Blog

Sterk optreden van Glenn Coldenhoff met zevende plaats in MXGP Duitsland

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Duitsland op een zevende plaats geëindigd. In de eerste manche ging de start niet volgens plan maar toch wist hij als negende te finishen. In de tweede manche mengde hij zich in de strijd net buiten de top vijf en wist hij er een goede zesde plaats uit te halen.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff:”Voor aanvang van het weekend wisten we dat de start hier heel belangrijk zou zijn. In de eerste manche bewoog ik een aantal keren achter het starthek en ik kwam slecht weg. Ik had veel werk te doen en kwam terug naar een negende plaats. In de tweede manche zat ik er beter bij na de start. In de beginfase ging het er flink op en wisselden we vaak van positie. Na een aantal ronden kwam ik in het juiste ritme en reed ik constant op een zevende plaats. Toen ik in de slotfase een paar keer bijna ten val kwam, heb ik gas teruggenomen en de wedstrijd rustig uitgereden. Omdat ik Romain Febvre nog kon pakken finishte ik op een mooie zesde plaats,” vertelt Glenn.

 

In de tussenstand om het wereldkampioenschap staat Coldenhoff nu zevende. Over twee weken staat de volgende Grand Prix op de kalender in het Britse Matterley Basin!

 

Daguitslag Grand Prix van Duitsland:

1 Jeffrey Herlings 50 Pnt

2 Tim Gajser 44 Pnt

3 Gautier Paulin 40 Pnt

4 Clement Desalle 34 Pnt

5 Romain Febvre 32 Pnt

7 Glenn Coldenhoff 27 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

1 Jeffrey Herlings 386 Pnt

2 Antonio Cairoli 338 Pnt

3 Clement Desalle 278 Pnt

4 Gautier Paulin 258 Pnt

5 Romain Febvre 255 Pnt

7 Glenn Coldenhoff 207 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff kent moeilijke Grand Prix van Lombardije Op ondergrond waarop Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team zich normaal altijd goed thuis voelt, had hij het dit weekend tijdens de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaan...
Sterk rijdende Glenn Coldenhoff zesde in Grand Prix van Frankrijk Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de tiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Franse St. Jean d’Angely op een zesde plaats geeindigd. In de eerste manche reed Col...
Glenn Coldenhoff scoort sterke zesde plaats in Grand Prix van Engeland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de negende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Britse Matterley Basin hoog gescoord. In zowel de eerste als de tweede manche kw...
Glenn Coldenhoff scoort constant in MXGP Letland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de zevende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Letland constant gescoord. De crosser uit Heesch wist achtste te worden in de eerste...
Glenn Coldenhoff houdt schade beperkt in Grand Prix in Rusland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de zesde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Russische Orlyonok een moeilijke Grand Prix gekend. De rijder uit Heesch was aan e...