Blog

Glenn Coldenhoff bouwt aan wedstrijdritme in Dutch Masters in Markelo

  |   Dutch Masters of Motocross

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de Dutch Masters of Motocross in Markelo aan zijn wedstrijdritme kunnen werken. De vingerblessure van een aantal weken geleden heeft ervoor gezorgd dat hij wat trainingsachterstand op heeft gelopen en hier kon Coldenhoff in Markelo goed aan werken.

Het deelnemersveld voor de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Markelo loog er niet om. Veel rijders uit de top tien van het wereldkampioenschap stonden aan de start waardoor het een spannende wedstrijd beloofde te worden. Glenn had het in de training goed naar zijn zin op het technische circuit van Markelo en zette een vierde tijd op de klokken.

In de eerste manche opende Coldenhoff sterk door in de beginfase vanaf een vijfde plaats terug te komen naar een tweede positie. Helaas zat het later in de manche een klein beetje tegen bij het passeren van de achterblijvers waardoor hij een aantal plaatsen prijs moest geven en als vijfde over de finish kwam.

Coldenhoff was gemotiveerd om in de tweede manche hoger te finishen. Helaas kon hij niet lekker in zijn ritme komen. ‘’Het ging meteen vanaf de eerste ronde al niet, en dit werd niet beter tot aan de finish waardoor er niet meer in zat dan een zesde plaats. Maar ik boek vooruitgang en dat is het belangrijkste. De vingerblessure van een paar weken geleden hakt er harder in dan we gedacht hadden. Maar zolang er progressie is, is het goed,’’ vertelt Glenn.

In het dagklassement eindigde de crosser uit Heesch op een zesde plaats in Markelo. Glenn zal zich nu gaan voorbereiden op zijn thuis Grand Prix in Valkenswaard, een wedstrijd die aankomend weekend op het programma staat.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross 500cc Markelo:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Gautier Paulin 44 Pnt
3 Max Anstie 40 Pnt
4 Romain Febvre 36 Pnt
5 Shaun Simpson 31 Pnt
6 Glenn Coldenhoff 31 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff sterk tweede in Dutch Masters in Lichtenvoorde Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft bij de finale van de Dutch Masters of Motocross op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde zijn eerste podiumplaats van dit seizoen weten te behalen. ...
Glenn Coldenhoff strijdend voor de top drie plaatsen in de Dutch Masters in Mill Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Mill goed meegestreden voor de podiumplaatsen. In de eerste manche wisselde hij versc...
Valpartij zorgt voor pijnlijke knie voor Glenn Coldenhoff in Oldebroek Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft bij de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek wisselend succes gekend. Coldenhoff kwam in de eerste manche ten val en b...
Glenn Coldenhoff niet aan de start in de Dutch Masters in Oss Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team zal helaas niet deelnemen aan de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oss.   Even was er groen licht voor de rijder uit He...
Glenn Coldenhoff komt dicht bij zege in de Dutch Masters in Halle Met nog drie ronden te gaan in de tweede manche van de Dutch Masters in Halle was Glenn Coldenhoff de dagwinnaar in Halle. Echter in de slotfase werd hij nog gepasseerd door Evgeny Bobryshev waardoor ...