Blog

Glenn Coldenhoff mist nipt het podium in zijn thuis Grand Prix in Valkenswaard

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Europa in Valkenswaard net naast het podium geeindigd. Coldenhoff reed twee constante manches en finishte als vijfde en vierde in de manches. Hiermee scoorde hij hetzelfde aantal punten als de derde man en werd vierde in het dagklassement.

 

In beide manches pakte Coldenhoff een hele goede start en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. In de eerste manche reed hij lang op een vierde plaats maar moest iets gas terug nemen omdat hij niet lekker in zijn ritme zat. Omdat hij een groepje van rijders achter zich had rijden, viel hij terug naar een zesde plaats. Coldenhoff bleef echter knokken voor wat hij waard was en wist in de slotfase nog een positie op te schuiven en op een vijfde plaats over de finish te komen.

 

In de tweede manche reed hij nog sterker als in de eerste manche. Hij startte in de kopgroep, reed even op een tweede plaats en had vervolgens lang de derde plaats in handen. Een aandringende Gautier Paulin wist hem in het tweede deel van de wedstrijd een plaats terug te verwijzen waardoor hij op een vierde plaats kwam te rijden. Coldenhoff hield het tempo strak en wist de vierde plaats vast te houden tot over de finish.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’Het was een geweldig weekend en ik voelde me op beide dagen goed. Ik pakte twee goede start en heb beide keren constant gereden. In de eerste manche reed ik iets te verkrampt omdat ik de kopmannen wilde volgen. Hierdoor reed ik niet soepel waardoor ik iets gas terug moest nemen. Dit maakte het moeilijk omdat er een aantal snelle rijders achter mij reden. In de tweede manche pakte ik opnieuw een goede start maar ik zag gelijk dat Tony veel harder reed. Ik probeerde Jeffrey te volgen maar begreep dat deze twee rijders dit weekend een niveau hoger reden dan de rest. Hoe dan ook, hetzelfde aantal punten als de man op de derde plaats. Het is heel jammer dat ik niet op het podium ben geeindigd in Valkenswaard omdat dit mij nog nooit is gelukt. Ik ga een klein beetje teleurgesteld naar huis maar voor mijn vertrouwen is het goed dat ik weet dat ik goed gereden heb en een goede snelheid had dit weekend.’’

 

In de tussenstand om het wereldkampioenschap is Coldenhoff opgeklommen naar een zesde plaats. Aankomend weekend staat de derde wedstrijd om het wereldkampioenschap op het programma in RedSand, Spanje.

 

Daguitslag MXGP Valkenswaard:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Antonio Cairoli 44 Pnt
3 Gautier Paulin 34 Pnt
4 Glenn Coldenhoff 34 Pnt
5 Romain Febvre 31 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Jeffrey Herlings 97 Pnt
2 Antonio Cairoli 91 Pnt
3 Clement Desalle 67 Pnt
4 Romain Febvre 65 Pnt
5 Gautier Paulin 64 Pnt
6 Glenn Coldenhoff 55 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff zevende in het wereldkampioenschap MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team is tijdens de Grand Prix van Italië op een negende plaats geëindigd. In de eerste manche kwam “The Hoff” als elfde over de finish en in de tweede manche werd...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff in thuis Grand Prix in Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke Nederlandse Grand Prix in Assen gereden en kwam opnieuw heel dichtbij het podium. Een valpartij in de eerste manche gooide echter ro...
Glenn Coldenhoff vecht zich naar zevende plaats in MXGP in Turkije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de achttiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Turkije op een zevende plaats geeindigd. Coldenhoff pakte in de eerste manche een go...
Glenn Coldenhoff boekt progressie tijdens de MXGP in Bulgarije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de zeventiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Bulgaarse Sevlievo een stijgende lijn doorgemaakt. Op het knetterharde ...
Glenn Coldenhoff vierde in Grand Prix van Zwitserland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Zwitserland op een vierde plaats geëindigd. Coldenhoff reed een zeer sterke eerste manche waarin hij op een vierde plaats ove...