Blog

Glenn Coldenhoff in de top vijf in de MXGP van Portugal

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van Red Bull KTM Factory Racing is in de vijfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Portugese Agueda in de top vijf geeindigd. Met een zevende en zesde plaats in de manches legde de crosser uit Heesch beslag op een vijfde plaats in het dagklassement.

 

In de week voorafgaande aan de wedstrijd werd het circuit getroffen door enorm veel regen, desondanks wist de organisatie het circuit goed te prepareren en kon de wedstrijd gewoon door gaan. Wel ontstonden er al snel diepe sporen, wat het circuit erg verraderlijk maakte.

 

Nadat het op zaterdag allemaal nog niet helemaal wilde lukken, kwam Glenn op zondag gemotiveerd aan de start in de eerste manche. Helaas kwam hij niet goed uit de start en had veel werk te doen omdat hij pas buiten de top twintig uit de eerste ronde kwam. Vervolgens wist de rijder uit Heesch een goed tempo te pakken en maakte veel terrein goed op de rijders voor hem. Na een manche waarin hij alles had gegeven, zag hij zijn inspanningen beloont worden met een zevende plaats.

 

In de tweede manche kwam Glenn beter over het starthek maar helaas kende hij in de eerste ronde twee momentjes. In eerste instantie ging Tim Gajser vlak voor Glenn in de fout en vlak daarna werd hij geraakt door het stepje van Julien Lieber. Door deze twee momentjes moest Coldenhoff opnieuw buiten de top twintig aan zijn wedstrijd beginnen. Ook deze wedstrijd wist Glenn zich knap terug te vechten en kwam na een hele sterke slotfase als zesde over de finish.

 

“Op zaterdag was het gevoel echt slecht, gelukkig kon ik het op de zondag omdraaien in een positief resultaat. Ik ben echt heel blij met de nieuwe situatie in mijn team en de motor is ook echt top” aldus Glenn. Hij vervolgt “met mijn trainingsmonteur kan ik thuis optimaal werken en hierdoor voel ik me gewoon goed en ik denk ook dat je dit terug ziet in mijn resultaten. Vandaag was goed voor het vertrouwen en ik denk dat als de starts goed zijn ik met de voorste rijders mee kan.”

 

In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft Glenn op een zesde plaats staan. De volgende wedstrijd om het wereldkampioenschap motocross wordt op dinsdag 1 mei verreden in Rusland.

 

Daguitslag MXGP Portugal:

1 Jeffrey Herlings 50 Pnt

2 Antonio Cairoli 44 Pnt

3 Tim Gajser 36 Pnt

4 Romain Febvre 34 Pnt

5 Glenn Coldenhoff 29 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

1 Jeffrey Herlings 241 Pnt

2 Antonio Cairoli 225 Pnt

3 Romain Febvre 169 Pnt

4 Clement Desalle 165 Pnt

5 Gautier Paulin 147 Pnt

6 Glenn Coldenhoff 140 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff zevende in het wereldkampioenschap MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team is tijdens de Grand Prix van Italië op een negende plaats geëindigd. In de eerste manche kwam “The Hoff” als elfde over de finish en in de tweede manche werd...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff in thuis Grand Prix in Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke Nederlandse Grand Prix in Assen gereden en kwam opnieuw heel dichtbij het podium. Een valpartij in de eerste manche gooide echter ro...
Glenn Coldenhoff vecht zich naar zevende plaats in MXGP in Turkije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de achttiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Turkije op een zevende plaats geeindigd. Coldenhoff pakte in de eerste manche een go...
Glenn Coldenhoff boekt progressie tijdens de MXGP in Bulgarije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de zeventiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Bulgaarse Sevlievo een stijgende lijn doorgemaakt. Op het knetterharde ...
Glenn Coldenhoff vierde in Grand Prix van Zwitserland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Zwitserland op een vierde plaats geëindigd. Coldenhoff reed een zeer sterke eerste manche waarin hij op een vierde plaats ove...