Blog

Zieke Glenn Coldenhoff verrast zichzelf in Malagrotta

  |   geen categorie

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team is vandaag in Malagrotta tijdens de tweede ronde om het Italiaans kampioenschap sterk voor de dag gekomen. In de eerste manche werd Glenn zesde en hij scoorde een vierde plaats in de superfinale nadat hij hier lange tijd aan de leiding had gereden.

 

Toch was het lange tijd onzeker of de crosser uit Heesch überhaupt aan de start zou verschijnen in Malagrotta. ‘’Ik ben de hele week heel erg ziek geweest en wist lange tijd niet of ik wel zou starten,’’ aldus Glenn. ‘’Ik had last van griep en vooral van mijn neus en keel maar gelukkig konden we toch rijden’’.

 

Over de wedstrijd kon Glenn dan ook niet anders dan tevreden zijn. ‘’In de superfinale maakte Antonio een fout waardoor ik hem kon passeren. Daarna kon ik zelfs uitlopen en een voorsprong opbouwen, maar richting het einde van de wedstrijd voelde ik gewoon dat ik niet fit was en leegliep’’.

 

Genoeg positieve punten om mee te nemen naar de derde en laatste ronde om het Italiaans Kampioenschap die volgende week wordt verreden in Ottobiano. Dit is een zandbaan die Glenn op het lijf geschreven is. ‘’Eerst ga ik terug naar Nederland en om daar de komende week aan te sterken en ik hoop daar nog een aantal motortrainingen te kunnen doen’’ de Red Bull KTM rijder vervolgt ‘’Ik heb dit weekend laten zien dat de snelheid er is om vooraan mee te doen. Dus ik kijk met vertrouwen vooruit naar de komende wedstrijden’’.

 

Uitslagen Italiaans Kampioenschap in Malagrotta:

MX1 manche:
1 Antonio Cairoli
2 Jeremy van Horebeek
3 Tim Gajser
4 Romain Febvre
5 Evgeny Bobryshev
6 Glenn Coldenhoff

 

Superfinale:
1 Antonio Cairoli
2 Jeremy van Horebeek
3 Romain Febvre
4 Glenn Coldenhoff
5 Tim Gajser

Related Post:

Pijnlijke vinger houdt Glenn Coldenhoff aan de kant in int.wedstrijd in Lacapelle Marival Na zijn ijzersterke optreden in de internationale wedstrijd in het Britse Hawkstone Park hoopte Glenn Coldenhoff verlost te zijn van zijn vingerblessure die hij in de week voor de eerste wedstrijd om ...
Glenn Coldenhoff ijzersterk in int.wedstrijd in Hawkstone Park Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de internationale wedstrijd in het Britse Hawkstone Park een ijzersterke indruk achtergelaten. Coldenhoff streed in beide manches mee voor d...
Glenn Coldenhoff doet wedstrijdritme op in het Italiaans Kampioenschap Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft de eerste wedstrijd om het Italiaans Kampioenschap in Riola Sardo benut om wedstrijdritme op te doen. Coldenhoff kwam vanwege een lichte hand...
Zie waarom we trost kunnen zijn op Team Nederland: Videoreport race day Team Nederland heeft in de modderige omstandigheden in het Britse Matterley Basin een goede prestatie neergezet door in de MX des Nations tweede te worden. Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff en...
Team Nederland opnieuw tweede in MX des Nations Het Nederlandse MX des Nations team dat bestond uit Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff en Brian Bogers zijn er voor het tweede achtereenvolgende jaar in geslaagd om op het podium te eindigen. Op het m...