Blog

748060DA-7247-41C6-8C93-7779C49B978F

Glenn Coldenhoff handhaaft zich op een zesde plaats in het WK MXGP

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team handhaaft zich op een goede zesde plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap MXGP. Tijdens de derde wedstrijd in het Spaanse RedSand kwam Coldenhoff in de eerste manche van rond de twintigste plaats terug naar een elfde positie. In de tweede manche was zijn start vele malen beter en kon hij het hoge tempo van de rijders voor hem goed volgen. Dit leverde hem een zevende plaats op waarmee hij achtste werd in het dagklassement.

 

‘’In de kwalificatieheat en eerste manche maakte ik een fout bij de start. Bij het vallen van het starthek kwam het voorwiel omhoog en moest ik de koppeling erbij pakken. Omdat ik toen nog op de startplaat stond, had ik teveel wielspin en moest ik beide keren van rond de twintigste plaats terug naar voren komen. In de tweede manche was mijn start vele malen beter en kon ik het tempo van de rijders voor mij goed volgen. Ik had de indruk dat ik iets sneller was dan Gajser en Febvre maar uiteindelijk kon ik ze niet passeren. In de slotfase kwam van Horebeek nog dichterbij maar ik heb hem erachter weten te houden. Achtste in het dagklassement en nog steeds zesde in de tussenstand is goed voor mij,’’ vertelt een tevreden Glenn Coldenhoff.

 

In de tussenstand om het wereldkampioenschap handhaaft Glenn zich op een zesde plaats maar heeft slechts een voorsprong van een punt op Jeremy van Horebeek. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in het Italiaanse Arco di Trento maar eerst zal Glenn op tweede Paasdag deelnemen aan de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek.

 

Daguitslag Grand Prix Spanje:
1 Antonio Cairoli 50 Pnt
2 Jeffrey Herlings 44 Pnt
3 Clement Desalle 36 Pnt
4 Romain Febvre 36 Pnt
5 Gautier Paulin 34 Pnt
8 Glenn Coldenhoff 24 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Antonio Cairoli 141 Pnt
2 Jeffrey Herlings 141 Pnt
3 Clement Desalle 103 Pnt
4 Romain Febvre 101 Pnt
5 Gautier Paulin 98 Pnt
6 Glenn Coldenhoff 79 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff in de top vijf in de MXGP van Portugal Glenn Coldenhoff van Red Bull KTM Factory Racing is in de vijfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Portugese Agueda in de top vijf geeindigd. Met een zevende en zesde plaats in de manch...
Glenn Coldenhoff sterk vijfde in de Grand Prix van Italië Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke vierde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Arco di Trento gereden. Coldenhoff kwam na een redelijke start op...
Glenn Coldenhoff mist nipt het podium in zijn thuis Grand Prix in Valkenswaard Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Europa in Valkenswaard net naast het podium geeindigd. Coldenhoff reed twee constante manches en finishte als vijfde en vierd...
Glenn Coldenhoff scoort constant in Argentinie ondanks tekort aan trainingsuren Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Argentinie constant gescoord. Coldenhoff kampte met een beenblessure en een tekort aa...
Glenn Coldenhoff in de top tien in laatste MXGP in Frankrijk Glenn Coldenhoff van Red Bull KTM Factory team is in de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Franse Villars Sous Ecot in de top tien geeindigd. Onder de zware omstandigheden wist ...