Blog

199832_MXGP of Sweden Uddevalla_ Round 16

Glenn Coldenhoff sterk vijfde in Grand Prix van Zweden

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de zestiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Zweden op een vijfde plaats geëindigd. In de eerste manche reed Glenn een aantal ronden op een tweede plaats en kwam op een sterke vijfde plaats over de finish. Ook in de tweede manche werkte de crosser uit Heesch een constante wedstrijd af waarin hij opnieuw als vijfde over de finish wist te komen.

 

Na een jaar afwezigheid keerde het Grand Prix circus terug naar Uddevalla. De zaterdag begon moeizaam voor Glenn nadat hij in de vrije training ten val kwam en zijn schouder blesseerde. Dit was nog niet alles want Glenn kwam in de kwalificatieheat opnieuw ten val toen hij de gevallen Jeremy van Horebeek niet meer kon ontwijken. Ondanks dit wist hij zich toch nog als vijftiende te kwalificeren en hoopte op twee goede starts in de manches op zondag.

 

Ondanks zijn mindere startpositie kwam hij in de eerste manche zeer goed weg bij de start en dook binnen de top vijf de eerste bocht in. Meteen wist Glenn goed door te drukken en klom op naar een tweede plaats achter Tim Gajser. Helaas kostte het hoge tempo aan de kop hem iets teveel krachten waardoor hij in de slotfase iets gas terug moest nemen. Toch wist hij de schade te beperken en de manche op een nette vijfde plaats af te sluiten.

 

Met vertrouwen stond hij achter het starthek voor de tweede manche. Hij zat er opnieuw goed bij na de start en nam al snel de zesde plaats in handen. Met een goed tempo wist hij door te stoten naar de vierde positie. Helaas moest hij in de slotfase nog wel een plaats prijsgeven maar door opnieuw sterk te blijven rijden kwam de Red Bull KTM-rijder wederom als vijfde over de finish.

 

“Dit waren twee goede manches, en eigenlijk was de tweede manche het beste want toen kon ik constant mijn tempo vasthouden. In beide manches kwam ik met een goed resultaat over de finish en eigenlijk zijn dit de weekenden die ik elke wedstrijd moet hebben,” aldus een tevreden Glenn Coldenhoff.

 

Over twee weken is de volgende wedstrijd om het wereldkampioenschap welke wordt verreden op het circuit van Jacksonville, een circuit dat voor alle rijders in het WK nieuw terrein is. “Ik heb sommige video’s gezien van het circuit en het ziet er echt uit als een mooie baan. Ik heb er enorm veel zin in, vooral door mijn laatste drie Grand Prix wedstrijden. Ik heb mijn ritme eindelijk gevonden en ik kijk daarom ook enorm uit naar de laatste drie Grand Prix’s van het seizoen. Zelfs een zevende plaats in de eindstand is nog mogelijk. Het team en ik gaan er alles aan doen om dit te realiseren. Ik vlieg iets eerder naar Amerika om me goed voor te kunnen bereiden dus ik ben heel benieuwd.”

 

Daguitslag Grand Prix van Zweden:
1 Tim Gajser 47 Pnt
2 Romain Febvre 40 Pnt
3 Gautier Paulin 40 Pnt
4 Clement Desalle 36 Pnt
5 Glenn Coldenhoff 32 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Antonio Cairoli 631 Pnt
2 Jeffrey Herlings 530 Pnt
3 Gautier Paulin 526 Pnt
4 Clement Desalle 519 Pnt
5 Tim Gajser 453 Pnt
9 Glenn Coldenhoff 352 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff in de top vijf in de MXGP van Portugal Glenn Coldenhoff van Red Bull KTM Factory Racing is in de vijfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Portugese Agueda in de top vijf geeindigd. Met een zevende en zesde plaats in de manch...
Glenn Coldenhoff sterk vijfde in de Grand Prix van Italië Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke vierde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Arco di Trento gereden. Coldenhoff kwam na een redelijke start op...
Glenn Coldenhoff handhaaft zich op een zesde plaats in het WK MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team handhaaft zich op een goede zesde plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap MXGP. Tijdens de derde wedstrijd in het Spaanse RedSand kwam C...
Glenn Coldenhoff mist nipt het podium in zijn thuis Grand Prix in Valkenswaard Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Europa in Valkenswaard net naast het podium geeindigd. Coldenhoff reed twee constante manches en finishte als vijfde en vierd...
Glenn Coldenhoff scoort constant in Argentinie ondanks tekort aan trainingsuren Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Argentinie constant gescoord. Coldenhoff kampte met een beenblessure en een tekort aa...