Blog

Glenn Coldenhoff scoort zesde plaats in MXGP in Rusland

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de tiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Russische Orlyonok een zesde plaats weten te behalen. Coldenhoff kende een moeilijke beginfase van de eerste manche want na een slechte start en een valpartij in de eerste ronde moest hij een inhaalrace rijden. In de modderige omstandigheden probeerde hij zo min mogelijk fouten te maken en slaagde erin om nog terug te komen naar een twaalfde plaats.

 

In de tweede manche startte hij vanaf een andere positie en dit pakte beter uit. Hij zat er goed bij met de start en had al snel een goed ritme in handen. Een aantal keren wist hij een rijder te passeren maar in het heetst van de strijd verloor hij ook wel eens een positie. Coldenhoff werkte in de verraderlijke omstandigheden een constante wedstrijd af en wist op een goede zesde plaats over de finish te komen.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’Voor iedereen was het circuit nieuw en daarom heb ik in de trainingen heel veel ronden gereden om aan de baan te wennen. Op zondagochtend viel er veel regen waardoor de baanomstandigheden helemaal anders werden. De eerste manche was erg vreemd. Bij de start had ik wielspin en vervolgens viel ik ook nog in de eerste ronde. Vanaf toen wist ik dat het een moeilijke wedstrijd zou worden maar ik heb de motor overeind weten te houden en probeerde zo min mogelijk fouten te maken. Dit zorgde ervoor dat ik nog twaalfde werd. In de tweede manche besloot ik om vanaf de buitenzijde te starten. Ik had veel minder wielspin en pakte een betere start. Ik kon een aantal rijders passeren, een paar wisten mij terug te pakken, maar ik was best blij om in deze omstandigheden als zesde te finishen. Ik zal nu hard gaan werken voor de volgende Grand Prix in Italie.’’

 

Met een 12-6 in de manches eindigde Glenn op een negende plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap MXGP bezet Coldenhoff na tien wedstrijden de elfde plaats.

 

Op 25 juni wordt de volgende Grand Prix verreden in het Italiaanse Ottobiano.

 

Daguitslag MXGP Rusland:

1 Clement Desalle 45 Pnt
2 Jeffrey Herlings 38 Pnt
3 Gautier Paulin 36 Pnt
4 Max Anstie 34 Pnt
5 Antonio Cairoli 34 Pnt
9 Glenn Coldenhoff 24 Pnt

 
Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Antonio Cairoli 381 Pnt
2 Clement Desalle 334 Pnt
3 Gautier Paulin 333 Pnt
4 Jeffrey Herlings 291 Pnt
5 Tim Gajser 261 Pnt
11 Glenn Coldenhoff 200 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff kent moeilijke Grand Prix van Lombardije Op ondergrond waarop Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team zich normaal altijd goed thuis voelt, had hij het dit weekend tijdens de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaan...
Sterk rijdende Glenn Coldenhoff zesde in Grand Prix van Frankrijk Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de tiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Franse St. Jean d’Angely op een zesde plaats geeindigd. In de eerste manche reed Col...
Glenn Coldenhoff scoort sterke zesde plaats in Grand Prix van Engeland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de negende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Britse Matterley Basin hoog gescoord. In zowel de eerste als de tweede manche kw...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff met zevende plaats in MXGP Duitsland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Duitsland op een zevende plaats geëindigd. In de eerste manche ging de start niet volgens plan maar toch wist hij als negende...
Glenn Coldenhoff scoort constant in MXGP Letland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de zevende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Letland constant gescoord. De crosser uit Heesch wist achtste te worden in de eerste...