Blog

25300586-3C04-4D6F-8603-3D5826ED8CE5

Glenn Coldenhoff mist nipt het podium in zijn thuis Grand Prix in Valkenswaard

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Europa in Valkenswaard net naast het podium geeindigd. Coldenhoff reed twee constante manches en finishte als vijfde en vierde in de manches. Hiermee scoorde hij hetzelfde aantal punten als de derde man en werd vierde in het dagklassement.

 

In beide manches pakte Coldenhoff een hele goede start en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. In de eerste manche reed hij lang op een vierde plaats maar moest iets gas terug nemen omdat hij niet lekker in zijn ritme zat. Omdat hij een groepje van rijders achter zich had rijden, viel hij terug naar een zesde plaats. Coldenhoff bleef echter knokken voor wat hij waard was en wist in de slotfase nog een positie op te schuiven en op een vijfde plaats over de finish te komen.

 

In de tweede manche reed hij nog sterker als in de eerste manche. Hij startte in de kopgroep, reed even op een tweede plaats en had vervolgens lang de derde plaats in handen. Een aandringende Gautier Paulin wist hem in het tweede deel van de wedstrijd een plaats terug te verwijzen waardoor hij op een vierde plaats kwam te rijden. Coldenhoff hield het tempo strak en wist de vierde plaats vast te houden tot over de finish.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’Het was een geweldig weekend en ik voelde me op beide dagen goed. Ik pakte twee goede start en heb beide keren constant gereden. In de eerste manche reed ik iets te verkrampt omdat ik de kopmannen wilde volgen. Hierdoor reed ik niet soepel waardoor ik iets gas terug moest nemen. Dit maakte het moeilijk omdat er een aantal snelle rijders achter mij reden. In de tweede manche pakte ik opnieuw een goede start maar ik zag gelijk dat Tony veel harder reed. Ik probeerde Jeffrey te volgen maar begreep dat deze twee rijders dit weekend een niveau hoger reden dan de rest. Hoe dan ook, hetzelfde aantal punten als de man op de derde plaats. Het is heel jammer dat ik niet op het podium ben geeindigd in Valkenswaard omdat dit mij nog nooit is gelukt. Ik ga een klein beetje teleurgesteld naar huis maar voor mijn vertrouwen is het goed dat ik weet dat ik goed gereden heb en een goede snelheid had dit weekend.’’

 

In de tussenstand om het wereldkampioenschap is Coldenhoff opgeklommen naar een zesde plaats. Aankomend weekend staat de derde wedstrijd om het wereldkampioenschap op het programma in RedSand, Spanje.

 

Daguitslag MXGP Valkenswaard:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Antonio Cairoli 44 Pnt
3 Gautier Paulin 34 Pnt
4 Glenn Coldenhoff 34 Pnt
5 Romain Febvre 31 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Jeffrey Herlings 97 Pnt
2 Antonio Cairoli 91 Pnt
3 Clement Desalle 67 Pnt
4 Romain Febvre 65 Pnt
5 Gautier Paulin 64 Pnt
6 Glenn Coldenhoff 55 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff in de top vijf in de MXGP van Portugal Glenn Coldenhoff van Red Bull KTM Factory Racing is in de vijfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Portugese Agueda in de top vijf geeindigd. Met een zevende en zesde plaats in de manch...
Glenn Coldenhoff sterk vijfde in de Grand Prix van Italië Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke vierde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Arco di Trento gereden. Coldenhoff kwam na een redelijke start op...
Glenn Coldenhoff handhaaft zich op een zesde plaats in het WK MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team handhaaft zich op een goede zesde plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap MXGP. Tijdens de derde wedstrijd in het Spaanse RedSand kwam C...
Glenn Coldenhoff scoort constant in Argentinie ondanks tekort aan trainingsuren Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Argentinie constant gescoord. Coldenhoff kampte met een beenblessure en een tekort aa...
Glenn Coldenhoff in de top tien in laatste MXGP in Frankrijk Glenn Coldenhoff van Red Bull KTM Factory team is in de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Franse Villars Sous Ecot in de top tien geeindigd. Onder de zware omstandigheden wist ...