Blog

Glenn Coldenhoff scoort sterke zesde plaats in MXGP van Lombardije

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory Team is in de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Ottobiano dicht bij een top vijf plaats gekomen. Coldenhoff reed in de eerste manche tot in de slotfase op een vijfde plaats maar verloor toen nog een positie en finishte als zesde. In de tweede manche kwam hij tijdens zijn opmars ten val waardoor hij uiteindelijk moegestreden als dertiende over de finish kwam.

 

Op zaterdag had Glenn het goed naar zijn zin op het circuit. Hij zat er qua tijden goed bij en dit gaf hem vertrouwen. Wel was al snel duidelijk dat het een zwaar weekend zou gaan worden omdat de temperaturen ruim boven de dertig graden lagen. Na een zevende tijd in de tijdtraining kwalificeerde Glenn zich als zesde in de kwalificatieheat en verzekerde zich hiermee van een ideale startplaats voor in de manches op zondag.

 

In de eerste manche zat Glenn er goed bij na de start en had hij al snel een goed ritme in handen. In de eerste paar ronden wist hij verschillende rijders te passeren en stootte door naar een vierde plaats. In het heetst van de strijd werd hij teruggepakt door Tim Gajser maar hield vervolgens lang stand op een vijfde plaats. Net na het midden van de wedstrijd kwam Romain Febvre erlangs maar Glenn bleef knokken voor wat hij waard was en wist in de slotfase Tim Gajser terug te pakken en nam de vijfde plaats terug in handen. In het heetst van de strijd moest hij helaas Max Anstie nog laten passeren waardoor hij moegestreden op een zesde plaats over de finish kwam.

 

In de bloedhete omstandigheden pakte hij in de tweede manche een minder goede start en kon hij rond de tiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Coldenhoff bouwde zijn wedstrijd rustig op en nam na een aantal ronden de zevende plaats in handen. Helaas werd zijn opmars onderbroken door een valpartij waardoor hij helemaal teruggeslagen werd naar een veertiende plaats. Glenn had even tijd nodig om te herstellen en ging vervolgens de strijd aan met Tim Gajser. Dit gevecht duurde tot aan de finish. Glenn wist hem even te passeren maar helaas kon hij hem er niet achter houden en moest hij genoegen nemen met een dertiende plaats.

 

Met een 6-13 in de manches eindigde Coldenhoff op een negende plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft hij op een elfde plaats staan. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in het Portugese Agueda.

 

Daguitslag MXGP Italië:
1 Antonio Cairoli 50 Pnt
2 Jeffrey Herlings 44 Pnt
3 Max Anstie 36 Pnt
4 Romain Febvre 33 Pnt
5 Max Nagl 32 Pnt
9 Glenn Coldenhoff 23 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Antonio Cairoli 431 Pnt
2 Gautier Paulin 364 Pnt
3 Clement Desalle 361 Pnt
4 Jeffrey Herlings 335 Pnt
5 Tim Gajser 282 Pnt
11 Glenn Coldenhoff 223 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff scoort top drie plaats in MXGP Lommel Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de Grand Prix van Lommel een top drie plaats weten te behalen. Nadat Glenn in de eerste manche na een matige start nog terug kwam naar een z...
Glenn Coldenhoff negende in MXGP van Tsjechië Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Tsjechië negende geworden.   Het hele weekend liet Glenn een goede snelheid zien maar door een fout in de eerste m...
Gemengde gevoelens voor Glenn Coldenhoff na Grand Prix van Indonesie Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team blikt met gemengde gevoelens terug op de dertiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Semarang, Indonesie. Coldenhoff finishte in de eerste...
Standing Construct KTM en Glenn Coldenhoff samen in MXGP in 2019 en 2020 Standing Construct KTM is verheugd te kunnen melden dat het een akkoord heeft bereikt met huidig Red Bull KTM Factory rijder, Glenn Coldenhoff.   Coldenhoff zal de komende twee seizoenen, t...
Glenn Coldenhoff pakt top vijf plaats in Grand Prix van Indonesie Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de twaalfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Indonesische Pangkal Pinang op een zesde plaats geeindigd. In beide manches kwam d...