Blog

glenn_duitsland

Glenn Coldenhoff zesde in MXGP Grand Prix in Duitsland

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de achtste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Duitse Teutschenthal op een goede zesde plaats geeindigd. De rijder uit Heesch reed twee sterke manches en wist op een zesde en een zevende plaats over de finish te komen.

 

De achtste ronde meetellend voor het wereldkampioenschap motorcross werd verreden op het historische circuit in het Oost Duitse Teutschenthal. De natuurlijke baan, met harde ondergrond, is altijd één van de drukst bezochte wedstrijden op de WK kalender en ook dit jaar wisten veel mensen de weg naar het circuit te vinden. Na noodweer op vrijdag bleef het op zaterdag en zondag wel droog en zo kon de wedstrijd alsnog onder goede omstandigheden worden verreden.

 

In de eerste manche pakte Glenn een goede start en kwam op een vijfde plaats uit de eerste ronde. In de tweede ronde werd hij gepasseerd door Romain Febvre maar dat liet de Red Bull KTM rijder niet zomaar gebeuren. Nog geen ronde later zette hij zijn KTM weer voor de motor van de voormalig wereldkampioen en nam de vijfde plaats terug in handen. Vervolgens reed hij met een constant hoog tempo de rest van de manche uit en wist op een goede zesde plaats over de finish te komen.

 

Ook in de tweede manche zat Glenn er goed bij met de start en bracht de wedstrijd in de beginfase door op een zesde plaats. Na een aantal ronden, schoof hij door naar een vijfde plaats en wist hier vervolgens rondenlang op stand te houden. Echter halverwege de manche verloor “The Hoff” in de diepe sporen de controle over de motor en schoot de baan uit. Hierdoor verloor hij twee plaatsen en de aansluiting met de rijders voor hem. Ondanks dit foutje werkte Glenn een sterke tweede manche af en wist op een zevende plaats over de finish te komen. In het dagklassement eindigde hij op een zesde plaats en hiermee is hij in de tussenstand om het wereldkampioenschap opgeklommen naar een tiende plaats. Volgend weekend staat alweer de volgend Grand Prix op het programma in het Franse Ernee.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: “Ik denk dat we de goede kant opgaan, de afgelopen maand hebben we de trainingen iets aangepast en dat blijkt goed uit te pakken. We doen wat kortere trainingen, met een hogere intensiteit, dit omdat ik me in het verleden nog wel eens opblies tijdens de manches. In beide manches had ik een goede start maar maakte ik halverwege de manches een fout op een gevaarlijk deel van de baan. Daarom besloot ik om in beide manches daarna te gaan voor een goede finish te gaan, in plaats van onnodige risico’s te nemen”.

 

Daguitslag MXGP Duitsland:
1 Antonio Cairoli 47 Pnt
2 Jeffrey Herlings 47 Pnt
3 Gautier Paulin 40 Pnt
4 Clement Desalle 36 Pnt
5 Romain Febvre 30 Pnt
6 Glenn Coldenhoff 29 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Antonio Cairoli 305 Pnt
2 Tim Gajser 261 Pnt
3 Gautier Paulin 260 Pnt
4 Clement Desalle 246 Pnt
5 Jeremy van Horebeek 226 Pnt
10 Glenn Coldenhoff 153 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff mist nipt het podium in zijn thuis Grand Prix in Valkenswaard Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Europa in Valkenswaard net naast het podium geeindigd. Coldenhoff reed twee constante manches en finishte als vijfde en vierd...
Glenn Coldenhoff scoort constant in Argentinie ondanks tekort aan trainingsuren Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Argentinie constant gescoord. Coldenhoff kampte met een beenblessure en een tekort aa...
Glenn Coldenhoff in de top tien in laatste MXGP in Frankrijk Glenn Coldenhoff van Red Bull KTM Factory team is in de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Franse Villars Sous Ecot in de top tien geeindigd. Onder de zware omstandigheden wist ...
Glenn Coldenhoff ondanks tegenslag in de top tien in GP van Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is tijdens de MXGP van Nederland tiende geworden. Na een goede eerste manche waarin Glenn zesde werd, zette een val bij de start van de tweede manche...
Glenn Coldenhoff ruim in de top tien in Grand Prix van Amerika Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Amerika achtste geworden. In beide manches had Coldenhoff door matige starts veel werk te doen maar wist er in de warme omsta...