Blog

Planet Agueda18

Glenn Coldenhoff scoort zevende plaats in voor hem zware Grand Prix van Portugal

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de twaalfde Grand Prix van het seizoen in het Portugese Agueda een zevende plaats weten te behalen. Deze positie wist de rijder uit Heesch na een constante wedstrijd in de eerste manche te behalen. In de tweede manche kwam hij na een zware wedstrijd niet verder dan een veertiende plaats.

 

 

Na de enorm warme en zware Grand Prix van Italië was het wereldkampioenschap motocross dit weekend te gast in het Zuid Europese Portugal. Ondanks dat de tempraturen hier iets lager waren, was het voor de rijders, die net hersteld waren van vorige week, een nieuwe warme uitdaging. In de kwalificatieheat kon Glenn na de start nog net de vallende Clement Desalle ontwijken en moest daarom helemaal vanuit de achterhoede terug naar voren komen. Strak rijdend kwam hij door het veld terug naar voren en wist na een sterke inhaalrace nog negende te worden.

 

 

In de eerste manche kende Glenn een sterke start van de wedstrijd. Op een zevende plaats kwam hij uit de eerste ronde en met constante rondetijden wist hij deze plaats de gehele manche vast te houden. In de tweede manche kende hij een iets minder goede start en moest hij van buiten de de top tien aan zijn wedstrijd beginnen. Na in de beginfase op een twaalfde plaats te hebben gereden kreeg Glenn het zwaar en merkte hij dat de inspanningen van vorige week nog niet helemaal hersteld waren. Op het tandvlees reed hij door en wist er een veertiende plaats uit te slepen.

 

 

De 7-14 in de manches betekenden in het dagklassement een elfde plaats. Ook in de tussenstand om het wereldkampioenschap bezet Glenn de elfde plaats. Het kampioenschap heeft nu een korte pauze en gaat in het weekend van 22 en 23 juli verder op het circuit van Loket in Tsjechie.

 

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: “Ik denk dat ik vandaag nog maar eens de effecten merkte van de slijtageslag van vorige week. Dat is best raar omdat ik me gisteren goed voelde, het rijden ging goed en ook het gevoel met de motor was goed. Tijdens de kwalificatierace had ik een beetje pech omdat er voor mij een valpartij was en ik daarom al mijn energie moest gebruiken om vanaf een laatste plaats terug te rijden naar voren. Daar merkte ik toen in de laatste vier ronden wel al dat ik te veel had gegeven. De eerste manche vandaag was prima, ik vond vrij snel mijn ritme maar na de manche was ik echt leeg. Ik moest zelfs overgeven. Ik had alles gegeven en ik wist toen al dat de tweede manche echt zwaar zou gaan worden. Ik heb geprobeerd om wat te eten en te drinken maar voor de start voelde ik me gewoon nog geen 100%. Even dacht ik dat ik me nog wel naar voren kon rijden maar toen kwam “de man met de hamer langs” en die brak me echt. Ik raakte mijn tempo kwijt en viel gewoon stil. Ook dit weekend waren er positieve dingen, maar, we hebben ook nog veel punten die we kunnen verbeteren. De komende week heb ik vrij en die ga ik volledig gebruiken om te herstellen van deze twee zware wedstrijden. Daarna pakken we de draad weer op en gaan we er alles aan doen om binnenkort weer eens op het podium te staan.”

 

 

Daguitslag Grand Prix Portugal:
1 Antonio Cairoli 47 Pnt
2 Jeffrey Herlings 47 Pnt
3 Armanis Jasikonis 40 Pnt
4 Romain Febvre 34 Pnt
5 Max Nagl 34 Pnt
11 Glenn Coldenhoff 21 Pnt
 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Antonio Cairoli 478 Pnt
2 Clement Desalle 387 Pnt
3 Gautier Paulin 383 Pnt
4 Jeffrey Herlings 382 Pnt
5 Tim Gajser 310 Pnt
11 Glenn Coldenhoff 244 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff in de top vijf in de MXGP van Portugal Glenn Coldenhoff van Red Bull KTM Factory Racing is in de vijfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Portugese Agueda in de top vijf geeindigd. Met een zevende en zesde plaats in de manch...
Glenn Coldenhoff sterk vijfde in de Grand Prix van Italië Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke vierde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Arco di Trento gereden. Coldenhoff kwam na een redelijke start op...
Glenn Coldenhoff handhaaft zich op een zesde plaats in het WK MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team handhaaft zich op een goede zesde plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap MXGP. Tijdens de derde wedstrijd in het Spaanse RedSand kwam C...
Glenn Coldenhoff mist nipt het podium in zijn thuis Grand Prix in Valkenswaard Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Europa in Valkenswaard net naast het podium geeindigd. Coldenhoff reed twee constante manches en finishte als vijfde en vierd...
Glenn Coldenhoff scoort constant in Argentinie ondanks tekort aan trainingsuren Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Argentinie constant gescoord. Coldenhoff kampte met een beenblessure en een tekort aa...