Blog

Glenn Coldenhoff scoort constant in MXGP Letland

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de zevende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Letland constant gescoord. De crosser uit Heesch wist achtste te worden in de eerste manche en reed in de tweede manche goed vooraan mee en werd zesde. Deze resultaten leverden hem een zevende plaats op in het dagklassement.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: “Het was een wisselend weekend: niet zo slecht maar ook niet goed. Ik had een klein probleem bij de start van de eerste manche maar wist er goed door te komen. Een achtste plaats was ok maar de laatste weken gaan we voor meer. In de tweede manche pakte ik bijna kopstart en reed anderhalve ronde aan de leiding, dat gaf echt een goed gevoel. Ik heb aangezet maar mijn tempo was net iets minder hoog dan die van de toprijders en soms moet je dat respecteren. Een zesde plaats was ok maar we werken voor meer!”

 

Na zeven wedstrijden bezet Coldenhoff de zesde plaats in de tussenstand om het wereldkampioenschap MXGP. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in het Duitse Teutschenthal.

 

Daguitslag MXGP Letland:

1 Jeffrey Herlings 50 Pnt

2 Antonio Cairoli 44 Pnt

3 Gautier Paulin 38 Pnt

4 Clement Desalle 32 Pnt

5 Tim Gajser 30 Pnt

7 Glenn Coldenhoff 28 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

1 Jeffrey Herlings 336 Pnt

2 Antonio Cairoli 307 Pnt

3 Clement Desalle 244 Pnt

4 Romain Febvre 223 Pnt

5 Gautier Paulin 218 Pnt

6 Glenn Coldenhoff 180 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff scoort top drie plaats in MXGP Lommel Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de Grand Prix van Lommel een top drie plaats weten te behalen. Nadat Glenn in de eerste manche na een matige start nog terug kwam naar een z...
Glenn Coldenhoff negende in MXGP van Tsjechië Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Tsjechië negende geworden.   Het hele weekend liet Glenn een goede snelheid zien maar door een fout in de eerste m...
Gemengde gevoelens voor Glenn Coldenhoff na Grand Prix van Indonesie Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team blikt met gemengde gevoelens terug op de dertiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Semarang, Indonesie. Coldenhoff finishte in de eerste...
Standing Construct KTM en Glenn Coldenhoff samen in MXGP in 2019 en 2020 Standing Construct KTM is verheugd te kunnen melden dat het een akkoord heeft bereikt met huidig Red Bull KTM Factory rijder, Glenn Coldenhoff.   Coldenhoff zal de komende twee seizoenen, t...
Glenn Coldenhoff pakt top vijf plaats in Grand Prix van Indonesie Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de twaalfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Indonesische Pangkal Pinang op een zesde plaats geeindigd. In beide manches kwam d...