Blog

Glenn Coldenhoff op het podium in Grand Prix van Assen

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is voor eigen publiek in Assen op het podium geeindigd. Omdat het in de ochtend veel geregend had, lag de baan er in de eerste manche modderig bij. Dankzij een goede start zat hij gelijk in de kopgroep en wist de manche af te sluiten op een nette derde plaats.

 

In de tweede manche reed Coldenhoff in de beginfase aan de leiding maar omdat hij daarna een aantal plaatsen prijs moest geven, leek het podium hem te ontglippen. In de slotfase kon hij er nog een schepje bovenop gooien en finishte ook in deze manche op een verdiende derde plaats.

 
Op zaterdag gaf Glenn gelijk in de tijdtraining zijn visitekaartje af door de snelste tijd neer te zetten. Ook in de kwalificatieheat kwam hij sterk voor de dag. Na een kopstart leidde hij in de beginfase maar moest toen teammaat Antonio Cairoli laten passeren. Glenn bleef zijn eigen wedstrijd rijden en sloot de heat af op een goede tweede plaats.

 
Door de vele regenval op zondagochtend waren de omstandigheden compleet anders voor de eerste manche. Het zou een slijtageslag gaan worden waarbij het soms meer op enduro rijden leek dan op een crosswedstrijd. Glenn pakte een goede start en probeerde vervolgens zo min mogelijk fouten te maken. Dit was een goede strategie en met een lekker ritme in handen wist hij Antonio Cairoli van de derde plaats te verdringen. De twee kopmannen wist hij niet meer te achterhalen maar wel sloot hij de manche af op een keurige derde plaats.

 
In de tweede manche was het circuit een stuk beter. Glenn vertrok opnieuw als een speer bij de start en kon als leider aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase hield hij goed stand op de eerste plaats totdat hij even zijn ritme verloor en teruggeslagen werd naar een vijfde plaats. Glenn bleef hier rustig onder en kon profiteren van rijders die voor hem in de fout gingen. Hij schoof door naar een derde plaats en kwam na een strakke wedstrijd dicht achter Clement Desalle op een derde plaats over de finish.

 
Met tweemaal een derde plaats in de manches eindigde hij ook in het dagklassement op een derde plaats. In de tussenstand om het wereldkampioenschap staat Glenn op een zevende plaats.

 

Aankomend weekend wordt de voorlaatste wedstrijd om het wereldkampioenschap verreden in het Amerikaanse Charlotte.

 
Daguitslag Grand Prix in Assen:
1 Clement Desalle 44 Pnt
2 Antonio Cairoli 43 Pnt
3 Glenn Coldenhoff 40 Pnt
4 Max Nagl 33 Pnt
5 Jeremy van Horebeek 31 Pnt

 
Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Tim Gajser 653 Pnt
2 Antonio Cairoli 588 Pnt
3 Max Nagl 542 Pnt
4 Romain Febvre 522 Pnt
5 Evgeny Bobryshev 494 Pnt
7 Glenn Coldenhoff 347 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff kent moeilijke Grand Prix van Lombardije Op ondergrond waarop Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team zich normaal altijd goed thuis voelt, had hij het dit weekend tijdens de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaan...
Sterk rijdende Glenn Coldenhoff zesde in Grand Prix van Frankrijk Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de tiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Franse St. Jean d’Angely op een zesde plaats geeindigd. In de eerste manche reed Col...
Glenn Coldenhoff scoort sterke zesde plaats in Grand Prix van Engeland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de negende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Britse Matterley Basin hoog gescoord. In zowel de eerste als de tweede manche kw...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff met zevende plaats in MXGP Duitsland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Duitsland op een zevende plaats geëindigd. In de eerste manche ging de start niet volgens plan maar toch wist hij als negende...
Glenn Coldenhoff scoort constant in MXGP Letland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de zevende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Letland constant gescoord. De crosser uit Heesch wist achtste te worden in de eerste...