Blog

image

Glenn Coldenhoff opnieuw in de top vijf in de Grand Prix van Lombardije

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft onder toeziend oog van duizenden mensen een goede Grand Prix gereden in het Italiaanse Mantova. Coldenhoff werd achtste en vijfde in de manches en dit zorgde ervoor dat hij de Grand Prix afsloot op een zesde plaats.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’Ik vind het nooit fijn om in zulke warme omstandigheden te rijden. In de eerste manche pakte ik een goede start maar gedurende de wedstrijd viel ik wat plaatsen terug maar gelukkig wist ik met een achtste plaats toch in de top tien te finishen. In de tweede manche was mijn start net iets minder goed maar ik wist terug te komen van een zevende naar een vierde plaats. Het rijden ging lekker maar in de slotfase wist Desalle mij nog te passeren en werd ik vijfde. In beide manches reed ik een beetje verkrampt’’.

 

Dankzij dit goede resultaat is hij in de tussenstand opgeklommen naar een achtste plaats. Over vier weken gaat het kampioenschap verder op het circuit van Loket in Tsjechie. Aankomende zondag zal Coldenhoff starten in de voorlaatste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Emmercompascuum.

 

Uitslagen Grand Prix Mantova:
1. Tim Gajser (SLO), Honda (1-1)
2. Gautier Paulin (FRA), Honda (3-2)
3. Clement Desalle (BEL), Kawasaki (2-4)
4. Tony Cairoli (ITA), KTM (6-3)
5. Jeremy van Horebeek (BEL), Yamaha (5-7)
6. Glenn Coldenhoff (NED), KTM (8-5)

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP
1. Gajser, 532 Pnt
2. Cairoli, 440
3. Romain Febvre (FRA), Yamaha, 408
4. Max Nagl (GER), Husqvarna, 401
5. Evgeny Bobryshev (RUS), Honda, 396
8. Coldenhoff, 230
9. Shaun Simpson (GBR), KTM, 212

Related Post:

Glenn Coldenhoff scoort sterke zesde plaats in MXGP van Lombardije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory Team is in de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Ottobiano dicht bij een top vijf plaats gekomen. Coldenhoff reed in de...
Glenn Coldenhoff scoort zesde plaats in MXGP in Rusland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de tiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Russische Orlyonok een zesde plaats weten te behalen. Coldenhoff kende een moeili...
Glenn Coldenhoff in de top tien in verraderlijke Grand Prix van Frankrijk Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de negende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Franse Ernee in de top tien geeindigd.   In de eerste manche kampte ...
Glenn Coldenhoff zesde in MXGP Grand Prix in Duitsland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de achtste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Duitse Teutschenthal op een goede zesde plaats geeindigd. De rijder uit Heesch reed...
Glenn Coldenhoff achtste in de MXGP van Letland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de zevende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Letse Kegums op een achtste plaats geeindigd.   Coldenhoff wist in de st...