Blog

Glenn Coldenhoff strijdend voor de top drie plaatsen in de Dutch Masters in Mill

  |   Dutch Masters of Motocross

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Mill goed meegestreden voor de podiumplaatsen. In de eerste manche wisselde hij verschillende keren van positie maar in een gevecht met Gautier Paulin kwamen ze samen ten val waardoor Glenn uiteindelijk vijfde werd. In de tweede manche wist hij na een sterke beginfase waarin hij op een tweede plaats reed, als derde over de finish te komen waarmee hij vierde werd in het dagklassement.

 

De crosser uit Heesch vertrok in beide manches als een speer toen het starthek viel en als leider kon hij aan de wedstrijd beginnen. In de eerste manche reed hij lang op een tweede plaats maar gedurende de wedstrijd moest hij Gautier Paulin en Max Anstie voorbij laten gaan. Echter door een val van Paulin schoof Glenn weer door naar een derde plaats en wist hier lang goed op stand te houden. In de slotfase kwam Paulin toch weer hard opzetten en wist de derde plaats terug te pakken. Omdat Glenn dit niet zomaar wilde laten gebeuren, ging hij terug in de aanval. Echter bij een inhaalmanoeuvre ging het fout waardoor beide rijders ten val kwamen. Dit koste hem nog een extra plaats waardoor hij als vijfde over de finish kwam.

 

Nadat Glenn goed was hersteld voor de tweede manche reed hij ook nu lang op een tweede plaats. Toen hij tussen de achterblijvers kwam, wist Anstie hem te passeren maar Glenn wist hem lange tijd goed te volgen. Omdat hij niet meer de macht had om hem terug te pakken, heeft hij hem in de slotfase laten gaan en finishte op een goede derde plaats.

 

Met een 5-3 in de manches miste Coldenhoff nipt het podium en moest genoegen nemen met een vierde plaats in het dagklassement. Aanstaande donderdag komt Coldenhoff aan de start in het Open Nederlands Kampioenschap in Rhenen en in het weekend staat de volgende Grand Prix op het programma in het Letse Kegums.

 

Daguitslag Dutch Masters 500 in Mill:

1 Jeffrey Herlings 50 Pnt

2 Max Anstie 44 Pnt

3 Gautier Paulin 38 Pnt

4 Glenn Coldenhoff 36 Pnt

5 Jeremy Seewer 34 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff sterk tweede in Dutch Masters in Lichtenvoorde Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft bij de finale van de Dutch Masters of Motocross op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde zijn eerste podiumplaats van dit seizoen weten te behalen. ...
Valpartij zorgt voor pijnlijke knie voor Glenn Coldenhoff in Oldebroek Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft bij de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek wisselend succes gekend. Coldenhoff kwam in de eerste manche ten val en b...
Glenn Coldenhoff bouwt aan wedstrijdritme in Dutch Masters in Markelo Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de Dutch Masters of Motocross in Markelo aan zijn wedstrijdritme kunnen werken. De vingerblessure van een aantal weken geleden heeft ervoor ...
Glenn Coldenhoff niet aan de start in de Dutch Masters in Oss Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team zal helaas niet deelnemen aan de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oss.   Even was er groen licht voor de rijder uit He...
Glenn Coldenhoff komt dicht bij zege in de Dutch Masters in Halle Met nog drie ronden te gaan in de tweede manche van de Dutch Masters in Halle was Glenn Coldenhoff de dagwinnaar in Halle. Echter in de slotfase werd hij nog gepasseerd door Evgeny Bobryshev waardoor ...