Blog

IMG_3445

Glenn Coldenhoff rijdt een sterke inhaalrace in de superfinale in Ottobiano

  |   geen categorie

Tijdens de laatste proef om het Italiaans kampioenschap heeft Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team een sterke inhaalrace gereden in de superfinale en wist op een zesde plaats over de finish te komen. Glenn kende in de MX1 manche mechanische problemen en mocht daarom pas als één van de laatste rijders een startplaats kiezen in de superfinale.

 
Nu de laatste wedstrijd van het kampioenschap is geweest, is het tijd om terug te kijken op deze wedstrijden en vooruit te kijken richting de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap in Qatar over 2 weken. “De afgelopen weken hebben we goede manches en mindere manches gekend maar alles bij elkaar was het een positieve ervaring. Het waren voor mij goede trainingen op goede circuits,’’ aldus Glenn “daarnaast hebben we ook veel geleerd om zodoende de motor nog beter af te kunnen stellen. Dat is gelukt en ik moet zeggen dat de motor nu echt super goed loopt. Ik kijk daarom met veel vertrouwen uit naar Qatar en hoop daar een aantal goed races neer te zetten.”

 
“The Hoff” is de komende twee dagen in Nederland alvorens hij weer naar Italië vertrekt om daar nog vier dagen met zijn teamgenoot Antonio Cairoli te trainen. “In Italië kan ik de laatste voorbereidingen treffen voor de eerste WK wedstrijd. In Italië heb je goede omstandigheden om te trainen op droge banen, de ideale omstandigheden om de laatste puntjes op de i te kunnen zetten.”

 
Uitslag MX1 manche:
1 Jeremy van Horebeek
2 Antonio Cairoli
3 Evgeny Bobryshev
4 Tanel Leok
5 Valentin Guillod
DNF Glenn Coldenhoff

 
Uitslag superfinale:
1 Antonio Cairoli
2 Jeremy van Horebeek
3 Jose Butron
4 Romain Febvre
5 Jorge Prado
6 Glenn Coldenhoff

Related Post:

Zie waarom we trost kunnen zijn op Team Nederland: Videoreport race day Team Nederland heeft in de modderige omstandigheden in het Britse Matterley Basin een goede prestatie neergezet door in de MX des Nations tweede te worden. Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff en...
Team Nederland opnieuw tweede in MX des Nations Het Nederlandse MX des Nations team dat bestond uit Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff en Brian Bogers zijn er voor het tweede achtereenvolgende jaar in geslaagd om op het podium te eindigen. Op het m...
Zieke Glenn Coldenhoff verrast zichzelf in Malagrotta Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team is vandaag in Malagrotta tijdens de tweede ronde om het Italiaans kampioenschap sterk voor de dag gekomen. In de eerste manche werd Glenn zesde en hij scoord...
Glenn Coldenhoff laat goede snelheid zien in het Italiaans Kampioenschap Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de eerste wedstrijd om het Italiaans Kampioenschap in Riola Sardo een goede snelheid laten zien. Toch liep het in de eerste manche nog niet ...
Glenn Coldenhoff op het podium in Red Bull Knock Out Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Red Bull Knock Out in Scheveningen op het podium geeindigd. Coldenhoff had zich als doel gesteld om voor het podium te gaan en dit is hem me...