Blog

219784_76_Int1_KTM_Coldenhoff

Glenn Coldenhoff ijzersterk in int.wedstrijd in Hawkstone Park

  |   geen categorie

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de internationale wedstrijd in het Britse Hawkstone Park een ijzersterke indruk achtergelaten. Coldenhoff streed in beide manches mee voor de zege en wist op een sterke tweede plaats te eindigen in het dagklassement. Later op de dag voegde Coldenhoff er nog eens een tweede plaats aan toe in de superfinale.

 

“Vorige week kon ik in Riola niet meer doen dan wedstrijdritme opdoen. Ik had teveel last van mijn hand maar gelukkig was dat hier een stuk minder en heb ik fijn kunnen rijden,” vertelt een tevreden Glenn Coldenhoff.

 

In zowel de eerste als de tweede manche was het Coldenhoff die zijn KTM machine als eerste door de eerste bocht stuurde. In de eerste manche moest hij de koppositie al snel afstaan maar Glenn hield leider Jeffrey Herlings goed onder druk en streed tot in de slotfase mee voor de winst. Even werd hij gepasseerd door Anstie maar op overtuigende wijze nam hij de tweede plaats terug in handen en kwam dicht achter de winnaar als tweede over de finish.

 

In de tweede manche voerde hij het deelnemersveld lange tijd aan maar in de slotfase werd hij gepasseerd en viel terug naar een tweede plaats. Glenn probeerde nog terug te komen naar kwam net iets tekort en finishte opnieuw op een tweede plaats.

 

“Ik ben tevreden over mijn rijden vandaag. Ik heb goede gevechten gehad met Herlings, Anstie en Paulin en dat voelt goed. Ik rijd altijd graag hier in Hawkstone en ik kijk terug op een geslaagde dag.”

 

Aan het einde van de dag voegde Coldenhoff er nogmaals een tweede plaats aan toe in de superfinale waarin de sterkste rijders van de MX1 en MX2 klasse het tegen elkaar opnamen.

 

Coldenhoff zal zich nu gaan voorbereiden op de volgende wedstrijd die volgende week zondag op het programma staat, de internationale wedstrijd in Lacapelle Marival.

Related Post:

Pijnlijke vinger houdt Glenn Coldenhoff aan de kant in int.wedstrijd in Lacapelle Marival Na zijn ijzersterke optreden in de internationale wedstrijd in het Britse Hawkstone Park hoopte Glenn Coldenhoff verlost te zijn van zijn vingerblessure die hij in de week voor de eerste wedstrijd om ...
Glenn Coldenhoff doet wedstrijdritme op in het Italiaans Kampioenschap Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft de eerste wedstrijd om het Italiaans Kampioenschap in Riola Sardo benut om wedstrijdritme op te doen. Coldenhoff kwam vanwege een lichte hand...
Zie waarom we trost kunnen zijn op Team Nederland: Videoreport race day Team Nederland heeft in de modderige omstandigheden in het Britse Matterley Basin een goede prestatie neergezet door in de MX des Nations tweede te worden. Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff en...
Team Nederland opnieuw tweede in MX des Nations Het Nederlandse MX des Nations team dat bestond uit Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff en Brian Bogers zijn er voor het tweede achtereenvolgende jaar in geslaagd om op het podium te eindigen. Op het m...
Glenn Coldenhoff rijdt een sterke inhaalrace in de superfinale in Ottobiano Tijdens de laatste proef om het Italiaans kampioenschap heeft Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team een sterke inhaalrace gereden in de superfinale en wist op een zesde plaats over de fin...