Blog

Glenn Coldenhoff rijdt een sterke inhaalrace in de superfinale in Ottobiano

  |   geen categorie

Tijdens de laatste proef om het Italiaans kampioenschap heeft Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team een sterke inhaalrace gereden in de superfinale en wist op een zesde plaats over de finish te komen. Glenn kende in de MX1 manche mechanische problemen en mocht daarom pas als één van de laatste rijders een startplaats kiezen in de superfinale.

 
Nu de laatste wedstrijd van het kampioenschap is geweest, is het tijd om terug te kijken op deze wedstrijden en vooruit te kijken richting de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap in Qatar over 2 weken. “De afgelopen weken hebben we goede manches en mindere manches gekend maar alles bij elkaar was het een positieve ervaring. Het waren voor mij goede trainingen op goede circuits,’’ aldus Glenn “daarnaast hebben we ook veel geleerd om zodoende de motor nog beter af te kunnen stellen. Dat is gelukt en ik moet zeggen dat de motor nu echt super goed loopt. Ik kijk daarom met veel vertrouwen uit naar Qatar en hoop daar een aantal goed races neer te zetten.”

 
“The Hoff” is de komende twee dagen in Nederland alvorens hij weer naar Italië vertrekt om daar nog vier dagen met zijn teamgenoot Antonio Cairoli te trainen. “In Italië kan ik de laatste voorbereidingen treffen voor de eerste WK wedstrijd. In Italië heb je goede omstandigheden om te trainen op droge banen, de ideale omstandigheden om de laatste puntjes op de i te kunnen zetten.”

 
Uitslag MX1 manche:
1 Jeremy van Horebeek
2 Antonio Cairoli
3 Evgeny Bobryshev
4 Tanel Leok
5 Valentin Guillod
DNF Glenn Coldenhoff

 
Uitslag superfinale:
1 Antonio Cairoli
2 Jeremy van Horebeek
3 Jose Butron
4 Romain Febvre
5 Jorge Prado
6 Glenn Coldenhoff

Related Post:

Glenn Coldenhoff blessure update Glenn Coldenhoff van het Standing Construct KTM team die vorige week vrijdag tijdens een training op het circuit van Lommel hard ten val kwam en hierbij een breuk opliep in zijn pols en compressiebreu...
Meer duidelijkheid over de blessures van Glenn Coldenhoff Er is meer duidelijkheid over de opgelopen verwondingen van Glenn Coldenhoff van het Standing Construct KTM team. In zijn rug zijn geen breuken vastgesteld en gelukkig hoeft hij hier niet aan geoperee...
Glenn Coldenhoff tweede in Red Bull Knock Out Glenn Coldenhoff van Red Bull KTM Factory Racing is in de Red Bull Knock Out in Scheveningen op het podium geeindigd. Na lang aan de leiding te hebben gereden kwam hij in de tweede helft van de wedstr...
Team Nederland opnieuw op het podium in MX of Nations in Amerika Team Nederland is in de MX of Nations in het Amerikaanse Red Bud op een derde plaats geeindigd. Het team kende tegenslag omdat Calvin Vlaanderen vanwege een oogblessure op moest geven. Jeffrey Herling...
Pijnlijke vinger houdt Glenn Coldenhoff aan de kant in int.wedstrijd in Lacapelle Marival Na zijn ijzersterke optreden in de internationale wedstrijd in het Britse Hawkstone Park hoopte Glenn Coldenhoff verlost te zijn van zijn vingerblessure die hij in de week voor de eerste wedstrijd om ...