Blog

image

Glenn Coldenhoff dicht bij top tien plaats in moeilijke GP van Spanje

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de negende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Spaanse Talavera de la Reina tegenslag gekend. In de eerste manche startte hij goed en reed in de top tien toen hij te kampen kreeg met een mechanisch probleem en de wedstrijd moest verlaten.

 

‘’Voor de tweede manche was ik er opgebrand om goed te scoren. Jammer genoeg pakte ik toen een slechte start en kwam achter iemand te rijden die ik niet kon passeren. Ik heb het zes ronden lang geprobeerd en toen ik hem eindelijk voorbij was, sloeg de vermoeidheid toe. Ik had geen kracht meer. We nemen het positieve van dit weekend met ons mee en ik weet dat er een aantal banen aan zitten te komen die mij liggen’’: vertelt Glenn Coldenhoff.

 

Met een DNF-11 in de manches eindigde Glenn op een veertiende plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft hij op een tiende plaats staan. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder op het circuit van St. Jean d’Angely in Frankrijk.

 

Daguitslag Grand Prix Spanje:
1. Tim Gajser (SLO), Honda (1-1)
2. Max Nagl (GER), Husqvarna (2-2)
3. Gautier Paulin (FRA), Honda (4-3)
4. Clement Desalle (BEL), Kawasaki (3-6)
5. Evgeny Bobryshev (RUS), Honda (6-5)
14. Glenn Coldenhoff (NED), KTM (DNF-11)

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1. Gajser, 385 points
2. Romain Febvre (FRA), Yamaha, 361
3. Cairoli, 338
4. Nagl, 317
5. Bobryshev, 295
10. Coldenhoff, 156

Related Post:

Glenn Coldenhoff scoort sterke zesde plaats in MXGP van Lombardije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory Team is in de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Ottobiano dicht bij een top vijf plaats gekomen. Coldenhoff reed in de...
Glenn Coldenhoff scoort zesde plaats in MXGP in Rusland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de tiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Russische Orlyonok een zesde plaats weten te behalen. Coldenhoff kende een moeili...
Glenn Coldenhoff in de top tien in verraderlijke Grand Prix van Frankrijk Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de negende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Franse Ernee in de top tien geeindigd.   In de eerste manche kampte ...
Glenn Coldenhoff zesde in MXGP Grand Prix in Duitsland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de achtste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Duitse Teutschenthal op een goede zesde plaats geeindigd. De rijder uit Heesch reed...
Glenn Coldenhoff achtste in de MXGP van Letland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de zevende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Letse Kegums op een achtste plaats geeindigd.   Coldenhoff wist in de st...