Blog

145999_Glenn Coldenhoff KTM 450 SX-F Saint Jean d_Angely 2016

Glenn Coldenhoff behaald beste seizoensresultaat in GP van Frankrijk

  |   MXGP

Na een aantal wedstrijden waarin het tegen heeft gezeten, zat het tijdens de tiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Franse St. Jean d’Angely eindelijk weer eens mee voor Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory KTM team.

 

Op het moeilijke circuit liet Coldenhoff een mooie stijgende lijn zien en wist met een 9-5 in de manches zesde te worden in de Grand Prix.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’In de eerste manche pakte ik een hele goede start en kwam achter Antonio Cairoli op een tweede plaats door de eerste bocht. Helaas kon ik in de beginfase niet in mijn ritme komen en viel daardoor terug naar een negende positie. In de tweede manche kwam ik bij het hek minder goed weg en daarnaast denk ik dat ik voor een verkeerd spoor heb gekozen. Door een fout in de tweede ronde verloor ik verschillende plaatsen maar ik was in staat om ze allemaal terug te pakken. Dit was mijn sterkste wedstrijd van het jaar waar we hard voor hebben gewerkt’’.

 

In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft Glenn op een tiende plaats staan. Over twee weken gaat het kampioenschap verder op het circuit van Matterley Basin in Engeland maar eerste zal Glenn op zondag 12 juni starten in de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Markelo.

 

Daguitslag Grand Prix Frankrijk
1. Romain Febvre (FRA), Yamaha (2-1)
2. Tim Gajser (SLO), Honda (1-2)
3. Evgeny Bobryshev (RUS), Honda (4-3)
4. Tony Cairoli (ITA), KTM (3-7)
5. Clement Desalle (BEL), Kawasaki (8-4)
6. Glenn Coldenhoff (NED), KTM (9-5)
Tussenstand wereldkampioenschap MXGP
1. Gajser, 432 points
2. Febvre, 408
3. Cairoli, 372
4. Max Nagl (GER), Husqvarna, 342
5. Bobryshev, 333
10. Coldenhoff, 184

Related Post:

Glenn Coldenhoff mist nipt het podium in zijn thuis Grand Prix in Valkenswaard Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Europa in Valkenswaard net naast het podium geeindigd. Coldenhoff reed twee constante manches en finishte als vijfde en vierd...
Glenn Coldenhoff scoort constant in Argentinie ondanks tekort aan trainingsuren Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Argentinie constant gescoord. Coldenhoff kampte met een beenblessure en een tekort aa...
Glenn Coldenhoff in de top tien in laatste MXGP in Frankrijk Glenn Coldenhoff van Red Bull KTM Factory team is in de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Franse Villars Sous Ecot in de top tien geeindigd. Onder de zware omstandigheden wist ...
Glenn Coldenhoff ondanks tegenslag in de top tien in GP van Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is tijdens de MXGP van Nederland tiende geworden. Na een goede eerste manche waarin Glenn zesde werd, zette een val bij de start van de tweede manche...
Glenn Coldenhoff ruim in de top tien in Grand Prix van Amerika Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Amerika achtste geworden. In beide manches had Coldenhoff door matige starts veel werk te doen maar wist er in de warme omsta...