Blog

image

Glenn Coldenhoff dicht bij top tien plaats in moeilijke GP van Spanje

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de negende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Spaanse Talavera de la Reina tegenslag gekend. In de eerste manche startte hij goed en reed in de top tien toen hij te kampen kreeg met een mechanisch probleem en de wedstrijd moest verlaten.

 

‘’Voor de tweede manche was ik er opgebrand om goed te scoren. Jammer genoeg pakte ik toen een slechte start en kwam achter iemand te rijden die ik niet kon passeren. Ik heb het zes ronden lang geprobeerd en toen ik hem eindelijk voorbij was, sloeg de vermoeidheid toe. Ik had geen kracht meer. We nemen het positieve van dit weekend met ons mee en ik weet dat er een aantal banen aan zitten te komen die mij liggen’’: vertelt Glenn Coldenhoff.

 

Met een DNF-11 in de manches eindigde Glenn op een veertiende plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft hij op een tiende plaats staan. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder op het circuit van St. Jean d’Angely in Frankrijk.

 

Daguitslag Grand Prix Spanje:
1. Tim Gajser (SLO), Honda (1-1)
2. Max Nagl (GER), Husqvarna (2-2)
3. Gautier Paulin (FRA), Honda (4-3)
4. Clement Desalle (BEL), Kawasaki (3-6)
5. Evgeny Bobryshev (RUS), Honda (6-5)
14. Glenn Coldenhoff (NED), KTM (DNF-11)

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1. Gajser, 385 points
2. Romain Febvre (FRA), Yamaha, 361
3. Cairoli, 338
4. Nagl, 317
5. Bobryshev, 295
10. Coldenhoff, 156

Related Post:

Glenn Coldenhoff mist nipt het podium in zijn thuis Grand Prix in Valkenswaard Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Europa in Valkenswaard net naast het podium geeindigd. Coldenhoff reed twee constante manches en finishte als vijfde en vierd...
Glenn Coldenhoff scoort constant in Argentinie ondanks tekort aan trainingsuren Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Argentinie constant gescoord. Coldenhoff kampte met een beenblessure en een tekort aa...
Glenn Coldenhoff in de top tien in laatste MXGP in Frankrijk Glenn Coldenhoff van Red Bull KTM Factory team is in de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Franse Villars Sous Ecot in de top tien geeindigd. Onder de zware omstandigheden wist ...
Glenn Coldenhoff ondanks tegenslag in de top tien in GP van Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is tijdens de MXGP van Nederland tiende geworden. Na een goede eerste manche waarin Glenn zesde werd, zette een val bij de start van de tweede manche...
Glenn Coldenhoff ruim in de top tien in Grand Prix van Amerika Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Amerika achtste geworden. In beide manches had Coldenhoff door matige starts veel werk te doen maar wist er in de warme omsta...