Blog

image

Glenn Coldenhoff scoort top vijf plaats in de GP van Belgie

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de veertiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Belgische Lommel een manche vijfde geworden.

 

Coldenhoff kwam in de eerste manche na een matige start terug naar een achtste positie en deed het in de tweede manche nog beter door op een vijfde plaats over de finish te komen.

 

Op zaterdag had Glenn het moeilijk om in zijn ritme te komen. Hij trainde als veertiende maar pakte in de kwalificatieheat een redelijk goede start en reed vervolgens lang rond de zevende a achtste plaats. Glenn streed in een groepje van rijders maar in het heetst van de strijd moest hij zelf in de tweede helft van de wedstrijd twee plaatsen prijsgeven en kwam op een tiende plaats over de finish.

 

Geconcentreerd bereidde hij zijn startplaats voor om in de eerste manche goed van start te kunnen gaan. Helaas pakte dit anders uit want Glenn kwam niet lekker weg en kwam pas rond de vijftiende plaats door de eerste bocht. Hij begon aan een inhaalrace en wist zich in de eerste helft van de wedstrijd al op te werken naar een tiende plaats. Glenn probeerde zijn krachten goed te verdelen en slaagde erin om in de tweede helft van de wedstrijd nog twee plaatsen goed te maken, om uiteindelijk op een achtste plaats over de finish te komen.

 

De start van de tweede manche was vele malen beter en ditmaal kon hij in de top tien aan de wedstrijd beginnen. Glenn had even nodig om in zijn ritme te komen maar toen dit eenmaal het geval was, begon hij plaatsen winst te boeken. Hij kwam gedurende de wedstrijd steeds verder naar voren en na een sterk eindschot wist hij Evgeny Bobryshev nog te passeren en kwam op een nette vijfde plaats over de finish.

 

Met een 8-5 in de manches eindigde Coldenhoff op een zevende plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft hij op een achtste plaats staan. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in Frauenfeld, Zwitserland.

 

Daguitslag Grand Prix Lommel
1. Kevin Strijbos (BEL), Suzuki (3-3)
2. Max Nagl (GER), Husqvarna (1-7)
3. Tony Cairoli (ITA), KTM (6-2)
4. Jeremy van Horebeek (BEL), Yamaha (7-4)
5. Tim Gajser (SLO), Honda (15-1)
7. Glenn Coldenhoff (NED), KTM (8-5)

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP
1. Gajser, 607 points
2. Cairoli, 504
3. Nagl, 490
4. Romain Febvre (FRA), Yamaha, 464
5. Evgeny Bobryshev (RUS), Honda, 445
8. Coldenhoff, 277

Related Post:

Glenn Coldenhoff mist nipt het podium in zijn thuis Grand Prix in Valkenswaard Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Europa in Valkenswaard net naast het podium geeindigd. Coldenhoff reed twee constante manches en finishte als vijfde en vierd...
Glenn Coldenhoff scoort constant in Argentinie ondanks tekort aan trainingsuren Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Argentinie constant gescoord. Coldenhoff kampte met een beenblessure en een tekort aa...
Glenn Coldenhoff in de top tien in laatste MXGP in Frankrijk Glenn Coldenhoff van Red Bull KTM Factory team is in de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Franse Villars Sous Ecot in de top tien geeindigd. Onder de zware omstandigheden wist ...
Glenn Coldenhoff ondanks tegenslag in de top tien in GP van Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is tijdens de MXGP van Nederland tiende geworden. Na een goede eerste manche waarin Glenn zesde werd, zette een val bij de start van de tweede manche...
Glenn Coldenhoff ruim in de top tien in Grand Prix van Amerika Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Amerika achtste geworden. In beide manches had Coldenhoff door matige starts veel werk te doen maar wist er in de warme omsta...