Blog

229566_Coldenhoff_MXGP_2018_R06_RA_1747

Glenn Coldenhoff houdt schade beperkt in Grand Prix in Rusland

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de zesde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Russische Orlyonok een moeilijke Grand Prix gekend. De rijder uit Heesch was aan een sterke eerste manche bezig totdat hij met zijn voorwiel het achterwiel van Romain Febvre raakte en ten val kwam. Omdat het hem veel tijd koste om zijn weg te kunnen vervolgen, finishte hij buiten de punten. In de tweede manche begon hij net buiten de top vijf aan de wedstrijd en wist hij als negende over de finish te komen.

 

Op maandag kon Coldenhoff niet lekker in zijn ritme komen op het harde circuit. Dit zorgde ervoor dat hij in de tijdtraining ondanks verwoede pogingen om een snelle tijd neer te zetten niet verder kwam dan een achttiende tijd en zich later op de dag als twaalfde kwalificeerde voor de wedstrijd.

 

Het gevoel was op de wedstrijddag gelijk een stuk beter en hierdoor kon Glenn in de beginfase van de eerste manche goed mee doen net buiten de top vijf. Echter in het heetst van de strijd verloor Romain Febvre even de controle over de machine, wat tot gevolg dat hij het voorwiel van Glenn raakte. Dit zorgde ervoor dat Glenn viel en omdat het lang duurde voordat hij weer terug op de motor zat, viel hij terug tot buiten de punten. In het resterende deel van de wedstrijd lukte het niet meer om terug te komen tot in de punten waardoor hij op een eenentwintigste plaats strandde.

 

Gebrand op een beter resultaat stond hij achter het starthek voor de tweede manche. Opnieuw wist hij een hele goede start te pakken en begon net buiten de top vijf aan de wedstrijd. In de beginfase reed hij op een zevende plaats en later had hij een aantal ronden de achtste positie in handen. In een gevecht met Jeremy Seewer moest hij deze positie nog afstaan en finishte als negende.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’Het was een moeilijk weekend. Ik kon mijn ritme niet vinden en op maandag liep het niet lekker. Op dinsdag had ik in beide manches een goede start en heb alles gegeven. Vanaf de eerste ronde wist ik dat het zwaar zou worden maar uiteindelijk ben ik niet zelf gevallen maar omdat Febvre de controle over zijn motor verloor. Ik zat er te dicht achter waardoor ik hem raakte en viel. Ik had veel moeite om de motor terug op de baan te krijgen en daardoor finishte ik buiten de punten, waar ik erg teleurgesteld over was. Voor de tweede manche hebben we een aantal dingen aan de motor veranderd en ik heb alles gegeven wat ik had. Het was een weekend waarin we de schade beperkt hebben gehouden en we staan nog steeds zesde in het kampioenschap. Nu kijken we uit naar Letland want ik heb goede herinneringen aan deze baan.’’

 

Omdat Glenn in de eerste manche niet tot scoren kwam, eindigde hij in het dagklassement op een vijftiende plaats. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft hij ondanks zijn tegenslag in de eerste manche op een zesde plaats staan. Aankomende zondag zal de crosser uit Heesch deelnemen aan de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Mill, de volgende Grand Prix staat op zondag 13 mei op het programma in het Letse Kegums.

 

Fotocredits: Ray Archer

 

Daguitsland Grand Prix Rusland:

1 Clement Desalle 47 Pnt

2 Jeffrey Herlings 45 Pnt

3 Antonio Cairoli 38 Pnt

4 Romain Febvre 34 Pnt

5 Tim Gajser 34 Pnt

15 Glenn Coldenhoff 12 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

1 Jeffrey Herlings 286 Pnt

2 Antonio Cairoli 263 Pnt

3 Clement Desalle 212 Pnt

4 Romain Febvre 203 Pnt

5 Gautier Paulin 180 Pnt

6 Glenn Coldenhoff 152 Pnt

Related Post:

Sterk optreden van Glenn Coldenhoff met zevende plaats in MXGP Duitsland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Duitsland op een zevende plaats geëindigd. In de eerste manche ging de start niet volgens plan maar toch wist hij als negende...
Glenn Coldenhoff scoort constant in MXGP Letland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de zevende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Letland constant gescoord. De crosser uit Heesch wist achtste te worden in de eerste...
Glenn Coldenhoff in de top vijf in de MXGP van Portugal Glenn Coldenhoff van Red Bull KTM Factory Racing is in de vijfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Portugese Agueda in de top vijf geeindigd. Met een zevende en zesde plaats in de manch...
Glenn Coldenhoff sterk vijfde in de Grand Prix van Italië Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke vierde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Arco di Trento gereden. Coldenhoff kwam na een redelijke start op...
Glenn Coldenhoff handhaaft zich op een zesde plaats in het WK MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team handhaaft zich op een goede zesde plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap MXGP. Tijdens de derde wedstrijd in het Spaanse RedSand kwam C...