Blog

Glenn Coldenhoff dicht bij top tien plaats in moeilijke GP van Spanje

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de negende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Spaanse Talavera de la Reina tegenslag gekend. In de eerste manche startte hij goed en reed in de top tien toen hij te kampen kreeg met een mechanisch probleem en de wedstrijd moest verlaten.

 

‘’Voor de tweede manche was ik er opgebrand om goed te scoren. Jammer genoeg pakte ik toen een slechte start en kwam achter iemand te rijden die ik niet kon passeren. Ik heb het zes ronden lang geprobeerd en toen ik hem eindelijk voorbij was, sloeg de vermoeidheid toe. Ik had geen kracht meer. We nemen het positieve van dit weekend met ons mee en ik weet dat er een aantal banen aan zitten te komen die mij liggen’’: vertelt Glenn Coldenhoff.

 

Met een DNF-11 in de manches eindigde Glenn op een veertiende plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft hij op een tiende plaats staan. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder op het circuit van St. Jean d’Angely in Frankrijk.

 

Daguitslag Grand Prix Spanje:
1. Tim Gajser (SLO), Honda (1-1)
2. Max Nagl (GER), Husqvarna (2-2)
3. Gautier Paulin (FRA), Honda (4-3)
4. Clement Desalle (BEL), Kawasaki (3-6)
5. Evgeny Bobryshev (RUS), Honda (6-5)
14. Glenn Coldenhoff (NED), KTM (DNF-11)

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1. Gajser, 385 points
2. Romain Febvre (FRA), Yamaha, 361
3. Cairoli, 338
4. Nagl, 317
5. Bobryshev, 295
10. Coldenhoff, 156

Related Post:

Glenn Coldenhoff kent moeilijke Grand Prix van Lombardije Op ondergrond waarop Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team zich normaal altijd goed thuis voelt, had hij het dit weekend tijdens de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaan...
Sterk rijdende Glenn Coldenhoff zesde in Grand Prix van Frankrijk Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de tiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Franse St. Jean d’Angely op een zesde plaats geeindigd. In de eerste manche reed Col...
Glenn Coldenhoff scoort sterke zesde plaats in Grand Prix van Engeland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de negende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Britse Matterley Basin hoog gescoord. In zowel de eerste als de tweede manche kw...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff met zevende plaats in MXGP Duitsland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Duitsland op een zevende plaats geëindigd. In de eerste manche ging de start niet volgens plan maar toch wist hij als negende...
Glenn Coldenhoff scoort constant in MXGP Letland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de zevende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Letland constant gescoord. De crosser uit Heesch wist achtste te worden in de eerste...