Blog

glenn_letland

Glenn Coldenhoff scoort constant in MXGP Letland

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de zevende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Letland constant gescoord. De crosser uit Heesch wist achtste te worden in de eerste manche en reed in de tweede manche goed vooraan mee en werd zesde. Deze resultaten leverden hem een zevende plaats op in het dagklassement.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: “Het was een wisselend weekend: niet zo slecht maar ook niet goed. Ik had een klein probleem bij de start van de eerste manche maar wist er goed door te komen. Een achtste plaats was ok maar de laatste weken gaan we voor meer. In de tweede manche pakte ik bijna kopstart en reed anderhalve ronde aan de leiding, dat gaf echt een goed gevoel. Ik heb aangezet maar mijn tempo was net iets minder hoog dan die van de toprijders en soms moet je dat respecteren. Een zesde plaats was ok maar we werken voor meer!”

 

Na zeven wedstrijden bezet Coldenhoff de zesde plaats in de tussenstand om het wereldkampioenschap MXGP. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in het Duitse Teutschenthal.

 

Daguitslag MXGP Letland:

1 Jeffrey Herlings 50 Pnt

2 Antonio Cairoli 44 Pnt

3 Gautier Paulin 38 Pnt

4 Clement Desalle 32 Pnt

5 Tim Gajser 30 Pnt

7 Glenn Coldenhoff 28 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

1 Jeffrey Herlings 336 Pnt

2 Antonio Cairoli 307 Pnt

3 Clement Desalle 244 Pnt

4 Romain Febvre 223 Pnt

5 Gautier Paulin 218 Pnt

6 Glenn Coldenhoff 180 Pnt

Related Post:

Sterk optreden van Glenn Coldenhoff met zevende plaats in MXGP Duitsland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Duitsland op een zevende plaats geëindigd. In de eerste manche ging de start niet volgens plan maar toch wist hij als negende...
Glenn Coldenhoff houdt schade beperkt in Grand Prix in Rusland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de zesde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Russische Orlyonok een moeilijke Grand Prix gekend. De rijder uit Heesch was aan e...
Glenn Coldenhoff in de top vijf in de MXGP van Portugal Glenn Coldenhoff van Red Bull KTM Factory Racing is in de vijfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Portugese Agueda in de top vijf geeindigd. Met een zevende en zesde plaats in de manch...
Glenn Coldenhoff sterk vijfde in de Grand Prix van Italië Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke vierde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Arco di Trento gereden. Coldenhoff kwam na een redelijke start op...
Glenn Coldenhoff handhaaft zich op een zesde plaats in het WK MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team handhaaft zich op een goede zesde plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap MXGP. Tijdens de derde wedstrijd in het Spaanse RedSand kwam C...