Blog

170052_Glenn Coldenhoff KTM 450 SX-F Pangkal Pinang 2017

Knappe tweede plaats voor Glenn Coldenhoff in het modderige Indonesie

  |   MXGP

De tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP werd een hele andere wedstrijd dan een week eerder in Qatar. Hadden de rijders daar nog ideale droge omstandigheden, in Indonesië was het niets anders dan regen. Hierdoor waren de trainingen bijna allemaal gecanceld en werd er in de eerste manche op basis van de uitslag in de vrije training opgereden naar het starthek. Dit betekende voor Glenn dat hij als tiende een plek mocht zoeken.

 

In de eerste manche pakte Glenn kopstart en omdat hij gelijk een goed ritme in handen had, wist hij zijn leidende positie meerdere ronden vast te houden. Na een aantal ronden zag hij Shaun Simspon aan zich voorbij komen en viel terug naar een tweede plaats. Glenn liet zich niet gek maken en wist Romain Febvre, Tim Gajser en Clement Desalle ronde na ronde achter zich te houden, om na een sterke wedstrijd op een tweede plaats over de finish te komen. De tweede manche werd vanwege de aanhoudende regenval afgelast.

 

“Het was een hele goede manche. Ik had een hele goede start, met dank aan de jongens van mijn team want die hadden enkele wijzigingen aangebracht aan de motor, wat als voordeel had dat ik gelijk de koppositie in handen kon nemen. Ik reed vrij makkelijk maar er was één stuk van het circuit dat ik echt moeilijk vond. Gelukkig kwam ik daar iedere ronde goed door, dit was wel echt belangrijk. Ik ben heel blij met de tweede plaats en het team heeft echt goed werk geleverd. Ik heb veel zelf vertrouwen in de motor en ik kijk nu al uit naar Argentinië”: aldus Glenn.

 

Uitslag Grand Prix Indonesië MXGP
1 Shaun Simpson 25 Pnt
2 Glenn Coldenhoff 22 Pnt
3 Clement Desalle 20 Pnt
4 Antonio Cairoli 18 Pnt
5 Rui Concalves 16 Pnt

 

Stand MXGP
1 Antonio Cairoli 68 Pnt
2 Clement Desalle 60 Pnt
3 Tim Gajser 56 Pnt
4 Evgeny Bobryshev 44 Pnt
5 Jeremy v. Hoorebeek 42 Pnt
6 Glenn Coldenhoff 41 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff scoort sterke zesde plaats in MXGP van Lombardije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory Team is in de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Ottobiano dicht bij een top vijf plaats gekomen. Coldenhoff reed in de...
Glenn Coldenhoff scoort zesde plaats in MXGP in Rusland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de tiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Russische Orlyonok een zesde plaats weten te behalen. Coldenhoff kende een moeili...
Glenn Coldenhoff in de top tien in verraderlijke Grand Prix van Frankrijk Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de negende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Franse Ernee in de top tien geeindigd.   In de eerste manche kampte ...
Glenn Coldenhoff zesde in MXGP Grand Prix in Duitsland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de achtste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Duitse Teutschenthal op een goede zesde plaats geeindigd. De rijder uit Heesch reed...
Glenn Coldenhoff achtste in de MXGP van Letland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de zevende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Letse Kegums op een achtste plaats geeindigd.   Coldenhoff wist in de st...