Blog

198524_Coldenhoff_MXGP_2017_R15_RA_0754

Gemengde gevoelens voor Glenn Coldenhoff na Grand Prix van Zwitserland

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team blikt met gemengde gevoelens terug op de Grand Prix van Zwitserland. In de eerste manche reed Glenn een sterke wedstrijd waarin hij zich op wist te werken naar een zesde plaats. Echter door een foutje in de slotfase verloor hij kostbare plaatsen en moest genoegen nemen met een vijftiende plaats. In de tweede manche kwam hij na een slechte start terug tot in de top tien en werd op een negende plaats afgevlagd.

 

Na het diepe zand in Lommel stond dit weekend het harde circuit van Frauenfeld-Gachnang op het programma voor de Grand Prix van Zwitserland. De tweede wedstrijd van drie wedstrijd weekenden op rij. Met 30.000 toeschouwers langs het circuit wist Glenn de dag af te sluiten op een dertiende plaats in het dagklassement.

 

In de dagen voorafgaande aan de wedstrijd was er veel regen gevallen en hierdoor veranderde het aangelegde circuit in een modderpoel. Gelukkig werden de weersomstandigheden vanaf zaterdag beter waardoor het circuit, 40 kilometer van Zurich, er goed maar verraderlijk bij lag. In de kwalificatieheat op zaterdag reed Glenn een sterke wedstrijd waarin hij als vijfde over de finish wist te komen.

 

Op de zonnige zondag pakte Glenn in de eerste manche een goede start en kon op een achtste plaats aan de wedstrijd beginnen. Gedurende de wedstrijd wist hij door te schuiven naar de zesde plaats maar bij het uitkomen van een bocht tegen een helling verloor Glenn de controle over de motor en kwam andersom op de baan te staan. Dit foutje kostte hem vele plaatsen waardoor er in de eerste manche niet meer in zat dan een vijftiende plaats.

 

In de tweede manche kende Coldenhoff een mindere start en moest van buiten de top vijftien terug naar voren zien te komen. Het circuit lag er verraderlijk bij en inhalen was moeilijk maar Glenn wist al snel een goed tempo op te pakken en vocht zich in het sterke deelnemersveld terug naar een negende plaats.

 

Met een 15-9 in de manches eindigde Glenn op een dertiende plaats in het dagklassement en hierdoor is hij in de tussenstand van het wereldkampioenschap teruggevallen naar een elfde plaats. Volgende week keert het MXGP circus na twee jaar afwezigheid terug in Zweden op het circuit van Udevalla.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: “Gisteren kende ik een goede dag, ik zat er met de start goed bij en kwam als vijfde over de finish, en als je er op dit circuit goed bij zit met de start heb je echt een voordeel. In beide manches had ik problemen met het hek, geen idee hoe dat kon, maar ik sprong er als het ware overheen. In de eerste manche ging het best goed en op een gegeven moment lag ik zesde. Toen maakte ik een klein foutje en doordat iedereen vlak achter me zat verloor ik daar zes of zeven plaatsen, dat was extra beroerd omdat ik best al wat krachten had verloren met inhalen van sommige rijders. In de tweede manche moest ik vanuit de achterhoede komen en kwam ik nog terug naar de negende plaats. Ik ben best teleurgesteld en helemaal niet blij. Ik weet dat als mijn starts goed zijn dat ik mee kan komen, dus ik kijk nu alweer uit naar volgende week.”

 

Daguitslag MXGP Frauenfeld 2017

 

1. Jeffrey Herlings (NED), KTM (6-1)
2. Gautier Paulin (FRA), Husqvarna (4-2)
3. Tony Cairoli (ITA), KTM (3-4)
4. Romain Febvre (FRA), KTM (5-3)
5. Max Anstie (GBR), Husqvarna (2-12)
13. Glenn Coldenhoff (NED), KTM (15-9)

 

Tussenstand MXGP 2017 na 15 van de 19 Grand Prix’s:

 

1.Antonio Cairoli, 605 points
2.Jeffrey Herlings, 508
3.Gautier Paulin, 486
4.Clement Desalle, 483
5. Tim Gajser, 406
11. Glenn Coldenhoff, 320

Related Post:

Glenn Coldenhoff in de top tien in laatste MXGP in Frankrijk Glenn Coldenhoff van Red Bull KTM Factory team is in de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Franse Villars Sous Ecot in de top tien geeindigd. Onder de zware omstandigheden wist ...
Glenn Coldenhoff ondanks tegenslag in de top tien in GP van Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is tijdens de MXGP van Nederland tiende geworden. Na een goede eerste manche waarin Glenn zesde werd, zette een val bij de start van de tweede manche...
Glenn Coldenhoff ruim in de top tien in Grand Prix van Amerika Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Amerika achtste geworden. In beide manches had Coldenhoff door matige starts veel werk te doen maar wist er in de warme omsta...
Glenn Coldenhoff sterk vijfde in Grand Prix van Zweden Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de zestiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Zweden op een vijfde plaats geëindigd. In de eerste manche reed Glenn een aantal rond...
Glenn Coldenhoff sterk derde in de Grand Prix van Belgie Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van België op het podium geëindigd. In de eerste manche reed Coldenhoff lang aan de leiding en wist op een goede derde plaats ove...