Blog

Glenn Coldenhoff scoort zevende plaats in voor hem zware Grand Prix van Portugal

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de twaalfde Grand Prix van het seizoen in het Portugese Agueda een zevende plaats weten te behalen. Deze positie wist de rijder uit Heesch na een constante wedstrijd in de eerste manche te behalen. In de tweede manche kwam hij na een zware wedstrijd niet verder dan een veertiende plaats.

 

 

Na de enorm warme en zware Grand Prix van Italië was het wereldkampioenschap motocross dit weekend te gast in het Zuid Europese Portugal. Ondanks dat de tempraturen hier iets lager waren, was het voor de rijders, die net hersteld waren van vorige week, een nieuwe warme uitdaging. In de kwalificatieheat kon Glenn na de start nog net de vallende Clement Desalle ontwijken en moest daarom helemaal vanuit de achterhoede terug naar voren komen. Strak rijdend kwam hij door het veld terug naar voren en wist na een sterke inhaalrace nog negende te worden.

 

 

In de eerste manche kende Glenn een sterke start van de wedstrijd. Op een zevende plaats kwam hij uit de eerste ronde en met constante rondetijden wist hij deze plaats de gehele manche vast te houden. In de tweede manche kende hij een iets minder goede start en moest hij van buiten de de top tien aan zijn wedstrijd beginnen. Na in de beginfase op een twaalfde plaats te hebben gereden kreeg Glenn het zwaar en merkte hij dat de inspanningen van vorige week nog niet helemaal hersteld waren. Op het tandvlees reed hij door en wist er een veertiende plaats uit te slepen.

 

 

De 7-14 in de manches betekenden in het dagklassement een elfde plaats. Ook in de tussenstand om het wereldkampioenschap bezet Glenn de elfde plaats. Het kampioenschap heeft nu een korte pauze en gaat in het weekend van 22 en 23 juli verder op het circuit van Loket in Tsjechie.

 

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: “Ik denk dat ik vandaag nog maar eens de effecten merkte van de slijtageslag van vorige week. Dat is best raar omdat ik me gisteren goed voelde, het rijden ging goed en ook het gevoel met de motor was goed. Tijdens de kwalificatierace had ik een beetje pech omdat er voor mij een valpartij was en ik daarom al mijn energie moest gebruiken om vanaf een laatste plaats terug te rijden naar voren. Daar merkte ik toen in de laatste vier ronden wel al dat ik te veel had gegeven. De eerste manche vandaag was prima, ik vond vrij snel mijn ritme maar na de manche was ik echt leeg. Ik moest zelfs overgeven. Ik had alles gegeven en ik wist toen al dat de tweede manche echt zwaar zou gaan worden. Ik heb geprobeerd om wat te eten en te drinken maar voor de start voelde ik me gewoon nog geen 100%. Even dacht ik dat ik me nog wel naar voren kon rijden maar toen kwam “de man met de hamer langs” en die brak me echt. Ik raakte mijn tempo kwijt en viel gewoon stil. Ook dit weekend waren er positieve dingen, maar, we hebben ook nog veel punten die we kunnen verbeteren. De komende week heb ik vrij en die ga ik volledig gebruiken om te herstellen van deze twee zware wedstrijden. Daarna pakken we de draad weer op en gaan we er alles aan doen om binnenkort weer eens op het podium te staan.”

 

 

Daguitslag Grand Prix Portugal:
1 Antonio Cairoli 47 Pnt
2 Jeffrey Herlings 47 Pnt
3 Armanis Jasikonis 40 Pnt
4 Romain Febvre 34 Pnt
5 Max Nagl 34 Pnt
11 Glenn Coldenhoff 21 Pnt
 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Antonio Cairoli 478 Pnt
2 Clement Desalle 387 Pnt
3 Gautier Paulin 383 Pnt
4 Jeffrey Herlings 382 Pnt
5 Tim Gajser 310 Pnt
11 Glenn Coldenhoff 244 Pnt

Related Post:

Gemengde gevoelens voor Glenn Coldenhoff na Grand Prix van Indonesie Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team blikt met gemengde gevoelens terug op de dertiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Semarang, Indonesie. Coldenhoff finishte in de eerste...
Standing Construct KTM en Glenn Coldenhoff samen in MXGP in 2019 en 2020 Standing Construct KTM is verheugd te kunnen melden dat het een akkoord heeft bereikt met huidig Red Bull KTM Factory rijder, Glenn Coldenhoff.   Coldenhoff zal de komende twee seizoenen, t...
Glenn Coldenhoff pakt top vijf plaats in Grand Prix van Indonesie Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de twaalfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Indonesische Pangkal Pinang op een zesde plaats geeindigd. In beide manches kwam d...
Glenn Coldenhoff kent moeilijke Grand Prix van Lombardije Op ondergrond waarop Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team zich normaal altijd goed thuis voelt, had hij het dit weekend tijdens de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaan...
Sterk rijdende Glenn Coldenhoff zesde in Grand Prix van Frankrijk Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de tiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Franse St. Jean d’Angely op een zesde plaats geeindigd. In de eerste manche reed Col...