Blog

Glenn Coldenhoff opnieuw in de top vijf in de Grand Prix van Lombardije

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft onder toeziend oog van duizenden mensen een goede Grand Prix gereden in het Italiaanse Mantova. Coldenhoff werd achtste en vijfde in de manches en dit zorgde ervoor dat hij de Grand Prix afsloot op een zesde plaats.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’Ik vind het nooit fijn om in zulke warme omstandigheden te rijden. In de eerste manche pakte ik een goede start maar gedurende de wedstrijd viel ik wat plaatsen terug maar gelukkig wist ik met een achtste plaats toch in de top tien te finishen. In de tweede manche was mijn start net iets minder goed maar ik wist terug te komen van een zevende naar een vierde plaats. Het rijden ging lekker maar in de slotfase wist Desalle mij nog te passeren en werd ik vijfde. In beide manches reed ik een beetje verkrampt’’.

 

Dankzij dit goede resultaat is hij in de tussenstand opgeklommen naar een achtste plaats. Over vier weken gaat het kampioenschap verder op het circuit van Loket in Tsjechie. Aankomende zondag zal Coldenhoff starten in de voorlaatste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Emmercompascuum.

 

Uitslagen Grand Prix Mantova:
1. Tim Gajser (SLO), Honda (1-1)
2. Gautier Paulin (FRA), Honda (3-2)
3. Clement Desalle (BEL), Kawasaki (2-4)
4. Tony Cairoli (ITA), KTM (6-3)
5. Jeremy van Horebeek (BEL), Yamaha (5-7)
6. Glenn Coldenhoff (NED), KTM (8-5)

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP
1. Gajser, 532 Pnt
2. Cairoli, 440
3. Romain Febvre (FRA), Yamaha, 408
4. Max Nagl (GER), Husqvarna, 401
5. Evgeny Bobryshev (RUS), Honda, 396
8. Coldenhoff, 230
9. Shaun Simpson (GBR), KTM, 212

Related Post:

Glenn Coldenhoff zevende in het wereldkampioenschap MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team is tijdens de Grand Prix van Italië op een negende plaats geëindigd. In de eerste manche kwam “The Hoff” als elfde over de finish en in de tweede manche werd...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff in thuis Grand Prix in Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke Nederlandse Grand Prix in Assen gereden en kwam opnieuw heel dichtbij het podium. Een valpartij in de eerste manche gooide echter ro...
Glenn Coldenhoff vecht zich naar zevende plaats in MXGP in Turkije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de achttiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Turkije op een zevende plaats geeindigd. Coldenhoff pakte in de eerste manche een go...
Glenn Coldenhoff boekt progressie tijdens de MXGP in Bulgarije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de zeventiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Bulgaarse Sevlievo een stijgende lijn doorgemaakt. Op het knetterharde ...
Glenn Coldenhoff vierde in Grand Prix van Zwitserland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Zwitserland op een vierde plaats geëindigd. Coldenhoff reed een zeer sterke eerste manche waarin hij op een vierde plaats ove...