Blog

image

Glenn Coldenhoff tweede in de Dutch Masters in Markelo

  |   Dutch Masters of Motocross

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Markelo op een tweede plaats geeindigd. In de eerste manche kwam hij door een valpartij bij de start vanaf een laatste plaats terug naar een tweede plaats. In de tweede manche ging hij de strijd aan met de Rus Evgeny Bobryshev maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen en kwam ook toen op een tweede plaats over de finish.

 

De snelheden lagen in de training hoog op het circuit van Markelo. Door de harde ondergrond was het op verschillende plaatsen moeilijk om grip te vinden. Na een aantal verkenningsronden zette hij aan om een goede tijd op de klokken te zetten. Dit ging hem goed af waardoor hij de training afsloot als tweede. Het verschil met snelste man, Evgeny Bobryshev was slechts 1.2 sec en daarom hoopte Glenn op een goede start zodat hij in ieder geval kon gaan proberen om het de Rus moeilijk te maken.

 

In de eerste manche vertrok de Red Bull KTM als een speer bij de start maar helaas gleed Glenn in de eerste bocht onderuit waardoor hij vanuit de achterhoede terug naar voren moest zien te komen. Alles werd in het werk gesteld om zoveel mogelijk plaatsen winst te boeken. Dit lukte goed want de ene na de andere rijder werd een plaats terug verwezen. In de slotfase nam hij de tweede plaats in handen maar opdat moment was Bobryshev al te ver weg om nog te achterhalen waardoor Glenn op een goede tweede plaats over de finish kwam.

 

In de tweede manche was het Glenn die kopstart wist te pakken maar omdat hij niet helemaal lekker door de eerste bocht kwam, wist Bobryshev hem gelijk te passeren. Glenn hield hem goed onder druk en kon profiteren van een foutje van de Rus en nam de leiding over. Een aantal ronden wist hij Bobryshev achter hem te houden maar werd toen gepasseerd en viel terug naar een tweede plaats. Glenn probeerde hem in het vizier te houden maar moest naarmate de wedstrijd vorderde toch een klein gaatje laten vallen waardoor hij uiteindelijk op een tweede plaats werd afgevlagd.

 

Met tweemaal een tweede plaats in de manches eindigde Glenn op een tweede plaats in het dagklassement. Ondanks dat hij de eerste wedstrijd in Axel heeft gemist, staat hij nu toch al op een tweede plaats in de tussenstand. Aankomend weekend staat de volgende Grand Prix op het programma in het Britse Matterley Basin.

 

Uitslagen:
MX1: 1. Evgeny Bobryshev (RUS) Honda 1+1; Glenn Coldenhoff, KTM 2+2; 3. Damon Graulus (B), Honda 5+3; 4. Yentel Martens (B), Husqvarna 3+7; 5. Tom Macuks(LV), Kawasaki (4+9)

 

TUSSENSTAND KAMPIOENSCHAP MX1: 1. Bobryshev 140; 2. Coldenhoff 88; 3. Rick Satink, Husqvarna 70; 4. Wouts 67; 5. Kevin Strijbos (B), Suzuki 65..

Related Post:

Glenn Coldenhoff niet aan de start in de Dutch Masters in Oss Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team zal helaas niet deelnemen aan de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oss.   Even was er groen licht voor de rijder uit He...
Glenn Coldenhoff komt dicht bij zege in de Dutch Masters in Halle Met nog drie ronden te gaan in de tweede manche van de Dutch Masters in Halle was Glenn Coldenhoff de dagwinnaar in Halle. Echter in de slotfase werd hij nog gepasseerd door Evgeny Bobryshev waardoor ...
Glenn Coldenhoff wint de Dutch Masters MX1 in Emmercompascuum Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft de vierde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Emmercompascuum weten te winnen. De rijder uit Heesch kwam in de eerste manche net iets...
Glenn Coldenhoff dicht bij zege in de Dutch Masters in Mill Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Mill dicht bij de zege gekomen. In beide manches reed de rijder uit Heesch sterk maar k...