Blog

IMG_4745

Glenn Coldenhoff ruim in de top tien in Grand Prix van Amerika

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Amerika achtste geworden. In beide manches had Coldenhoff door matige starts veel werk te doen maar wist er in de warme omstandigheden toch een zevende en een tiende plaats uit te halen.

 

Het weekend begon op zaterdag positief voor de crosser uit Heesch. In de trainingen zat hij er qua tijden goed bij en kwalificeerde zich met een zesde plaats sterk voor de wedstrijd.

 

In de manches op zondag waren zijn starts minder goed en moest hij in de bloedhete omstandigheden veel werk verzetten om naar voren te komen. In de eerste manche kon Coldenhoff door blijven gaan tot in de slotfase en wist er een zevende plaats uit te halen. In de tweede manche had hij het zwaar en zat er niet meer in dan een tiende plaats.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff:” De resultaten zijn niet super, ik heb een zwaar weekend gehad. Op zaterdag ging het best goed en zat ik er qua tijden goed bij. Helaas had ik de starts vandaag niet. Ik houd niet van deze warme omstandigheden maar dit weekend kon ik er redelijk goed mee om gaan. Al met al ben ik niet helemaal tevreden ondanks dat we in de top tien zijn geëindigd. Ik hoop op beter in mijn thuis GP.”

 

In de tussenstand om het wereldkampioenschap staat Coldenhoff met nog twee wedstrijden te gaan negende. Aankomend weekend staat zijn thuis Grand Prix in Assen op het programma.
Daguitslag Grand Prix Amerika:
1 Jeffrey Herlings 47 Pnt
2 Eli Tomac 45 Pnt
3 Antonio Cairoli 42 Pnt
4 Tim Gajser 32 Pnt
5 Max Anstie 30 Pnt
8 Glenn Coldenhoff 25 Pnt
Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Antonio Cairoli 673 Pnt
2 Jeffrey Herlings 577 Pnt
3 Gautier Paulin 545 Pnt
4 Clement Desalle 544 Pnt
5 Tim Gajser 485 Pnt
9 Glenn Coldenhoff 377 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff in de top vijf in de MXGP van Portugal Glenn Coldenhoff van Red Bull KTM Factory Racing is in de vijfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Portugese Agueda in de top vijf geeindigd. Met een zevende en zesde plaats in de manch...
Glenn Coldenhoff sterk vijfde in de Grand Prix van Italië Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke vierde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Arco di Trento gereden. Coldenhoff kwam na een redelijke start op...
Glenn Coldenhoff handhaaft zich op een zesde plaats in het WK MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team handhaaft zich op een goede zesde plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap MXGP. Tijdens de derde wedstrijd in het Spaanse RedSand kwam C...
Glenn Coldenhoff mist nipt het podium in zijn thuis Grand Prix in Valkenswaard Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Europa in Valkenswaard net naast het podium geeindigd. Coldenhoff reed twee constante manches en finishte als vijfde en vierd...
Glenn Coldenhoff scoort constant in Argentinie ondanks tekort aan trainingsuren Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Argentinie constant gescoord. Coldenhoff kampte met een beenblessure en een tekort aa...