Blog

Glenn Coldenhoff sterk vijfde in Grand Prix van Zweden

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de zestiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Zweden op een vijfde plaats geëindigd. In de eerste manche reed Glenn een aantal ronden op een tweede plaats en kwam op een sterke vijfde plaats over de finish. Ook in de tweede manche werkte de crosser uit Heesch een constante wedstrijd af waarin hij opnieuw als vijfde over de finish wist te komen.

 

Na een jaar afwezigheid keerde het Grand Prix circus terug naar Uddevalla. De zaterdag begon moeizaam voor Glenn nadat hij in de vrije training ten val kwam en zijn schouder blesseerde. Dit was nog niet alles want Glenn kwam in de kwalificatieheat opnieuw ten val toen hij de gevallen Jeremy van Horebeek niet meer kon ontwijken. Ondanks dit wist hij zich toch nog als vijftiende te kwalificeren en hoopte op twee goede starts in de manches op zondag.

 

Ondanks zijn mindere startpositie kwam hij in de eerste manche zeer goed weg bij de start en dook binnen de top vijf de eerste bocht in. Meteen wist Glenn goed door te drukken en klom op naar een tweede plaats achter Tim Gajser. Helaas kostte het hoge tempo aan de kop hem iets teveel krachten waardoor hij in de slotfase iets gas terug moest nemen. Toch wist hij de schade te beperken en de manche op een nette vijfde plaats af te sluiten.

 

Met vertrouwen stond hij achter het starthek voor de tweede manche. Hij zat er opnieuw goed bij na de start en nam al snel de zesde plaats in handen. Met een goed tempo wist hij door te stoten naar de vierde positie. Helaas moest hij in de slotfase nog wel een plaats prijsgeven maar door opnieuw sterk te blijven rijden kwam de Red Bull KTM-rijder wederom als vijfde over de finish.

 

“Dit waren twee goede manches, en eigenlijk was de tweede manche het beste want toen kon ik constant mijn tempo vasthouden. In beide manches kwam ik met een goed resultaat over de finish en eigenlijk zijn dit de weekenden die ik elke wedstrijd moet hebben,” aldus een tevreden Glenn Coldenhoff.

 

Over twee weken is de volgende wedstrijd om het wereldkampioenschap welke wordt verreden op het circuit van Jacksonville, een circuit dat voor alle rijders in het WK nieuw terrein is. “Ik heb sommige video’s gezien van het circuit en het ziet er echt uit als een mooie baan. Ik heb er enorm veel zin in, vooral door mijn laatste drie Grand Prix wedstrijden. Ik heb mijn ritme eindelijk gevonden en ik kijk daarom ook enorm uit naar de laatste drie Grand Prix’s van het seizoen. Zelfs een zevende plaats in de eindstand is nog mogelijk. Het team en ik gaan er alles aan doen om dit te realiseren. Ik vlieg iets eerder naar Amerika om me goed voor te kunnen bereiden dus ik ben heel benieuwd.”

 

Daguitslag Grand Prix van Zweden:
1 Tim Gajser 47 Pnt
2 Romain Febvre 40 Pnt
3 Gautier Paulin 40 Pnt
4 Clement Desalle 36 Pnt
5 Glenn Coldenhoff 32 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Antonio Cairoli 631 Pnt
2 Jeffrey Herlings 530 Pnt
3 Gautier Paulin 526 Pnt
4 Clement Desalle 519 Pnt
5 Tim Gajser 453 Pnt
9 Glenn Coldenhoff 352 Pnt

Related Post:

Gemengde gevoelens voor Glenn Coldenhoff na Grand Prix van Indonesie Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team blikt met gemengde gevoelens terug op de dertiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Semarang, Indonesie. Coldenhoff finishte in de eerste...
Standing Construct KTM en Glenn Coldenhoff samen in MXGP in 2019 en 2020 Standing Construct KTM is verheugd te kunnen melden dat het een akkoord heeft bereikt met huidig Red Bull KTM Factory rijder, Glenn Coldenhoff.   Coldenhoff zal de komende twee seizoenen, t...
Glenn Coldenhoff pakt top vijf plaats in Grand Prix van Indonesie Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de twaalfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Indonesische Pangkal Pinang op een zesde plaats geeindigd. In beide manches kwam d...
Glenn Coldenhoff kent moeilijke Grand Prix van Lombardije Op ondergrond waarop Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team zich normaal altijd goed thuis voelt, had hij het dit weekend tijdens de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaan...
Sterk rijdende Glenn Coldenhoff zesde in Grand Prix van Frankrijk Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de tiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Franse St. Jean d’Angely op een zesde plaats geeindigd. In de eerste manche reed Col...