Blog

Glenn Coldenhoff opnieuw in de top vijf in de Grand Prix van Lombardije

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft onder toeziend oog van duizenden mensen een goede Grand Prix gereden in het Italiaanse Mantova. Coldenhoff werd achtste en vijfde in de manches en dit zorgde ervoor dat hij de Grand Prix afsloot op een zesde plaats.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’Ik vind het nooit fijn om in zulke warme omstandigheden te rijden. In de eerste manche pakte ik een goede start maar gedurende de wedstrijd viel ik wat plaatsen terug maar gelukkig wist ik met een achtste plaats toch in de top tien te finishen. In de tweede manche was mijn start net iets minder goed maar ik wist terug te komen van een zevende naar een vierde plaats. Het rijden ging lekker maar in de slotfase wist Desalle mij nog te passeren en werd ik vijfde. In beide manches reed ik een beetje verkrampt’’.

 

Dankzij dit goede resultaat is hij in de tussenstand opgeklommen naar een achtste plaats. Over vier weken gaat het kampioenschap verder op het circuit van Loket in Tsjechie. Aankomende zondag zal Coldenhoff starten in de voorlaatste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Emmercompascuum.

 

Uitslagen Grand Prix Mantova:
1. Tim Gajser (SLO), Honda (1-1)
2. Gautier Paulin (FRA), Honda (3-2)
3. Clement Desalle (BEL), Kawasaki (2-4)
4. Tony Cairoli (ITA), KTM (6-3)
5. Jeremy van Horebeek (BEL), Yamaha (5-7)
6. Glenn Coldenhoff (NED), KTM (8-5)

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP
1. Gajser, 532 Pnt
2. Cairoli, 440
3. Romain Febvre (FRA), Yamaha, 408
4. Max Nagl (GER), Husqvarna, 401
5. Evgeny Bobryshev (RUS), Honda, 396
8. Coldenhoff, 230
9. Shaun Simpson (GBR), KTM, 212

Related Post:

Glenn Coldenhoff kent moeilijke Grand Prix van Lombardije Op ondergrond waarop Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team zich normaal altijd goed thuis voelt, had hij het dit weekend tijdens de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaan...
Sterk rijdende Glenn Coldenhoff zesde in Grand Prix van Frankrijk Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de tiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Franse St. Jean d’Angely op een zesde plaats geeindigd. In de eerste manche reed Col...
Glenn Coldenhoff scoort sterke zesde plaats in Grand Prix van Engeland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de negende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Britse Matterley Basin hoog gescoord. In zowel de eerste als de tweede manche kw...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff met zevende plaats in MXGP Duitsland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Duitsland op een zevende plaats geëindigd. In de eerste manche ging de start niet volgens plan maar toch wist hij als negende...
Glenn Coldenhoff scoort constant in MXGP Letland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de zevende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Letland constant gescoord. De crosser uit Heesch wist achtste te worden in de eerste...