Blog

Glenn Coldenhoff een manche zesde in de Grand Prix van Tsjechie

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de dertiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Loket, Tsjechie een manche zesde geworden. In de eerste manche reed de rijder uit Heesch een hele sterke wedstrijd waarin hij lang op een vijfde plaats reed en uiteindelijk op een zesde plaats over de finish wist te komen. In de tweede manche reed hij opnieuw in de top tien totdat een valpartij ervoor zorgde dat hij vanuit de top dertig terug naar voren moest komen. Knokkend voor alles wat hij waard was, wist Coldenhoff er uiteindelijk nog een achttiende plaats uit te halen.

 

Op zaterdag liet Glenn gelijk al zien dat hij op scherp stond. Hij reed een goede kwalificatieheat waarin hij kopstart wist te pakken en in de beginfase goed mee streed op een tweede plaats. Lang wist hij Kevin Strijbos achter zich te houden maar in het tweede deel van de wedstrijd moest hij een paar plaatsen prijsgeven en wist zich op een vijfde plaats te kwalificeren voor de wedstrijd.

 

In de eerste manche zat hij er opnieuw goed bij na de start. Lang reed hij op een vijfde plaats totdat hij in de slotfase door Clement Desalle werd gepasseerd en uiteindelijk op een zesde plaats werd afgevlagd.

 

De start van de tweede manche was net iets minder goed maar toch kon de rijder uit Heesch nog in de top tien aan de wedstrijd beginnen. In het gedrang van de eerste paar ronden, ging het mis met Glenn. Hij kwam ten val en het duurde lang voordat hij zijn weg kon vervolgen. Buiten de top dertig kwam hij door en had veel werk te doen om terug te komen tot in de punten. Alles werd op alles gezet en Glenn kwam nog ver terug. Meer dan een achttiende plaats zat er niet in maar wel heeft hij in deze manche zijn wilskracht getoond!

 

Door zijn mindere resultaat in de tweede manche, moest Glenn in het dagklassement genoegen nemen met een dertiende plaats. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft hij op een achtste plaats staan. Volgend weekend staat de Belgische Grand Prix in Lommel op de kalender.

 

Daguitslag Grand Prix Tsjechie:

1 Max Nagl 50 Pnt

2 Tim Gajser 44 Pnt

3 Romain Febvre 40 Pnt

4 Clement Desalle 34 Pnt

5 Jeremy van Horebeek 34 Pnt

13 Glenn Coldenhoff 18 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP na dertien wedstrijden:

1 Tim Gajser 576 Pnt

2 Antonio Cairoli 467 Pnt

3 Max Nagl 451 Pnt

4 Romain Febvre 448 Pnt

5 Evgeny Bobryshev 419 Pnt

8 Glenn Coldenhoff 248 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff zevende in het wereldkampioenschap MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team is tijdens de Grand Prix van Italië op een negende plaats geëindigd. In de eerste manche kwam “The Hoff” als elfde over de finish en in de tweede manche werd...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff in thuis Grand Prix in Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke Nederlandse Grand Prix in Assen gereden en kwam opnieuw heel dichtbij het podium. Een valpartij in de eerste manche gooide echter ro...
Glenn Coldenhoff vecht zich naar zevende plaats in MXGP in Turkije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de achttiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Turkije op een zevende plaats geeindigd. Coldenhoff pakte in de eerste manche een go...
Glenn Coldenhoff boekt progressie tijdens de MXGP in Bulgarije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de zeventiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Bulgaarse Sevlievo een stijgende lijn doorgemaakt. Op het knetterharde ...
Glenn Coldenhoff vierde in Grand Prix van Zwitserland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Zwitserland op een vierde plaats geëindigd. Coldenhoff reed een zeer sterke eerste manche waarin hij op een vierde plaats ove...