Blog

144015_Glenn Coldenhoff KTM 450 SX-F Pietramurata 2016

Glenn Coldenhoff nog niet verlost van tegenslag in het WK MXGP

  |   MXGP

Tijdens de achtste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP heeft het Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team opnieuw niet meegezeten. In de eerste manche raakte hij betrokken bij een valpartij in de eerste bocht maar kwam vervolgens vanuit de achterhoede helemaal terug naar een zestiende positie. In de tweede manche mislukte zijn start finaal waardoor hij opnieuw op achtervolgen was aangewezen. Op het circuit waarop het moeilijk was om in te halen, finishte de rijder uit Heesch opnieuw als zestiende.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’Ik had een goede week van training achter de rug en ik voel me altijd goed op dit circuit waardoor ik erg uit keek naar deze wedstrijd. Helaas kwam ik bij de start van de eerste manche ten val met een aantal andere rijders en bezeerde mijn heup en enkel. Omdat de start cruciaal is op dit circuit was het moeilijk om terug te komen. Aan de andere kant is mijn rijden de laatste wedstrijden sterk verbeterd en daar ben ik blij mee. Ook hebben we een aantal wijzigingen doorgevoerd aan de vering en ook die pakten goed uit. Nu zijn we opzoek naar goede resultaten’’.

 

In het dagklassement eindigde Glenn op een zeventiende plaats en in de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft hij op een tiende plaats staan. Over twee weken staat de volgende Grand Prix op het programma in het Spaanse Talavera de la Reina.

 

Uitslagen Grand Prix van Italie:
1. Tony Cairoli (ITA), KTM (1-2)
2. Romain Febvre (FRA), Yamaha (6-1)
3. Tim Gajser (SLO), Honda (4-4)
4. Kevin Strijbos (BEL), Suzuki (3-6)
5. Max Nagl (GER), Husqvarna (2-8)
17. Glenn Coldenhoff (NED), KTM (16-16)

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1. Gajser, 335 points
2. Febvre, 321
3. Cairoli, 310
4. Nagl, 273
5. Bobryshev, 264
10. Coldenhoff, 146

Related Post:

Glenn Coldenhoff mist nipt het podium in zijn thuis Grand Prix in Valkenswaard Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Europa in Valkenswaard net naast het podium geeindigd. Coldenhoff reed twee constante manches en finishte als vijfde en vierd...
Glenn Coldenhoff scoort constant in Argentinie ondanks tekort aan trainingsuren Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Argentinie constant gescoord. Coldenhoff kampte met een beenblessure en een tekort aa...
Glenn Coldenhoff in de top tien in laatste MXGP in Frankrijk Glenn Coldenhoff van Red Bull KTM Factory team is in de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Franse Villars Sous Ecot in de top tien geeindigd. Onder de zware omstandigheden wist ...
Glenn Coldenhoff ondanks tegenslag in de top tien in GP van Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is tijdens de MXGP van Nederland tiende geworden. Na een goede eerste manche waarin Glenn zesde werd, zette een val bij de start van de tweede manche...
Glenn Coldenhoff ruim in de top tien in Grand Prix van Amerika Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Amerika achtste geworden. In beide manches had Coldenhoff door matige starts veel werk te doen maar wist er in de warme omsta...