Blog

IMG_3708

Glenn Coldenhoff kent moeilijke Grand Prix in Argentinie

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een moeilijke derde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Argentinie gekend. Na zijn podiumplaats tijdens de door regen en modder zeer zware Grand Prix van Indonesië trok Glenn Coldenhoff met een goed gevoel naar Argentinië. Daarnaast bewaart Coldenhoff goede herinneringen aan het technische uitdagende circuit van Neuquen, waar hij vorig jaar nog een zesde plaats totaal scoorde. Helaas kende “”The Hoff” dit weekend tegenslag en kon hij dit niet herhalen.

 

In de kwalificatieheat pakte Glenn een goede start en kwam de eerste ronde door op een tweede plaats. Helaas kon de Red Bull KTM-rijder het tempo niet bijhouden en zakte af naar de elfde plaats. Bij het vallen van het starthek voor de eerste manche bleek meteen hoe graag Glenn zijn goede klassering van Indonesië wilde herhalen en pakte kopstart. Helaas had hij opnieuw moeite om het enorm hoge tempo van de leiders te volgen en zakte hij net als in de kwalificatieheat langzaam terug. Glenn bleef knokken voor wat hij waard was maar kwam niet verder dan een veertiende plaats.

 

In de tweede manche was het bij de start een kopie van de eerste manche en was het opnieuw Glenn die de kopstart opeiste. Gaande weg de manche leek het erop dat Coldenhoff in deze tweede manche een goede uitslag zou behalen. Echter in het midden van de wedstrijd kreeg hij helaas met technische problemen af te rekenen en moest daardoor de wedstrijd vroegtijdig verlaten.

 

“Mijn start waren echt heel goed, we hadden hier veel voor getest en dat harde werken betaalde zich uit. Dat was het positieve nieuws van dit weekend omdat ik nogal lag te worstelen en het lukte allemaal net niet. Tussen de manches door hebben we nog wat veranderd aan de set up en daardoor voelde ik me in de manche een stuk vertrouwder en was het extra jammer van de mechanische problemen. De veertiende plaats in de eerste manche is gewoon niet goed en ik baal er van dat we niet de kans kregen om dit in de tweede manche te verbeteren. Maar goed, we gaan nu naar huis en hard trainen om er weer te staan in Mexico,” aldus Glenn.

 

Na drie wedstrijden staat de rijder uit Heesch op een elfde plaats in de tussenstand. Over twee weken gaat het wereldkampioenschap MXGP verder in Leon, Mexico.

 

Daguitslag Grand Prix MXGP Argentinie:
1 Tim Gajser 50 Pnt
2 Jeremy van Horebeek 42 Pnt
3 Evgeny Bobryshev 38 Pnt
4 Gautier Paulin 33 Pnt
5 Romain Febvre 31 Pnt
18 Glenn Coldenhoff 7 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Tim Gajser 106 Pnt
2 Antonio Cairoli 96 Pnt
3 Clement Desalle 91 Pnt
4 Jeremy van Horebeek 84 Pnt
5 Evgeny Bobryshev 82 Pnt
11 Glenn Coldenhoff 48 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff mist nipt het podium in zijn thuis Grand Prix in Valkenswaard Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Europa in Valkenswaard net naast het podium geeindigd. Coldenhoff reed twee constante manches en finishte als vijfde en vierd...
Glenn Coldenhoff scoort constant in Argentinie ondanks tekort aan trainingsuren Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Argentinie constant gescoord. Coldenhoff kampte met een beenblessure en een tekort aa...
Glenn Coldenhoff in de top tien in laatste MXGP in Frankrijk Glenn Coldenhoff van Red Bull KTM Factory team is in de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Franse Villars Sous Ecot in de top tien geeindigd. Onder de zware omstandigheden wist ...
Glenn Coldenhoff ondanks tegenslag in de top tien in GP van Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is tijdens de MXGP van Nederland tiende geworden. Na een goede eerste manche waarin Glenn zesde werd, zette een val bij de start van de tweede manche...
Glenn Coldenhoff ruim in de top tien in Grand Prix van Amerika Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Amerika achtste geworden. In beide manches had Coldenhoff door matige starts veel werk te doen maar wist er in de warme omsta...