Blog

Planet Zaterdag11

Glenn Coldenhoff sterk vijfde in de Grand Prix van Italië

  |   MXGP
Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke vierde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Arco di Trento gereden. Coldenhoff kwam na een redelijke start op een zevende plaats over de finish in de eerste manche. In de tweede manche reed hij lang op een derde plaats en finishte op een sterke vierde plaats.

 

“Ik heb een goed weekend gehad. In de eerste manche maakte ik een fout bij de start waardoor ik pas net in de top tien aan de wedstrijd kon beginnen. Omdat het hier moeilijk is om in te halen, zat er niet meer in dan een zevende plaats. Ik was hier niet heel tevreden mee omdat ik niet kon pushen,” waren de woorden van Glenn na de manche.

 

Met frisse moed ging hij van start in de tweede manche en zat in de kopgroep toen het deelnemersveld de eerste bocht in dook. “Ik lag tweede met de start maar Jeffrey kwam mij gelijk voorbij. Vervolgens heb ik een hele tijd derde gelegen. Toen Desalle de druk opvoerde, heb ik hem een tijdje achter mij kunnen houden maar omdat ik wat fouten begon te maken moest ik hem laten gaan. Toen hij erlangs was kon ik even herstellen en heb daarna weer aangezet om als vierde over de finish te komen.”

 

Met een 7-4 in de manches eindigde Glenn op een vijfde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft hij op een zesde plaats staan. Volgend weekend wordt de vijfde wedstrijd van het seizoen verreden in het Portugese Agueda. “Ik vind Agueda een mooie baan maar het gaat heel veel regenen daar waardoor de omstandigheden anders zullen zijn dan normaal maar ik ben klaar voor wat er komen gaat.”

Related Post:

Glenn Coldenhoff in de top vijf in de MXGP van Portugal Glenn Coldenhoff van Red Bull KTM Factory Racing is in de vijfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Portugese Agueda in de top vijf geeindigd. Met een zevende en zesde plaats in de manch...
Glenn Coldenhoff handhaaft zich op een zesde plaats in het WK MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team handhaaft zich op een goede zesde plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap MXGP. Tijdens de derde wedstrijd in het Spaanse RedSand kwam C...
Glenn Coldenhoff mist nipt het podium in zijn thuis Grand Prix in Valkenswaard Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Europa in Valkenswaard net naast het podium geeindigd. Coldenhoff reed twee constante manches en finishte als vijfde en vierd...
Glenn Coldenhoff scoort constant in Argentinie ondanks tekort aan trainingsuren Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Argentinie constant gescoord. Coldenhoff kampte met een beenblessure en een tekort aa...
Glenn Coldenhoff in de top tien in laatste MXGP in Frankrijk Glenn Coldenhoff van Red Bull KTM Factory team is in de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Franse Villars Sous Ecot in de top tien geeindigd. Onder de zware omstandigheden wist ...