Blog

145999_Glenn Coldenhoff KTM 450 SX-F Saint Jean d_Angely 2016

Glenn Coldenhoff behaald beste seizoensresultaat in GP van Frankrijk

  |   MXGP

Na een aantal wedstrijden waarin het tegen heeft gezeten, zat het tijdens de tiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Franse St. Jean d’Angely eindelijk weer eens mee voor Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory KTM team.

 

Op het moeilijke circuit liet Coldenhoff een mooie stijgende lijn zien en wist met een 9-5 in de manches zesde te worden in de Grand Prix.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’In de eerste manche pakte ik een hele goede start en kwam achter Antonio Cairoli op een tweede plaats door de eerste bocht. Helaas kon ik in de beginfase niet in mijn ritme komen en viel daardoor terug naar een negende positie. In de tweede manche kwam ik bij het hek minder goed weg en daarnaast denk ik dat ik voor een verkeerd spoor heb gekozen. Door een fout in de tweede ronde verloor ik verschillende plaatsen maar ik was in staat om ze allemaal terug te pakken. Dit was mijn sterkste wedstrijd van het jaar waar we hard voor hebben gewerkt’’.

 

In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft Glenn op een tiende plaats staan. Over twee weken gaat het kampioenschap verder op het circuit van Matterley Basin in Engeland maar eerste zal Glenn op zondag 12 juni starten in de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Markelo.

 

Daguitslag Grand Prix Frankrijk
1. Romain Febvre (FRA), Yamaha (2-1)
2. Tim Gajser (SLO), Honda (1-2)
3. Evgeny Bobryshev (RUS), Honda (4-3)
4. Tony Cairoli (ITA), KTM (3-7)
5. Clement Desalle (BEL), Kawasaki (8-4)
6. Glenn Coldenhoff (NED), KTM (9-5)
Tussenstand wereldkampioenschap MXGP
1. Gajser, 432 points
2. Febvre, 408
3. Cairoli, 372
4. Max Nagl (GER), Husqvarna, 342
5. Bobryshev, 333
10. Coldenhoff, 184

Related Post:

Glenn Coldenhoff scoort sterke zesde plaats in MXGP van Lombardije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory Team is in de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Ottobiano dicht bij een top vijf plaats gekomen. Coldenhoff reed in de...
Glenn Coldenhoff scoort zesde plaats in MXGP in Rusland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de tiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Russische Orlyonok een zesde plaats weten te behalen. Coldenhoff kende een moeili...
Glenn Coldenhoff in de top tien in verraderlijke Grand Prix van Frankrijk Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de negende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Franse Ernee in de top tien geeindigd.   In de eerste manche kampte ...
Glenn Coldenhoff zesde in MXGP Grand Prix in Duitsland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de achtste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Duitse Teutschenthal op een goede zesde plaats geeindigd. De rijder uit Heesch reed...
Glenn Coldenhoff achtste in de MXGP van Letland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de zevende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Letse Kegums op een achtste plaats geeindigd.   Coldenhoff wist in de st...