Blog

IMG_3939

Glenn Coldenhoff pakt top tien plaats in de Grand Prix van Trentino

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de vijfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Arco di Trento een top tien plaats weten te behalen. In de eerste manche kwam de rijder uit Heesch na een slechte start niet verder dan een zeventiende plaats. In de tweede manche was zijn start beter maar kon hij het tempo van de kopmannen niet volgen en besloot daarom om zijn eigen wedstrijd te rijden. Hierdoor moest hij gedurende de wedstrijd verschillende plaatsen prijsgeven maar wist er wel een tiende plaats uit te halen.

 

Op het landelijk gelegen circuit van Pietramurata stond de eerste Europese Grand Prix van het seizoen op het programma. Dit betekende voor het eerst dit seizoen een goed gevuld starthek in de MXGP klasse. De baan in Trentino staat bekend om zijn harde ondergrond en dat het daar moeilijk is om in te halen.

 

Glenn, die hersteld is van zijn schouderblessure die hij twee geleden opliep tijdens de Grand Prix in Mexico, kende een matige start in de eerste manche. Na de eerste ronde kwam Glenn door op een zestiende plaats. Geruime tijd reed hij in de buurt van Jeffrey Herlings totdat hij achter de Est Tanel Leok terecht kwam. Omdat het moeilijk was om in te halen lukte het Glenn niet om zijn KTM voorbij de Husqvarna-rijder te sturen en moest daarom genoegen nemen met een zeventiende plaats.

 

In de tweede manche kende Glenn een betere start en kwam binnen de top vijf door de eerst bocht. Omdat het tempo aan de hoge kant lag, besloot Glenn om zijn eigen wedstrijd te rijden, wat resulteerde in een solide tiende plaats.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: “We hadden zaterdag wat problemen, maar na wat veranderingen voelde het al een stuk beter. In de kwalificatieheat had ik nog een probleem wat me ietwat zorgen baarde maar toch was ik hoopvol voor de manches omdat ik weet dat mijn starts goed zijn. In de eerste manche moest ik de koppeling er nog een keer bij pakken waardoor ik niet erg goed weg kwam. Ik voelde me ook niet echt fijn in de eerste manche en kon niet doen wat ik normaal kan. Ik was enorm aan het knokken maar zat lange tijd vast achter Tanel Leok. Hierdoor kwam ik als zeventiende over de finish en was hierdoor echt teleur gesteld. In de tweede manche was mijn start veel beter en begon ik in de top vier. Helaas had ik niet de snelheid die de topjongens hadden; ik had het gewoon net niet. Tien is een redelijke uitslag maar toch ben ik wel teleurgesteld.”

 

In het dagklassement eindigde Glenn op een veertiende plaats en in de tussenstand om het wereldkampioenschap staat hij na vijf wedstrijden op een dertiende plaats. Volgend weekend staat voor Glenn zijn thuis Grand Prix in Valkenswaard op het programma.

 

Daguitslag Grand Prix van Italie:
1 Antonio Cairoli 47 Pnt
2 Tim Gajser 45 Pnt
3 Arnaud Tonus 36 Pnt
4 Evgeny Bobryshev 34 Pnt
5 Gautier Paulin 33 Pnt
14 Glenn Coldenhoff 15 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Tim Gajser 201 Pnt
2 Antonio Cairoli 183 Pnt
3 Clement Desalle 151 Pnt
4 Evgeny Bobryshev 145 Pnt
5 Gautier Paulin 145 Pnt
13 Glenn Coldenhoff 77 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff in de top vijf in de MXGP van Portugal Glenn Coldenhoff van Red Bull KTM Factory Racing is in de vijfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Portugese Agueda in de top vijf geeindigd. Met een zevende en zesde plaats in de manch...
Glenn Coldenhoff sterk vijfde in de Grand Prix van Italië Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke vierde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Arco di Trento gereden. Coldenhoff kwam na een redelijke start op...
Glenn Coldenhoff handhaaft zich op een zesde plaats in het WK MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team handhaaft zich op een goede zesde plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap MXGP. Tijdens de derde wedstrijd in het Spaanse RedSand kwam C...
Glenn Coldenhoff mist nipt het podium in zijn thuis Grand Prix in Valkenswaard Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Europa in Valkenswaard net naast het podium geeindigd. Coldenhoff reed twee constante manches en finishte als vijfde en vierd...
Glenn Coldenhoff scoort constant in Argentinie ondanks tekort aan trainingsuren Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Argentinie constant gescoord. Coldenhoff kampte met een beenblessure en een tekort aa...