Blog

Glenn Coldenhoff sterk vijfde in de Grand Prix van Italië

  |   MXGP
Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke vierde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Arco di Trento gereden. Coldenhoff kwam na een redelijke start op een zevende plaats over de finish in de eerste manche. In de tweede manche reed hij lang op een derde plaats en finishte op een sterke vierde plaats.

 

“Ik heb een goed weekend gehad. In de eerste manche maakte ik een fout bij de start waardoor ik pas net in de top tien aan de wedstrijd kon beginnen. Omdat het hier moeilijk is om in te halen, zat er niet meer in dan een zevende plaats. Ik was hier niet heel tevreden mee omdat ik niet kon pushen,” waren de woorden van Glenn na de manche.

 

Met frisse moed ging hij van start in de tweede manche en zat in de kopgroep toen het deelnemersveld de eerste bocht in dook. “Ik lag tweede met de start maar Jeffrey kwam mij gelijk voorbij. Vervolgens heb ik een hele tijd derde gelegen. Toen Desalle de druk opvoerde, heb ik hem een tijdje achter mij kunnen houden maar omdat ik wat fouten begon te maken moest ik hem laten gaan. Toen hij erlangs was kon ik even herstellen en heb daarna weer aangezet om als vierde over de finish te komen.”

 

Met een 7-4 in de manches eindigde Glenn op een vijfde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft hij op een zesde plaats staan. Volgend weekend wordt de vijfde wedstrijd van het seizoen verreden in het Portugese Agueda. “Ik vind Agueda een mooie baan maar het gaat heel veel regenen daar waardoor de omstandigheden anders zullen zijn dan normaal maar ik ben klaar voor wat er komen gaat.”

Related Post:

Gemengde gevoelens voor Glenn Coldenhoff na Grand Prix van Indonesie Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team blikt met gemengde gevoelens terug op de dertiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Semarang, Indonesie. Coldenhoff finishte in de eerste...
Standing Construct KTM en Glenn Coldenhoff samen in MXGP in 2019 en 2020 Standing Construct KTM is verheugd te kunnen melden dat het een akkoord heeft bereikt met huidig Red Bull KTM Factory rijder, Glenn Coldenhoff.   Coldenhoff zal de komende twee seizoenen, t...
Glenn Coldenhoff pakt top vijf plaats in Grand Prix van Indonesie Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de twaalfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Indonesische Pangkal Pinang op een zesde plaats geeindigd. In beide manches kwam d...
Glenn Coldenhoff kent moeilijke Grand Prix van Lombardije Op ondergrond waarop Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team zich normaal altijd goed thuis voelt, had hij het dit weekend tijdens de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaan...
Sterk rijdende Glenn Coldenhoff zesde in Grand Prix van Frankrijk Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de tiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Franse St. Jean d’Angely op een zesde plaats geeindigd. In de eerste manche reed Col...