Blog

Glenn Coldenhoff nog niet verlost van tegenslag in het WK MXGP

  |   MXGP

Tijdens de achtste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP heeft het Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team opnieuw niet meegezeten. In de eerste manche raakte hij betrokken bij een valpartij in de eerste bocht maar kwam vervolgens vanuit de achterhoede helemaal terug naar een zestiende positie. In de tweede manche mislukte zijn start finaal waardoor hij opnieuw op achtervolgen was aangewezen. Op het circuit waarop het moeilijk was om in te halen, finishte de rijder uit Heesch opnieuw als zestiende.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’Ik had een goede week van training achter de rug en ik voel me altijd goed op dit circuit waardoor ik erg uit keek naar deze wedstrijd. Helaas kwam ik bij de start van de eerste manche ten val met een aantal andere rijders en bezeerde mijn heup en enkel. Omdat de start cruciaal is op dit circuit was het moeilijk om terug te komen. Aan de andere kant is mijn rijden de laatste wedstrijden sterk verbeterd en daar ben ik blij mee. Ook hebben we een aantal wijzigingen doorgevoerd aan de vering en ook die pakten goed uit. Nu zijn we opzoek naar goede resultaten’’.

 

In het dagklassement eindigde Glenn op een zeventiende plaats en in de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft hij op een tiende plaats staan. Over twee weken staat de volgende Grand Prix op het programma in het Spaanse Talavera de la Reina.

 

Uitslagen Grand Prix van Italie:
1. Tony Cairoli (ITA), KTM (1-2)
2. Romain Febvre (FRA), Yamaha (6-1)
3. Tim Gajser (SLO), Honda (4-4)
4. Kevin Strijbos (BEL), Suzuki (3-6)
5. Max Nagl (GER), Husqvarna (2-8)
17. Glenn Coldenhoff (NED), KTM (16-16)

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1. Gajser, 335 points
2. Febvre, 321
3. Cairoli, 310
4. Nagl, 273
5. Bobryshev, 264
10. Coldenhoff, 146

Related Post:

Glenn Coldenhoff kent moeilijke Grand Prix van Lombardije Op ondergrond waarop Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team zich normaal altijd goed thuis voelt, had hij het dit weekend tijdens de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaan...
Sterk rijdende Glenn Coldenhoff zesde in Grand Prix van Frankrijk Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de tiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Franse St. Jean d’Angely op een zesde plaats geeindigd. In de eerste manche reed Col...
Glenn Coldenhoff scoort sterke zesde plaats in Grand Prix van Engeland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de negende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Britse Matterley Basin hoog gescoord. In zowel de eerste als de tweede manche kw...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff met zevende plaats in MXGP Duitsland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Duitsland op een zevende plaats geëindigd. In de eerste manche ging de start niet volgens plan maar toch wist hij als negende...
Glenn Coldenhoff scoort constant in MXGP Letland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de zevende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Letland constant gescoord. De crosser uit Heesch wist achtste te worden in de eerste...