Blog

Glenn Coldenhoff behaald beste seizoensresultaat in GP van Frankrijk

  |   MXGP

Na een aantal wedstrijden waarin het tegen heeft gezeten, zat het tijdens de tiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Franse St. Jean d’Angely eindelijk weer eens mee voor Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory KTM team.

 

Op het moeilijke circuit liet Coldenhoff een mooie stijgende lijn zien en wist met een 9-5 in de manches zesde te worden in de Grand Prix.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’In de eerste manche pakte ik een hele goede start en kwam achter Antonio Cairoli op een tweede plaats door de eerste bocht. Helaas kon ik in de beginfase niet in mijn ritme komen en viel daardoor terug naar een negende positie. In de tweede manche kwam ik bij het hek minder goed weg en daarnaast denk ik dat ik voor een verkeerd spoor heb gekozen. Door een fout in de tweede ronde verloor ik verschillende plaatsen maar ik was in staat om ze allemaal terug te pakken. Dit was mijn sterkste wedstrijd van het jaar waar we hard voor hebben gewerkt’’.

 

In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft Glenn op een tiende plaats staan. Over twee weken gaat het kampioenschap verder op het circuit van Matterley Basin in Engeland maar eerste zal Glenn op zondag 12 juni starten in de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Markelo.

 

Daguitslag Grand Prix Frankrijk
1. Romain Febvre (FRA), Yamaha (2-1)
2. Tim Gajser (SLO), Honda (1-2)
3. Evgeny Bobryshev (RUS), Honda (4-3)
4. Tony Cairoli (ITA), KTM (3-7)
5. Clement Desalle (BEL), Kawasaki (8-4)
6. Glenn Coldenhoff (NED), KTM (9-5)
Tussenstand wereldkampioenschap MXGP
1. Gajser, 432 points
2. Febvre, 408
3. Cairoli, 372
4. Max Nagl (GER), Husqvarna, 342
5. Bobryshev, 333
10. Coldenhoff, 184

Related Post:

Glenn Coldenhoff zevende in het wereldkampioenschap MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team is tijdens de Grand Prix van Italië op een negende plaats geëindigd. In de eerste manche kwam “The Hoff” als elfde over de finish en in de tweede manche werd...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff in thuis Grand Prix in Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke Nederlandse Grand Prix in Assen gereden en kwam opnieuw heel dichtbij het podium. Een valpartij in de eerste manche gooide echter ro...
Glenn Coldenhoff vecht zich naar zevende plaats in MXGP in Turkije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de achttiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Turkije op een zevende plaats geeindigd. Coldenhoff pakte in de eerste manche een go...
Glenn Coldenhoff boekt progressie tijdens de MXGP in Bulgarije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de zeventiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Bulgaarse Sevlievo een stijgende lijn doorgemaakt. Op het knetterharde ...
Glenn Coldenhoff vierde in Grand Prix van Zwitserland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Zwitserland op een vierde plaats geëindigd. Coldenhoff reed een zeer sterke eerste manche waarin hij op een vierde plaats ove...