Blog

Glenn Coldenhoff sterk vijfde in de Grand Prix van Italië

  |   MXGP
Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke vierde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Arco di Trento gereden. Coldenhoff kwam na een redelijke start op een zevende plaats over de finish in de eerste manche. In de tweede manche reed hij lang op een derde plaats en finishte op een sterke vierde plaats.

 

“Ik heb een goed weekend gehad. In de eerste manche maakte ik een fout bij de start waardoor ik pas net in de top tien aan de wedstrijd kon beginnen. Omdat het hier moeilijk is om in te halen, zat er niet meer in dan een zevende plaats. Ik was hier niet heel tevreden mee omdat ik niet kon pushen,” waren de woorden van Glenn na de manche.

 

Met frisse moed ging hij van start in de tweede manche en zat in de kopgroep toen het deelnemersveld de eerste bocht in dook. “Ik lag tweede met de start maar Jeffrey kwam mij gelijk voorbij. Vervolgens heb ik een hele tijd derde gelegen. Toen Desalle de druk opvoerde, heb ik hem een tijdje achter mij kunnen houden maar omdat ik wat fouten begon te maken moest ik hem laten gaan. Toen hij erlangs was kon ik even herstellen en heb daarna weer aangezet om als vierde over de finish te komen.”

 

Met een 7-4 in de manches eindigde Glenn op een vijfde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft hij op een zesde plaats staan. Volgend weekend wordt de vijfde wedstrijd van het seizoen verreden in het Portugese Agueda. “Ik vind Agueda een mooie baan maar het gaat heel veel regenen daar waardoor de omstandigheden anders zullen zijn dan normaal maar ik ben klaar voor wat er komen gaat.”

Related Post:

Glenn Coldenhoff zevende in het wereldkampioenschap MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team is tijdens de Grand Prix van Italië op een negende plaats geëindigd. In de eerste manche kwam “The Hoff” als elfde over de finish en in de tweede manche werd...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff in thuis Grand Prix in Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke Nederlandse Grand Prix in Assen gereden en kwam opnieuw heel dichtbij het podium. Een valpartij in de eerste manche gooide echter ro...
Glenn Coldenhoff vecht zich naar zevende plaats in MXGP in Turkije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de achttiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Turkije op een zevende plaats geeindigd. Coldenhoff pakte in de eerste manche een go...
Glenn Coldenhoff boekt progressie tijdens de MXGP in Bulgarije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de zeventiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Bulgaarse Sevlievo een stijgende lijn doorgemaakt. Op het knetterharde ...
Glenn Coldenhoff vierde in Grand Prix van Zwitserland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Zwitserland op een vierde plaats geëindigd. Coldenhoff reed een zeer sterke eerste manche waarin hij op een vierde plaats ove...