Blog

Sterk optreden van Glenn Coldenhoff met zevende plaats in MXGP Duitsland

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Duitsland op een zevende plaats geëindigd. In de eerste manche ging de start niet volgens plan maar toch wist hij als negende te finishen. In de tweede manche mengde hij zich in de strijd net buiten de top vijf en wist hij er een goede zesde plaats uit te halen.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff:”Voor aanvang van het weekend wisten we dat de start hier heel belangrijk zou zijn. In de eerste manche bewoog ik een aantal keren achter het starthek en ik kwam slecht weg. Ik had veel werk te doen en kwam terug naar een negende plaats. In de tweede manche zat ik er beter bij na de start. In de beginfase ging het er flink op en wisselden we vaak van positie. Na een aantal ronden kwam ik in het juiste ritme en reed ik constant op een zevende plaats. Toen ik in de slotfase een paar keer bijna ten val kwam, heb ik gas teruggenomen en de wedstrijd rustig uitgereden. Omdat ik Romain Febvre nog kon pakken finishte ik op een mooie zesde plaats,” vertelt Glenn.

 

In de tussenstand om het wereldkampioenschap staat Coldenhoff nu zevende. Over twee weken staat de volgende Grand Prix op de kalender in het Britse Matterley Basin!

 

Daguitslag Grand Prix van Duitsland:

1 Jeffrey Herlings 50 Pnt

2 Tim Gajser 44 Pnt

3 Gautier Paulin 40 Pnt

4 Clement Desalle 34 Pnt

5 Romain Febvre 32 Pnt

7 Glenn Coldenhoff 27 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

1 Jeffrey Herlings 386 Pnt

2 Antonio Cairoli 338 Pnt

3 Clement Desalle 278 Pnt

4 Gautier Paulin 258 Pnt

5 Romain Febvre 255 Pnt

7 Glenn Coldenhoff 207 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff zevende in het wereldkampioenschap MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team is tijdens de Grand Prix van Italië op een negende plaats geëindigd. In de eerste manche kwam “The Hoff” als elfde over de finish en in de tweede manche werd...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff in thuis Grand Prix in Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke Nederlandse Grand Prix in Assen gereden en kwam opnieuw heel dichtbij het podium. Een valpartij in de eerste manche gooide echter ro...
Glenn Coldenhoff vecht zich naar zevende plaats in MXGP in Turkije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de achttiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Turkije op een zevende plaats geeindigd. Coldenhoff pakte in de eerste manche een go...
Glenn Coldenhoff boekt progressie tijdens de MXGP in Bulgarije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de zeventiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Bulgaarse Sevlievo een stijgende lijn doorgemaakt. Op het knetterharde ...
Glenn Coldenhoff vierde in Grand Prix van Zwitserland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Zwitserland op een vierde plaats geëindigd. Coldenhoff reed een zeer sterke eerste manche waarin hij op een vierde plaats ove...