Blog

Glenn Coldenhoff wint de Dutch Masters MX1 in Emmercompascuum

  |   Dutch Masters of Motocross

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft de vierde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Emmercompascuum weten te winnen. De rijder uit Heesch kwam in de eerste manche net iets tekort om te kunnen winnen maar wist in de tweede manche de snelle Rus Evgeny Bobryshev te verslaan en werd de verdiende winnaar in Emmercompascuum.

 

In de ochtend liet Coldenhoff gelijk al zien dat hij er zin in had. Hij zat ontspannen op zijn machine en wist in de training de snelste tijd neer te zetten. Zijn goede trainingstijd wist hij in de eerste manche om te zetten in een goede start. Hij kon als leider aan de wedstrijd beginnen maar moest de koppositie al vrij snel af staan aan Bobryshev. Glenn hield hem in het vizier en loerde op een gaatje waar hij zijn machine erlangs kon zetten. Verschillende keren zat hij er naast maar helaas kwam hij er niet voorbij waardoor hij in de eerste manche genoegen moest nemen met een tweede plaats.

 

Geconcentreerd stond hij achter het starthek voor de tweede manche. Opnieuw vertrok zijn Red Bull KTM machine als een speer bij de start en dit zorgde ervoor dat hij als leider aan de wedstrijd kon beginnen. Glenn stond flink onder druk van Bobryshev maar gaf geen krimp en wist ondanks verschillende aanvallen van Bobryshev de koppositie vast te houden tot aan de finish.

 

Met een 2-1 in de manches won hij het dagklassement en blijft hiermee op een tweede plaats staan in de tussenstand. Aanstaande zondag staat de laatste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross op het programma in Halle.

 

Uitslagen Dutch Masters of Motocross MX1 in Emmercompascuum:

MX1: 1. Glenn Coldenhoff, KTM, 2-1; 2. Evgeny Bobryshev (RUS) Honda 1+2 ; 3 Ceriel Klein Kromhof, Honda, 3+3; 4. Jens Getteman (B), Honda 5+4; 5. Kevin Wouts, B, KTM 4+5.

 

TUSSENSTAND KAMPIOENSCHAP MX1: 1. Bobryshev 187 (kampioen); 2. Coldenhoff 135; 3. Wouts 101; 4.Rick Satink, Husqvarna 100; 5. Klein Kromhof 87.

Related Post:

Glenn Coldenhoff sterk tweede in Dutch Masters in Lichtenvoorde Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft bij de finale van de Dutch Masters of Motocross op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde zijn eerste podiumplaats van dit seizoen weten te behalen. ...
Glenn Coldenhoff strijdend voor de top drie plaatsen in de Dutch Masters in Mill Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Mill goed meegestreden voor de podiumplaatsen. In de eerste manche wisselde hij versc...
Valpartij zorgt voor pijnlijke knie voor Glenn Coldenhoff in Oldebroek Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft bij de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek wisselend succes gekend. Coldenhoff kwam in de eerste manche ten val en b...
Glenn Coldenhoff bouwt aan wedstrijdritme in Dutch Masters in Markelo Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de Dutch Masters of Motocross in Markelo aan zijn wedstrijdritme kunnen werken. De vingerblessure van een aantal weken geleden heeft ervoor ...
Glenn Coldenhoff niet aan de start in de Dutch Masters in Oss Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team zal helaas niet deelnemen aan de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oss.   Even was er groen licht voor de rijder uit He...