Blog

IMG_4852

Glenn Coldenhoff in de top tien in laatste MXGP in Frankrijk

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van Red Bull KTM Factory team is in de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Franse Villars Sous Ecot in de top tien geeindigd. Onder de zware omstandigheden wist de rijder uit Heesch met een zevende en een negende plaats twee top tien plaatsen in de wacht te slepen en werd hiermee negende in het dagklassement.
 

Na zijn val in de tweede manche in Assen reisde Glenn met een geblesseerde arm af naar Frankrijk. Daar aangekomen trof hij een prachtig, klassiek circuit met een kleiachtige ondergrond aan. Helaas trok er vanaf zaterdagmiddag regen over het circuit waardoor de baan veranderde in een spekglad circuit, niet ideaal voor een rijder die niet geheel fit was.
 

In de eerste manche pakte Glenn een uitstekende start en kwam als leider uit de eerste bocht. In de beginfase wist hij zich goed in de top vijf te handhaven en reed lang op een vierde plaats. In de tweede helft van de wedstrijd moest hij verschillende plaatsen prijsgeven en kwam als zevende over de finish.
 

De start van de tweede manche was iets minder goed en aan het einde van de eerste ronde kwam hij op een negende plaats voorbij start/finish. Het circuit was ondertussen iets opgedroogd waardoor de baan iets beter berijdbaar was. In de beginfase had Coldenhoff het tempo goed te pakken en hij schoof dan ook door naar de zevende plaats. Echter begon het toen weer hard te regenen en werd het circuit zeer snel slechter. Glenn wist zich ondanks de blessure goed staande te houden en kwam als negende over de finish.
 

“Ik ben niet echt tevreden over vandaag. In de tweede manche in Assen heb ik een blessure opgelopen en hier heb ik de hele week hinder van gehad. Het herstel ging niet echt snel en de omstandigheden hier waren ook niet echt op mijn hand. Twee top tien resultaten waren daarom nog best degelijk voor hoe ik me nu voel. Tot Assen was ik nog in de race voor een zevende plaats in het kampioenschap en uiteindelijk ben ik tiende geworden. Daar ben ik absoluut niet blij mee, maar het is niet anders. We hebben nu nog twee weken voor de MX des Nations en daardoor kunnen de blessures wat herstellen. Ik heb het gevoel dat we de Nations dit jaar kunnen gaan winnen,” aldus Glenn.
 

Met de negende plaats in Villars sous Ecot is Glenn in de eindstand van het wereldkampioenschap op een tiende plaats geeindigd. Over twee weken staat Glenn samen met Brian Bogers en Jeffrey Herlings voor Team Nederland aan de start in de Motocross of Nations in het Britse Matterley Basin.
 

Daguitslag MXGP Frankrijk:
1 Jeffrey Herlings 45 pnt
2 Tim Gajser 45 pnt
3 Max Anstie 40 pnt
4 Romain Febvre 40 pnt
5 Gautier Paulin 31 pnt
9 Glenn Coldenhoff 26 pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff ondanks tegenslag in de top tien in GP van Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is tijdens de MXGP van Nederland tiende geworden. Na een goede eerste manche waarin Glenn zesde werd, zette een val bij de start van de tweede manche...
Glenn Coldenhoff ruim in de top tien in Grand Prix van Amerika Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Amerika achtste geworden. In beide manches had Coldenhoff door matige starts veel werk te doen maar wist er in de warme omsta...
Glenn Coldenhoff sterk vijfde in Grand Prix van Zweden Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de zestiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Zweden op een vijfde plaats geëindigd. In de eerste manche reed Glenn een aantal rond...
Gemengde gevoelens voor Glenn Coldenhoff na Grand Prix van Zwitserland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team blikt met gemengde gevoelens terug op de Grand Prix van Zwitserland. In de eerste manche reed Glenn een sterke wedstrijd waarin hij zich op wist te w...
Glenn Coldenhoff sterk derde in de Grand Prix van Belgie Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van België op het podium geëindigd. In de eerste manche reed Coldenhoff lang aan de leiding en wist op een goede derde plaats ove...