Blog

144015_Glenn Coldenhoff KTM 450 SX-F Pietramurata 2016

Glenn Coldenhoff nog niet verlost van tegenslag in het WK MXGP

  |   MXGP

Tijdens de achtste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP heeft het Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team opnieuw niet meegezeten. In de eerste manche raakte hij betrokken bij een valpartij in de eerste bocht maar kwam vervolgens vanuit de achterhoede helemaal terug naar een zestiende positie. In de tweede manche mislukte zijn start finaal waardoor hij opnieuw op achtervolgen was aangewezen. Op het circuit waarop het moeilijk was om in te halen, finishte de rijder uit Heesch opnieuw als zestiende.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’Ik had een goede week van training achter de rug en ik voel me altijd goed op dit circuit waardoor ik erg uit keek naar deze wedstrijd. Helaas kwam ik bij de start van de eerste manche ten val met een aantal andere rijders en bezeerde mijn heup en enkel. Omdat de start cruciaal is op dit circuit was het moeilijk om terug te komen. Aan de andere kant is mijn rijden de laatste wedstrijden sterk verbeterd en daar ben ik blij mee. Ook hebben we een aantal wijzigingen doorgevoerd aan de vering en ook die pakten goed uit. Nu zijn we opzoek naar goede resultaten’’.

 

In het dagklassement eindigde Glenn op een zeventiende plaats en in de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft hij op een tiende plaats staan. Over twee weken staat de volgende Grand Prix op het programma in het Spaanse Talavera de la Reina.

 

Uitslagen Grand Prix van Italie:
1. Tony Cairoli (ITA), KTM (1-2)
2. Romain Febvre (FRA), Yamaha (6-1)
3. Tim Gajser (SLO), Honda (4-4)
4. Kevin Strijbos (BEL), Suzuki (3-6)
5. Max Nagl (GER), Husqvarna (2-8)
17. Glenn Coldenhoff (NED), KTM (16-16)

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1. Gajser, 335 points
2. Febvre, 321
3. Cairoli, 310
4. Nagl, 273
5. Bobryshev, 264
10. Coldenhoff, 146

Related Post:

Glenn Coldenhoff scoort sterke zesde plaats in MXGP van Lombardije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory Team is in de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Ottobiano dicht bij een top vijf plaats gekomen. Coldenhoff reed in de...
Glenn Coldenhoff scoort zesde plaats in MXGP in Rusland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de tiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Russische Orlyonok een zesde plaats weten te behalen. Coldenhoff kende een moeili...
Glenn Coldenhoff in de top tien in verraderlijke Grand Prix van Frankrijk Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de negende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Franse Ernee in de top tien geeindigd.   In de eerste manche kampte ...
Glenn Coldenhoff zesde in MXGP Grand Prix in Duitsland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de achtste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Duitse Teutschenthal op een goede zesde plaats geeindigd. De rijder uit Heesch reed...
Glenn Coldenhoff achtste in de MXGP van Letland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de zevende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Letse Kegums op een achtste plaats geeindigd.   Coldenhoff wist in de st...