coldenhoff vecht zich naar zevende plaats in MXGP in Turkije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de achttiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Turkije op een zevende plaats geeindigd. Coldenhoff pakte in de eerste manche een go...
Glenn Coldenhoff boekt progressie tijdens de MXGP in Bulgarije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de zeventiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Bulgaarse Sevlievo een stijgende lijn doorgemaakt. Op het knetterharde ...
Glenn Coldenhoff vierde in Grand Prix van Zwitserland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Zwitserland op een vierde plaats geëindigd. Coldenhoff reed een zeer sterke eerste manche waarin hij op een vierde plaats ove...