Blog

Glenn Coldenhoff scoort top vijf plaats in de GP van Belgie

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de veertiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Belgische Lommel een manche vijfde geworden.

 

Coldenhoff kwam in de eerste manche na een matige start terug naar een achtste positie en deed het in de tweede manche nog beter door op een vijfde plaats over de finish te komen.

 

Op zaterdag had Glenn het moeilijk om in zijn ritme te komen. Hij trainde als veertiende maar pakte in de kwalificatieheat een redelijk goede start en reed vervolgens lang rond de zevende a achtste plaats. Glenn streed in een groepje van rijders maar in het heetst van de strijd moest hij zelf in de tweede helft van de wedstrijd twee plaatsen prijsgeven en kwam op een tiende plaats over de finish.

 

Geconcentreerd bereidde hij zijn startplaats voor om in de eerste manche goed van start te kunnen gaan. Helaas pakte dit anders uit want Glenn kwam niet lekker weg en kwam pas rond de vijftiende plaats door de eerste bocht. Hij begon aan een inhaalrace en wist zich in de eerste helft van de wedstrijd al op te werken naar een tiende plaats. Glenn probeerde zijn krachten goed te verdelen en slaagde erin om in de tweede helft van de wedstrijd nog twee plaatsen goed te maken, om uiteindelijk op een achtste plaats over de finish te komen.

 

De start van de tweede manche was vele malen beter en ditmaal kon hij in de top tien aan de wedstrijd beginnen. Glenn had even nodig om in zijn ritme te komen maar toen dit eenmaal het geval was, begon hij plaatsen winst te boeken. Hij kwam gedurende de wedstrijd steeds verder naar voren en na een sterk eindschot wist hij Evgeny Bobryshev nog te passeren en kwam op een nette vijfde plaats over de finish.

 

Met een 8-5 in de manches eindigde Coldenhoff op een zevende plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft hij op een achtste plaats staan. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in Frauenfeld, Zwitserland.

 

Daguitslag Grand Prix Lommel
1. Kevin Strijbos (BEL), Suzuki (3-3)
2. Max Nagl (GER), Husqvarna (1-7)
3. Tony Cairoli (ITA), KTM (6-2)
4. Jeremy van Horebeek (BEL), Yamaha (7-4)
5. Tim Gajser (SLO), Honda (15-1)
7. Glenn Coldenhoff (NED), KTM (8-5)

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP
1. Gajser, 607 points
2. Cairoli, 504
3. Nagl, 490
4. Romain Febvre (FRA), Yamaha, 464
5. Evgeny Bobryshev (RUS), Honda, 445
8. Coldenhoff, 277

Related Post:

Glenn Coldenhoff zevende in het wereldkampioenschap MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team is tijdens de Grand Prix van Italië op een negende plaats geëindigd. In de eerste manche kwam “The Hoff” als elfde over de finish en in de tweede manche werd...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff in thuis Grand Prix in Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke Nederlandse Grand Prix in Assen gereden en kwam opnieuw heel dichtbij het podium. Een valpartij in de eerste manche gooide echter ro...
Glenn Coldenhoff vecht zich naar zevende plaats in MXGP in Turkije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de achttiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Turkije op een zevende plaats geeindigd. Coldenhoff pakte in de eerste manche een go...
Glenn Coldenhoff boekt progressie tijdens de MXGP in Bulgarije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de zeventiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Bulgaarse Sevlievo een stijgende lijn doorgemaakt. Op het knetterharde ...
Glenn Coldenhoff vierde in Grand Prix van Zwitserland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Zwitserland op een vierde plaats geëindigd. Coldenhoff reed een zeer sterke eerste manche waarin hij op een vierde plaats ove...