Blog

IMG_3367

Glenn Coldenhoff laat goede snelheid zien in het Italiaans Kampioenschap

  |   geen categorie

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de eerste wedstrijd om het Italiaans Kampioenschap in Riola Sardo een goede snelheid laten zien. Toch liep het in de eerste manche nog niet gesmeerd voor de rijder uit Heesch. ‘’Ik zat er niet goed bij na de start en had het daarna moeilijk. Ik had iets last van opgepompte armen en ook was de afstelling van de motor niet helemaal perfect. Ik heb er uitgehaald wat er in zat en dit was een achtste positie,’’ waren de teleurgestelde woorden van Glenn na de eerste manche.

 

Glenn was niet tevreden over zijn resultaat van in de eerste manche en was er dan ook opgebrand om het in de superfinale beter te doen. Tussen de manches was de afstelling van de vering aangepast en dit pakte super uit. Nadat hij wederom niet heel goed weg kwam bij de start, begon hij aan een geweldige inhaalrace. Met een goed ritme en een fijn sturende KTM machine kwam hij in het sterke deelnemersveld helemaal terug naar een vijfde plaats.

 

Volgende week zondag gaat het Italiaans Kampioenschap verder op het circuit van Malagrotta, dit is het thuiscircuit van het Red Bull KTM Factory team waar Glenn voor rijdt. ‘’Ik denk dat ik op die baan al wel een miljoen ronden heb gereden. Het is een harde, moeilijke baan en ook het afstellen van je motor is hier niet makkelijk. Ik voel me daar normaal goed thuis op het circuit en ik kijk er dan ook naar uit om daar verder te werken aan mijn vorm.’’

 

Uitslagen Italiaans Kampioenschap Riola Sardo:

MX1 manche:
1 Antonio Cairoli
2 Jeremy van Horebeek
3 Tim Gajser
4 Romain Febvre
5 Evgeny Bobryshev
8 Glenn Coldenhoff

 

Elite manche:
1 Antonio Cairoli
2 Jeremy van Horebeek
3 Tim Gajser
4 Evgeny Bobryshev
5 Glenn Coldenhoff

Related Post:

Zie waarom we trost kunnen zijn op Team Nederland: Videoreport race day Team Nederland heeft in de modderige omstandigheden in het Britse Matterley Basin een goede prestatie neergezet door in de MX des Nations tweede te worden. Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff en...
Team Nederland opnieuw tweede in MX des Nations Het Nederlandse MX des Nations team dat bestond uit Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff en Brian Bogers zijn er voor het tweede achtereenvolgende jaar in geslaagd om op het podium te eindigen. Op het m...
Glenn Coldenhoff rijdt een sterke inhaalrace in de superfinale in Ottobiano Tijdens de laatste proef om het Italiaans kampioenschap heeft Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team een sterke inhaalrace gereden in de superfinale en wist op een zesde plaats over de fin...
Zieke Glenn Coldenhoff verrast zichzelf in Malagrotta Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team is vandaag in Malagrotta tijdens de tweede ronde om het Italiaans kampioenschap sterk voor de dag gekomen. In de eerste manche werd Glenn zesde en hij scoord...
Glenn Coldenhoff op het podium in Red Bull Knock Out Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Red Bull Knock Out in Scheveningen op het podium geeindigd. Coldenhoff had zich als doel gesteld om voor het podium te gaan en dit is hem me...