Blog

Knappe tweede plaats voor Glenn Coldenhoff in het modderige Indonesie

  |   MXGP

De tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP werd een hele andere wedstrijd dan een week eerder in Qatar. Hadden de rijders daar nog ideale droge omstandigheden, in Indonesië was het niets anders dan regen. Hierdoor waren de trainingen bijna allemaal gecanceld en werd er in de eerste manche op basis van de uitslag in de vrije training opgereden naar het starthek. Dit betekende voor Glenn dat hij als tiende een plek mocht zoeken.

 

In de eerste manche pakte Glenn kopstart en omdat hij gelijk een goed ritme in handen had, wist hij zijn leidende positie meerdere ronden vast te houden. Na een aantal ronden zag hij Shaun Simspon aan zich voorbij komen en viel terug naar een tweede plaats. Glenn liet zich niet gek maken en wist Romain Febvre, Tim Gajser en Clement Desalle ronde na ronde achter zich te houden, om na een sterke wedstrijd op een tweede plaats over de finish te komen. De tweede manche werd vanwege de aanhoudende regenval afgelast.

 

“Het was een hele goede manche. Ik had een hele goede start, met dank aan de jongens van mijn team want die hadden enkele wijzigingen aangebracht aan de motor, wat als voordeel had dat ik gelijk de koppositie in handen kon nemen. Ik reed vrij makkelijk maar er was één stuk van het circuit dat ik echt moeilijk vond. Gelukkig kwam ik daar iedere ronde goed door, dit was wel echt belangrijk. Ik ben heel blij met de tweede plaats en het team heeft echt goed werk geleverd. Ik heb veel zelf vertrouwen in de motor en ik kijk nu al uit naar Argentinië”: aldus Glenn.

 

Uitslag Grand Prix Indonesië MXGP
1 Shaun Simpson 25 Pnt
2 Glenn Coldenhoff 22 Pnt
3 Clement Desalle 20 Pnt
4 Antonio Cairoli 18 Pnt
5 Rui Concalves 16 Pnt

 

Stand MXGP
1 Antonio Cairoli 68 Pnt
2 Clement Desalle 60 Pnt
3 Tim Gajser 56 Pnt
4 Evgeny Bobryshev 44 Pnt
5 Jeremy v. Hoorebeek 42 Pnt
6 Glenn Coldenhoff 41 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff zevende in het wereldkampioenschap MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team is tijdens de Grand Prix van Italië op een negende plaats geëindigd. In de eerste manche kwam “The Hoff” als elfde over de finish en in de tweede manche werd...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff in thuis Grand Prix in Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke Nederlandse Grand Prix in Assen gereden en kwam opnieuw heel dichtbij het podium. Een valpartij in de eerste manche gooide echter ro...
Glenn Coldenhoff vecht zich naar zevende plaats in MXGP in Turkije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de achttiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Turkije op een zevende plaats geeindigd. Coldenhoff pakte in de eerste manche een go...
Glenn Coldenhoff boekt progressie tijdens de MXGP in Bulgarije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de zeventiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Bulgaarse Sevlievo een stijgende lijn doorgemaakt. Op het knetterharde ...
Glenn Coldenhoff vierde in Grand Prix van Zwitserland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Zwitserland op een vierde plaats geëindigd. Coldenhoff reed een zeer sterke eerste manche waarin hij op een vierde plaats ove...