Blog

Glenn Coldenhoff in de top tien in laatste MXGP in Frankrijk

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van Red Bull KTM Factory team is in de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Franse Villars Sous Ecot in de top tien geeindigd. Onder de zware omstandigheden wist de rijder uit Heesch met een zevende en een negende plaats twee top tien plaatsen in de wacht te slepen en werd hiermee negende in het dagklassement.
 

Na zijn val in de tweede manche in Assen reisde Glenn met een geblesseerde arm af naar Frankrijk. Daar aangekomen trof hij een prachtig, klassiek circuit met een kleiachtige ondergrond aan. Helaas trok er vanaf zaterdagmiddag regen over het circuit waardoor de baan veranderde in een spekglad circuit, niet ideaal voor een rijder die niet geheel fit was.
 

In de eerste manche pakte Glenn een uitstekende start en kwam als leider uit de eerste bocht. In de beginfase wist hij zich goed in de top vijf te handhaven en reed lang op een vierde plaats. In de tweede helft van de wedstrijd moest hij verschillende plaatsen prijsgeven en kwam als zevende over de finish.
 

De start van de tweede manche was iets minder goed en aan het einde van de eerste ronde kwam hij op een negende plaats voorbij start/finish. Het circuit was ondertussen iets opgedroogd waardoor de baan iets beter berijdbaar was. In de beginfase had Coldenhoff het tempo goed te pakken en hij schoof dan ook door naar de zevende plaats. Echter begon het toen weer hard te regenen en werd het circuit zeer snel slechter. Glenn wist zich ondanks de blessure goed staande te houden en kwam als negende over de finish.
 

“Ik ben niet echt tevreden over vandaag. In de tweede manche in Assen heb ik een blessure opgelopen en hier heb ik de hele week hinder van gehad. Het herstel ging niet echt snel en de omstandigheden hier waren ook niet echt op mijn hand. Twee top tien resultaten waren daarom nog best degelijk voor hoe ik me nu voel. Tot Assen was ik nog in de race voor een zevende plaats in het kampioenschap en uiteindelijk ben ik tiende geworden. Daar ben ik absoluut niet blij mee, maar het is niet anders. We hebben nu nog twee weken voor de MX des Nations en daardoor kunnen de blessures wat herstellen. Ik heb het gevoel dat we de Nations dit jaar kunnen gaan winnen,” aldus Glenn.
 

Met de negende plaats in Villars sous Ecot is Glenn in de eindstand van het wereldkampioenschap op een tiende plaats geeindigd. Over twee weken staat Glenn samen met Brian Bogers en Jeffrey Herlings voor Team Nederland aan de start in de Motocross of Nations in het Britse Matterley Basin.
 

Daguitslag MXGP Frankrijk:
1 Jeffrey Herlings 45 pnt
2 Tim Gajser 45 pnt
3 Max Anstie 40 pnt
4 Romain Febvre 40 pnt
5 Gautier Paulin 31 pnt
9 Glenn Coldenhoff 26 pnt

Related Post:

Gemengde gevoelens voor Glenn Coldenhoff na Grand Prix van Indonesie Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team blikt met gemengde gevoelens terug op de dertiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Semarang, Indonesie. Coldenhoff finishte in de eerste...
Standing Construct KTM en Glenn Coldenhoff samen in MXGP in 2019 en 2020 Standing Construct KTM is verheugd te kunnen melden dat het een akkoord heeft bereikt met huidig Red Bull KTM Factory rijder, Glenn Coldenhoff.   Coldenhoff zal de komende twee seizoenen, t...
Glenn Coldenhoff pakt top vijf plaats in Grand Prix van Indonesie Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de twaalfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Indonesische Pangkal Pinang op een zesde plaats geeindigd. In beide manches kwam d...
Glenn Coldenhoff kent moeilijke Grand Prix van Lombardije Op ondergrond waarop Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team zich normaal altijd goed thuis voelt, had hij het dit weekend tijdens de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaan...
Sterk rijdende Glenn Coldenhoff zesde in Grand Prix van Frankrijk Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de tiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Franse St. Jean d’Angely op een zesde plaats geeindigd. In de eerste manche reed Col...