Blog

Glenn Coldenhoff scoort constant in MXGP Letland

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de zevende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Letland constant gescoord. De crosser uit Heesch wist achtste te worden in de eerste manche en reed in de tweede manche goed vooraan mee en werd zesde. Deze resultaten leverden hem een zevende plaats op in het dagklassement.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: “Het was een wisselend weekend: niet zo slecht maar ook niet goed. Ik had een klein probleem bij de start van de eerste manche maar wist er goed door te komen. Een achtste plaats was ok maar de laatste weken gaan we voor meer. In de tweede manche pakte ik bijna kopstart en reed anderhalve ronde aan de leiding, dat gaf echt een goed gevoel. Ik heb aangezet maar mijn tempo was net iets minder hoog dan die van de toprijders en soms moet je dat respecteren. Een zesde plaats was ok maar we werken voor meer!”

 

Na zeven wedstrijden bezet Coldenhoff de zesde plaats in de tussenstand om het wereldkampioenschap MXGP. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in het Duitse Teutschenthal.

 

Daguitslag MXGP Letland:

1 Jeffrey Herlings 50 Pnt

2 Antonio Cairoli 44 Pnt

3 Gautier Paulin 38 Pnt

4 Clement Desalle 32 Pnt

5 Tim Gajser 30 Pnt

7 Glenn Coldenhoff 28 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

1 Jeffrey Herlings 336 Pnt

2 Antonio Cairoli 307 Pnt

3 Clement Desalle 244 Pnt

4 Romain Febvre 223 Pnt

5 Gautier Paulin 218 Pnt

6 Glenn Coldenhoff 180 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff zevende in het wereldkampioenschap MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team is tijdens de Grand Prix van Italië op een negende plaats geëindigd. In de eerste manche kwam “The Hoff” als elfde over de finish en in de tweede manche werd...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff in thuis Grand Prix in Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke Nederlandse Grand Prix in Assen gereden en kwam opnieuw heel dichtbij het podium. Een valpartij in de eerste manche gooide echter ro...
Glenn Coldenhoff vecht zich naar zevende plaats in MXGP in Turkije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de achttiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Turkije op een zevende plaats geeindigd. Coldenhoff pakte in de eerste manche een go...
Glenn Coldenhoff boekt progressie tijdens de MXGP in Bulgarije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de zeventiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Bulgaarse Sevlievo een stijgende lijn doorgemaakt. Op het knetterharde ...
Glenn Coldenhoff vierde in Grand Prix van Zwitserland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Zwitserland op een vierde plaats geëindigd. Coldenhoff reed een zeer sterke eerste manche waarin hij op een vierde plaats ove...