Blog

Sterk rijdende Glenn Coldenhoff zesde in Grand Prix van Frankrijk

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de tiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Franse St. Jean d’Angely op een zesde plaats geeindigd. In de eerste manche reed Coldenhoff lang op een derde plaats en werd na een sterk gereden wedstrijd vijfde. In de tweede manche moest hij na een mindere start terug naar voren komen en wist in de laatste bocht Jeremy Seewer nog te passeren en werd zevende.

 

Op zaterdag ging het in de kwalificatieheat mis met Coldenhoff. In de eerste ronde kwam hij met een andere rijder in aanraking en kwam ten val. Coldenhoff moest van ver terug komen maar kwam uiteindelijk niet verder dan een zeventiende plaats. Op zich was dit voor zijn startplaats niet heel schokkend omdat je hier vanaf iedere positie een goede start kunt pakken.

 

Omdat het op zaterdagavond veel had geregend, was het circuit op zondag een stuk modderiger dan op zaterdag. De keuze van de startplaats was belangrijk omdat er veel modder op het startveld lag. Glenn maakte de juiste keuze en kwam op een zevende plaats uit de start. Gelijk in de eerste ronde stootte hij door naar een derde plaats en wist hier lang op stand te houden. Rondenlang wist hij negenvoudig wereldkampioen, Antonio Cairoli, achter zich te houden en hield de derde plaats in handen. Echter in het tweede deel van de wedstrijd kwam Cairoli erlangs en viel hij terug naar een vierde plaats. Omdat Glenn iets te verkrampt was gaan rijden, ging het tempo in de slotfase iets naar beneden. Dit had tot gevolg dat Tim Gajser hem nog wist te passeren en hij na een sterk gereden wedstrijd als vijfde over de finish kwam.

 

In de tweede manche kwam Coldenhoff minder goed uit de start en had veel werk te doen om terug naar voren te komen. Vooral in het tweede deel van de wedstrijd begon het rijden makkelijk te gaan en dit zorgde ervoor dat hij nog een paar belangrijke plaatsen winst wist te boeken. In de laatste bocht wist hij Jeremy Seewer nog te passeren en dit zorgde ervoor dat hij als zevende over de finish kwam.

 

Met een 5-7 in de manches eindigde Coldenhoff op een zesde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft hij op een zevende plaats staan. Volgend weekend staat de elfde ronde van het wereldkampioenschap op het programma in het Italiaanse Ottobiano.

 

‘’We hebben deze winter hard gewerkt om van een vaste top tien rijder richting de top vijf te gaan. We komen steeds dichterbij. Het doel is top vijf en ik denk dat wanneer ik twee keer een goede start pak, ik met de top mannen mee kan,’’ vertelt een tevreden Glenn Coldenhoff.

 

Daguitslag Grand Prix van Frankrijk:

1 Jeffrey Herlings 50 Pnt

2 Antonio Cairoli 42 Pnt

3 Tim Gajser 38 Pnt

4 Clement Desalle 37 Pnt

5 Romain Febvre 32 Pnt

6 Glenn Coldenhoff 30 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

1 Jeffrey Herlings 486 Pnt

2 Antonio Cairoli 424 Pnt

3 Clement Desalle 351 Pnt

4 Romain Febvre 323 Pnt

5 Gautier Paulin 296 Pnt

7 Glenn Coldenhoff 267 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff scoort top drie plaats in MXGP Lommel Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de Grand Prix van Lommel een top drie plaats weten te behalen. Nadat Glenn in de eerste manche na een matige start nog terug kwam naar een z...
Glenn Coldenhoff negende in MXGP van Tsjechië Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Tsjechië negende geworden.   Het hele weekend liet Glenn een goede snelheid zien maar door een fout in de eerste m...
Gemengde gevoelens voor Glenn Coldenhoff na Grand Prix van Indonesie Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team blikt met gemengde gevoelens terug op de dertiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Semarang, Indonesie. Coldenhoff finishte in de eerste...
Standing Construct KTM en Glenn Coldenhoff samen in MXGP in 2019 en 2020 Standing Construct KTM is verheugd te kunnen melden dat het een akkoord heeft bereikt met huidig Red Bull KTM Factory rijder, Glenn Coldenhoff.   Coldenhoff zal de komende twee seizoenen, t...
Glenn Coldenhoff pakt top vijf plaats in Grand Prix van Indonesie Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de twaalfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Indonesische Pangkal Pinang op een zesde plaats geeindigd. In beide manches kwam d...