Blog

image

Glenn Coldenhoff scoort top drie plaats in de Grand Prix van Zwitserland

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de vijftiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Zwitserse Frauenfeld een top drie plaats weten te behalen. Nadat Coldenhoff in de eerste manche op een elfde plaats over de finish was gekomen, pakte hij in de tweede manche een goede start en reed lang netjes mee in de kopgroep. Strak rijdend kon hij in de slotfase profiteren van een fout van Antonio Cairoli en kwam op een mooie derde plaats over de finish.

 
Het circuit van Frauenfeld was erg technisch door de harde sporen die in het circuit lagen. De organisatie had op een grasland een baan uitgezet en had veel verre sprongen in het ontwerp meegenomen. Op zaterdagochtend had Glenn zijn draai gelijk gevonden op het circuit en wist na een snelle ronde de snelste tijd op de klokken te zetten. Nadat hij in de tijdtraining uitkwam op een negende tijd, begon de kwalificatieheat met een tegenslag. Glenn kwam slecht weg bij de start en kwam net binnen de top vijftien uit de eerste bocht. Het tempo lag hoog en de verschillen tussen de rijders waren klein. Dit zorgde ervoor dat Glenn de hele wedstrijd duels uit heeft gevochten rond de vijftiende plaats en uiteindelijk als veertiende over de finish kwam.

 
In de eerste manche reed Glenn een constante wedstrijd op een tiende plaats. Rondenlang reed hij op deze positie en had de aansluiting met een groepje van rijders voor hem. Om deze rijders te passeren was een ander verhaal en daardoor bleef Glenn op een tiende plaats rijden. Ondanks dat Glenn zich niet zomaar gewonnen gaf, werd hij in de slotfase nog gepasseerd door WK leider Tim Gajser en finishte op een elfde plaats.

 
Gebrand op een beter resultaat stond hij achter het starthek voor de tweede manche. De Red Bull KTM machine vertrok als een raket en in de kopgroep dook Glenn de eerste bocht in. Met een goed ritme wist hij lang stand te houden in de kopgroep. Netjes rijdend begon hij op een vierde plaats aan de slotfase. Toen zijn teammaat Antonio Cairoli nog een fout maakte, schoof Glenn een plaats op en kwam op een mooie derde plaats over de finish.

 
Met een 11-3 in de manches eindigde Glenn op een vijfde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft hij op een achtste plaats staan en heeft een achterstand van slechts 1 punt op Valentin Guillod.

 

Op 27 en 28 augustus staat de eerstvolgende Grand Prix op het programma op het TT circuit van Assen.
Daguitslag Grand Prix Zwitserland:
1 Antonio Cairoli 41 Pnt
2 Tim Gajser 37 Pnt
3 Romain Febvre 35 Pnt
4 Gautier Paulin 32 Pnt
5 Glenn Coldenhoff 30 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP na 15 wedstrijden:
1 Tim Gajser 644 Pnt
2 Antonio Cairoli 545 Pnt
3 Max Nagl 509 Pnt
4 Romain Febvre 499 Pnt
5 Evgeny Bobryshev 472 Pnt
8 Glenn Coldenhoff 307 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff in de top vijf in de MXGP van Portugal Glenn Coldenhoff van Red Bull KTM Factory Racing is in de vijfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Portugese Agueda in de top vijf geeindigd. Met een zevende en zesde plaats in de manch...
Glenn Coldenhoff sterk vijfde in de Grand Prix van Italië Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke vierde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Arco di Trento gereden. Coldenhoff kwam na een redelijke start op...
Glenn Coldenhoff handhaaft zich op een zesde plaats in het WK MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team handhaaft zich op een goede zesde plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap MXGP. Tijdens de derde wedstrijd in het Spaanse RedSand kwam C...
Glenn Coldenhoff mist nipt het podium in zijn thuis Grand Prix in Valkenswaard Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Europa in Valkenswaard net naast het podium geeindigd. Coldenhoff reed twee constante manches en finishte als vijfde en vierd...
Glenn Coldenhoff scoort constant in Argentinie ondanks tekort aan trainingsuren Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Argentinie constant gescoord. Coldenhoff kampte met een beenblessure en een tekort aa...