Blog

Glenn Coldenhoff begint het wereldkampioenschap in de top tien in Qatar

  |   MXGP

Red Bull KTM-rijder Glenn Coldenhoff is tijdens de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Qatar in top tien geeindigd. De eerste manche begon dramatisch voor Glenn want door twee valpartijen in de eerste ronde raakte hij gelijk al achterop en moest een inhaalrace rijden. Knokkend voor iedere meter kwam hij toch nog terug naar een vijftiende plaats. In de tweede manche zat hij er vele malen beter bij na de start en wist hij na een constante wedstrijd op een achtste plaats over de finish te komen.

 

Het weekend van Glenn begon goed met een derde tijd in de tijdtraining. Helaas kon hij zijn goede rijden niet tot een goed resultaat brengen in de kwalificatieheat want door een valpartij bij de start moest hij zich van achter naar voren knokken. Netjes rijdend, sleepte Coldenhoff er nog een dertiende plaats uit en begon aan de voorbereiding op de wedstrijd van zaterdag!

 

In de eerste manche kwam hij in het begin van de wedstrijd tot twee keer toe ten val waardoor hij vanuit de achterhoede terug naar voren moest komen. “The Hoff” gaf niet op en wist gedurende de wedstrijd verschillende plaatsen goed te maken en scoorde met een vijftiende plaats toch nog zes belangrijke WK punten.

 

In de tweede manche zat Coldenhoff er bij de start een stuk beter bij en kwam op een zevende plaats uit de eerste ronde. Tijdens de tweede ronde werd hij gepasseerd door Evgeny Bobryshev en viel terug naar een achtste plaats. Hier wist hij zich de rest van de manche staande te houden en kwam op een nette achtste plaats over de finish.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’ In de eerste manche wilde ik te snel plaatsen goed maken waardoor ik in de eerste ronde twee keer ten val kwam. Dat was stom van mij, ik wilde te snel de achterstand goed maken. Ik had beter eerst weer in mijn ritme moeten komen. De achtste plaats in de tweede manche is niet verkeerd, weer een top-tien-plaats.”

 

Met een 13-9 in de manches eindigde Glenn op een negende plaats in het dagklassement. Volgend weekend staat alweer de tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap op het programma in Indonesie.

 

Daguitslag MXGP Qatar:
1 Antonio Cairoli 50 Pnt
2 Tim Gajser 42 Pnt
3 Clement Desalle 40 Pnt
4 Evgeny Bobryshev 32 Pnt
5 Romain Febvre 31 Pnt
9 Glenn Coldenhoff 19 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff kent moeilijke Grand Prix van Lombardije Op ondergrond waarop Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team zich normaal altijd goed thuis voelt, had hij het dit weekend tijdens de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaan...
Sterk rijdende Glenn Coldenhoff zesde in Grand Prix van Frankrijk Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de tiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Franse St. Jean d’Angely op een zesde plaats geeindigd. In de eerste manche reed Col...
Glenn Coldenhoff scoort sterke zesde plaats in Grand Prix van Engeland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de negende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Britse Matterley Basin hoog gescoord. In zowel de eerste als de tweede manche kw...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff met zevende plaats in MXGP Duitsland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Duitsland op een zevende plaats geëindigd. In de eerste manche ging de start niet volgens plan maar toch wist hij als negende...
Glenn Coldenhoff scoort constant in MXGP Letland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de zevende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Letland constant gescoord. De crosser uit Heesch wist achtste te worden in de eerste...