Blog

image

Glenn Coldenhoff opnieuw in de top vijf in de Grand Prix van Lombardije

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft onder toeziend oog van duizenden mensen een goede Grand Prix gereden in het Italiaanse Mantova. Coldenhoff werd achtste en vijfde in de manches en dit zorgde ervoor dat hij de Grand Prix afsloot op een zesde plaats.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’Ik vind het nooit fijn om in zulke warme omstandigheden te rijden. In de eerste manche pakte ik een goede start maar gedurende de wedstrijd viel ik wat plaatsen terug maar gelukkig wist ik met een achtste plaats toch in de top tien te finishen. In de tweede manche was mijn start net iets minder goed maar ik wist terug te komen van een zevende naar een vierde plaats. Het rijden ging lekker maar in de slotfase wist Desalle mij nog te passeren en werd ik vijfde. In beide manches reed ik een beetje verkrampt’’.

 

Dankzij dit goede resultaat is hij in de tussenstand opgeklommen naar een achtste plaats. Over vier weken gaat het kampioenschap verder op het circuit van Loket in Tsjechie. Aankomende zondag zal Coldenhoff starten in de voorlaatste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Emmercompascuum.

 

Uitslagen Grand Prix Mantova:
1. Tim Gajser (SLO), Honda (1-1)
2. Gautier Paulin (FRA), Honda (3-2)
3. Clement Desalle (BEL), Kawasaki (2-4)
4. Tony Cairoli (ITA), KTM (6-3)
5. Jeremy van Horebeek (BEL), Yamaha (5-7)
6. Glenn Coldenhoff (NED), KTM (8-5)

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP
1. Gajser, 532 Pnt
2. Cairoli, 440
3. Romain Febvre (FRA), Yamaha, 408
4. Max Nagl (GER), Husqvarna, 401
5. Evgeny Bobryshev (RUS), Honda, 396
8. Coldenhoff, 230
9. Shaun Simpson (GBR), KTM, 212

Related Post:

Glenn Coldenhoff mist nipt het podium in zijn thuis Grand Prix in Valkenswaard Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Europa in Valkenswaard net naast het podium geeindigd. Coldenhoff reed twee constante manches en finishte als vijfde en vierd...
Glenn Coldenhoff scoort constant in Argentinie ondanks tekort aan trainingsuren Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Argentinie constant gescoord. Coldenhoff kampte met een beenblessure en een tekort aa...
Glenn Coldenhoff in de top tien in laatste MXGP in Frankrijk Glenn Coldenhoff van Red Bull KTM Factory team is in de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Franse Villars Sous Ecot in de top tien geeindigd. Onder de zware omstandigheden wist ...
Glenn Coldenhoff ondanks tegenslag in de top tien in GP van Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is tijdens de MXGP van Nederland tiende geworden. Na een goede eerste manche waarin Glenn zesde werd, zette een val bij de start van de tweede manche...
Glenn Coldenhoff ruim in de top tien in Grand Prix van Amerika Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Amerika achtste geworden. In beide manches had Coldenhoff door matige starts veel werk te doen maar wist er in de warme omsta...