Blog

Glenn Coldenhoff behaald beste seizoensresultaat in GP van Frankrijk

  |   MXGP

Na een aantal wedstrijden waarin het tegen heeft gezeten, zat het tijdens de tiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Franse St. Jean d’Angely eindelijk weer eens mee voor Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory KTM team.

 

Op het moeilijke circuit liet Coldenhoff een mooie stijgende lijn zien en wist met een 9-5 in de manches zesde te worden in de Grand Prix.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’In de eerste manche pakte ik een hele goede start en kwam achter Antonio Cairoli op een tweede plaats door de eerste bocht. Helaas kon ik in de beginfase niet in mijn ritme komen en viel daardoor terug naar een negende positie. In de tweede manche kwam ik bij het hek minder goed weg en daarnaast denk ik dat ik voor een verkeerd spoor heb gekozen. Door een fout in de tweede ronde verloor ik verschillende plaatsen maar ik was in staat om ze allemaal terug te pakken. Dit was mijn sterkste wedstrijd van het jaar waar we hard voor hebben gewerkt’’.

 

In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft Glenn op een tiende plaats staan. Over twee weken gaat het kampioenschap verder op het circuit van Matterley Basin in Engeland maar eerste zal Glenn op zondag 12 juni starten in de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Markelo.

 

Daguitslag Grand Prix Frankrijk
1. Romain Febvre (FRA), Yamaha (2-1)
2. Tim Gajser (SLO), Honda (1-2)
3. Evgeny Bobryshev (RUS), Honda (4-3)
4. Tony Cairoli (ITA), KTM (3-7)
5. Clement Desalle (BEL), Kawasaki (8-4)
6. Glenn Coldenhoff (NED), KTM (9-5)
Tussenstand wereldkampioenschap MXGP
1. Gajser, 432 points
2. Febvre, 408
3. Cairoli, 372
4. Max Nagl (GER), Husqvarna, 342
5. Bobryshev, 333
10. Coldenhoff, 184

Related Post:

Glenn Coldenhoff kent moeilijke Grand Prix van Lombardije Op ondergrond waarop Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team zich normaal altijd goed thuis voelt, had hij het dit weekend tijdens de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaan...
Sterk rijdende Glenn Coldenhoff zesde in Grand Prix van Frankrijk Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de tiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Franse St. Jean d’Angely op een zesde plaats geeindigd. In de eerste manche reed Col...
Glenn Coldenhoff scoort sterke zesde plaats in Grand Prix van Engeland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de negende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Britse Matterley Basin hoog gescoord. In zowel de eerste als de tweede manche kw...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff met zevende plaats in MXGP Duitsland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Duitsland op een zevende plaats geëindigd. In de eerste manche ging de start niet volgens plan maar toch wist hij als negende...
Glenn Coldenhoff scoort constant in MXGP Letland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de zevende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Letland constant gescoord. De crosser uit Heesch wist achtste te worden in de eerste...