Blog

Glenn Coldenhoff scoort top tien plaats in Grand Prix van Engeland

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Britse Matterley Basin een top tien plaats weten te behalen. Na een slechte start in de eerste manche kwam de rijder uit Heesch in de eerste manche goed terug naar een tiende plaats. In de tweede manche was zijn start beter maar helaas kon hij een valpartij voor hem niet meer ontwijken waardoor hijzelf ook ten val kwam. Vele plaatsen gingen hierbij verloren maar Coldenhoff gaf niet op en knokte zich goed terug naar voren. Vanwege de hevige regenval had Glenn slecht zicht en besloot om naar de pits te gaan om een nieuwe bril op te zetten. Na een manche waarin het allemaal een beetje tegen zat, kwam de rijder uit Heesch toch nog op een vijftiende plaats over de finish.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’’De zaterdag was goed. Ik had een klein beetje last van opgepompte armen in de kwalificatieheat maar toch wist ik tiende te worden, wat goed genoeg is voor een goede startplaats op dit circuit. In de eerste manche had ik een hele slechte start en moest in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. In de eerste paar ronden ging het lekker en uiteindelijk wist ik Nicholls in de laatste ronde nog te passeren om tiende te worden. In de tweede manche was mijn start beter maar helaas kwam toen Charlier vlak voor mij ten val. Ik moest hierdoor helemaal vanaf een laatste plaats aan een inhaalrace beginnen en moest genoegen nemen met een vijftiende plaats’’.

 

Met een 10-15 in de manches eindigde Glenn op een twaalfde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap bezet hij na tien wedstrijden de tiende plaats maar heeft slechts een achterstand van elf punten op de achtste man. Aankomend weekend staat alweer de volgende Grand Prix op het programma in het Italiaanse Mantova.

 

Uitslagen Grand Prix van Engeland:
1. Tim Gajser (SLO), Honda (1-1)
2. Max Nagl (GER), Husqvarna (7-2)
3. Gautier Paulin (FRA), Honda (5-3)
4. Evgeny Bobryshev (RUS), Honda (4-5)
5. Valentin Guillod (SUI), Yamaha (3-7)
12. Glenn Coldenhoff (NED), KTM (10-15)

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1. Gajser, 482 points
2. Roman Febvre (FRA), Yamaha, 408
3. Cairoli, 403
4. Nagl, 378
5. Bobryshev, 367
10. Coldenhoff, 201

Related Post:

Glenn Coldenhoff kent moeilijke Grand Prix van Lombardije Op ondergrond waarop Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team zich normaal altijd goed thuis voelt, had hij het dit weekend tijdens de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaan...
Sterk rijdende Glenn Coldenhoff zesde in Grand Prix van Frankrijk Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de tiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Franse St. Jean d’Angely op een zesde plaats geeindigd. In de eerste manche reed Col...
Glenn Coldenhoff scoort sterke zesde plaats in Grand Prix van Engeland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de negende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Britse Matterley Basin hoog gescoord. In zowel de eerste als de tweede manche kw...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff met zevende plaats in MXGP Duitsland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Duitsland op een zevende plaats geëindigd. In de eerste manche ging de start niet volgens plan maar toch wist hij als negende...
Glenn Coldenhoff scoort constant in MXGP Letland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de zevende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Letland constant gescoord. De crosser uit Heesch wist achtste te worden in de eerste...