Blog

image

Glenn Coldenhoff komt dicht bij zege in de Dutch Masters in Halle

  |   Dutch Masters of Motocross

Met nog drie ronden te gaan in de tweede manche van de Dutch Masters in Halle was Glenn Coldenhoff de dagwinnaar in Halle. Echter in de slotfase werd hij nog gepasseerd door Evgeny Bobryshev waardoor hij beide manches afsloot op een tweede plaats en derde werd in het dagklassement.

 

Coldenhoff wilde zijn huid duur verkopen in Halle. Dit was gelijk te zien in de training want in een hoog tempo vloog hij over de verre schansen en veroverde de pole position. Na de training begonnen de temperaturen flink toe te nemen waardoor het belangrijk was om de krachten goed te verdelen in de manches.

 

In de eerste manche reed Glenn een gecontroleerde wedstrijd. Ronde na ronde reed hij achter Max Nagl en Evgeny Bobryshev op een derde plaats. Het tempo lag bijzonder hoog en omdat Glenn een paar kleine foutjes maakte, moest hij ze laten gaan. Vanwege de warmte had hij niet meer de macht om het gat te dichten maar door een kleine valpartij van Evgeny Bobryshev in de slotfase schoof Glenn toch nog een positie op en werd op een tweede plaats afgevlagd.

 

In de korte pauze had Glenn zijn rust gepakt en ging met frisse moed van start in de tweede manche. Hij zat er opnieuw goed bij na de start en kwam na een goed verlopen eerste ronde op een derde plaats voorbij start/finish. Al snel stootte hij door naar een tweede plaats en hield leider Max Nagl goed onder druk. Net na het midden van de wedstrijd sloeg hij toe en nam de leiding in de wedstrijd over. Strak rijdend wist hij de koppositie in handen te houden en was opdat moment de dagwinnaar maar met nog drie ronden te gaan werd hij gepasseerd door Evgeny Bobryshev. Glenn probeerde van alles om nog terug te komen maar moest uiteindelijk toch genoegen nemen met een tweede plaats.

 

Met tweemaal een tweede plaats in de manches eindigde de rijder uit Heesch op een derde plaats in het dagklassement. In de eindstand om de Dutch Masters of Motocross is hij op een tweede plaats geeindigd. Glenn heeft nu twee weken rust alvorens hij van start gaat in de Grand Prix van Tsjechie!

 

Daguitslag Dutch Masters of Motocross in Halle:
1 Evgeny Bobryshev 45 Pnt
2 Max Nagl 45 Pnt
3 Glenn Coldenhoff 44 Pnt
4 Gautier Paulin 34 Pnt
5 Jose Butron 30 Pnt

 

Eindstand Dutch Masters of Motocross MX1:
1 Evgeny Bobryshev 232 Pnt
2 Glenn Coldenhoff 179 Pnt
3 Rick Satink 125 Pnt
4 Ceriel Klein Kromhof 114 Pnt
5 Kevin Wouts 109 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff niet aan de start in de Dutch Masters in Oss Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team zal helaas niet deelnemen aan de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oss.   Even was er groen licht voor de rijder uit He...
Glenn Coldenhoff wint de Dutch Masters MX1 in Emmercompascuum Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft de vierde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Emmercompascuum weten te winnen. De rijder uit Heesch kwam in de eerste manche net iets...
Glenn Coldenhoff tweede in de Dutch Masters in Markelo Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Markelo op een tweede plaats geeindigd. In de eerste manche kwam hij door een valpartij ...
Glenn Coldenhoff dicht bij zege in de Dutch Masters in Mill Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Mill dicht bij de zege gekomen. In beide manches reed de rijder uit Heesch sterk maar k...