Blog

IMG_4745

Glenn Coldenhoff ruim in de top tien in Grand Prix van Amerika

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Amerika achtste geworden. In beide manches had Coldenhoff door matige starts veel werk te doen maar wist er in de warme omstandigheden toch een zevende en een tiende plaats uit te halen.

 

Het weekend begon op zaterdag positief voor de crosser uit Heesch. In de trainingen zat hij er qua tijden goed bij en kwalificeerde zich met een zesde plaats sterk voor de wedstrijd.

 

In de manches op zondag waren zijn starts minder goed en moest hij in de bloedhete omstandigheden veel werk verzetten om naar voren te komen. In de eerste manche kon Coldenhoff door blijven gaan tot in de slotfase en wist er een zevende plaats uit te halen. In de tweede manche had hij het zwaar en zat er niet meer in dan een tiende plaats.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff:” De resultaten zijn niet super, ik heb een zwaar weekend gehad. Op zaterdag ging het best goed en zat ik er qua tijden goed bij. Helaas had ik de starts vandaag niet. Ik houd niet van deze warme omstandigheden maar dit weekend kon ik er redelijk goed mee om gaan. Al met al ben ik niet helemaal tevreden ondanks dat we in de top tien zijn geëindigd. Ik hoop op beter in mijn thuis GP.”

 

In de tussenstand om het wereldkampioenschap staat Coldenhoff met nog twee wedstrijden te gaan negende. Aankomend weekend staat zijn thuis Grand Prix in Assen op het programma.
Daguitslag Grand Prix Amerika:
1 Jeffrey Herlings 47 Pnt
2 Eli Tomac 45 Pnt
3 Antonio Cairoli 42 Pnt
4 Tim Gajser 32 Pnt
5 Max Anstie 30 Pnt
8 Glenn Coldenhoff 25 Pnt
Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Antonio Cairoli 673 Pnt
2 Jeffrey Herlings 577 Pnt
3 Gautier Paulin 545 Pnt
4 Clement Desalle 544 Pnt
5 Tim Gajser 485 Pnt
9 Glenn Coldenhoff 377 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff in de top tien in laatste MXGP in Frankrijk Glenn Coldenhoff van Red Bull KTM Factory team is in de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Franse Villars Sous Ecot in de top tien geeindigd. Onder de zware omstandigheden wist ...
Glenn Coldenhoff ondanks tegenslag in de top tien in GP van Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is tijdens de MXGP van Nederland tiende geworden. Na een goede eerste manche waarin Glenn zesde werd, zette een val bij de start van de tweede manche...
Glenn Coldenhoff sterk vijfde in Grand Prix van Zweden Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de zestiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Zweden op een vijfde plaats geëindigd. In de eerste manche reed Glenn een aantal rond...
Gemengde gevoelens voor Glenn Coldenhoff na Grand Prix van Zwitserland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team blikt met gemengde gevoelens terug op de Grand Prix van Zwitserland. In de eerste manche reed Glenn een sterke wedstrijd waarin hij zich op wist te w...
Glenn Coldenhoff sterk derde in de Grand Prix van Belgie Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van België op het podium geëindigd. In de eerste manche reed Coldenhoff lang aan de leiding en wist op een goede derde plaats ove...