Blog

Glenn Coldenhoff ijzersterk in int.wedstrijd in Hawkstone Park

  |   geen categorie

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de internationale wedstrijd in het Britse Hawkstone Park een ijzersterke indruk achtergelaten. Coldenhoff streed in beide manches mee voor de zege en wist op een sterke tweede plaats te eindigen in het dagklassement. Later op de dag voegde Coldenhoff er nog eens een tweede plaats aan toe in de superfinale.

 

“Vorige week kon ik in Riola niet meer doen dan wedstrijdritme opdoen. Ik had teveel last van mijn hand maar gelukkig was dat hier een stuk minder en heb ik fijn kunnen rijden,” vertelt een tevreden Glenn Coldenhoff.

 

In zowel de eerste als de tweede manche was het Coldenhoff die zijn KTM machine als eerste door de eerste bocht stuurde. In de eerste manche moest hij de koppositie al snel afstaan maar Glenn hield leider Jeffrey Herlings goed onder druk en streed tot in de slotfase mee voor de winst. Even werd hij gepasseerd door Anstie maar op overtuigende wijze nam hij de tweede plaats terug in handen en kwam dicht achter de winnaar als tweede over de finish.

 

In de tweede manche voerde hij het deelnemersveld lange tijd aan maar in de slotfase werd hij gepasseerd en viel terug naar een tweede plaats. Glenn probeerde nog terug te komen naar kwam net iets tekort en finishte opnieuw op een tweede plaats.

 

“Ik ben tevreden over mijn rijden vandaag. Ik heb goede gevechten gehad met Herlings, Anstie en Paulin en dat voelt goed. Ik rijd altijd graag hier in Hawkstone en ik kijk terug op een geslaagde dag.”

 

Aan het einde van de dag voegde Coldenhoff er nogmaals een tweede plaats aan toe in de superfinale waarin de sterkste rijders van de MX1 en MX2 klasse het tegen elkaar opnamen.

 

Coldenhoff zal zich nu gaan voorbereiden op de volgende wedstrijd die volgende week zondag op het programma staat, de internationale wedstrijd in Lacapelle Marival.

Related Post:

Glenn Coldenhoff blessure update Glenn Coldenhoff van het Standing Construct KTM team die vorige week vrijdag tijdens een training op het circuit van Lommel hard ten val kwam en hierbij een breuk opliep in zijn pols en compressiebreu...
Meer duidelijkheid over de blessures van Glenn Coldenhoff Er is meer duidelijkheid over de opgelopen verwondingen van Glenn Coldenhoff van het Standing Construct KTM team. In zijn rug zijn geen breuken vastgesteld en gelukkig hoeft hij hier niet aan geoperee...
Glenn Coldenhoff tweede in Red Bull Knock Out Glenn Coldenhoff van Red Bull KTM Factory Racing is in de Red Bull Knock Out in Scheveningen op het podium geeindigd. Na lang aan de leiding te hebben gereden kwam hij in de tweede helft van de wedstr...
Team Nederland opnieuw op het podium in MX of Nations in Amerika Team Nederland is in de MX of Nations in het Amerikaanse Red Bud op een derde plaats geeindigd. Het team kende tegenslag omdat Calvin Vlaanderen vanwege een oogblessure op moest geven. Jeffrey Herling...
Pijnlijke vinger houdt Glenn Coldenhoff aan de kant in int.wedstrijd in Lacapelle Marival Na zijn ijzersterke optreden in de internationale wedstrijd in het Britse Hawkstone Park hoopte Glenn Coldenhoff verlost te zijn van zijn vingerblessure die hij in de week voor de eerste wedstrijd om ...