Blog

Glenn Coldenhoff pakt top vijf plaats in Grand Prix van Indonesie

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de twaalfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Indonesische Pangkal Pinang op een zesde plaats geeindigd. In beide manches kwam de crosser uit Heesch niet goed uit de start en had veel werk te doen om naar voren te komen. In de eerste manche leverde zijn wilskracht hem een zevende plaats op en in de tweede manche kwam hij als vijfde over de finish.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff:’’Ik voelde me het hele weekend goed maar wanneer je hier geen goede start pakt is het heel moeilijk om naar voren te komen. Op een gegeven moment pushte ik zo hard dat het rijden minder goed begon te gaan. Ik maakte teveel fouten maar uiteindelijk vond ik mijn ritme en wist ik vanaf een vijftiende plaats terug te komen naar een zevende plaats. Het is niet zo slecht maar we werken voor meer en in de tweede manche was het al een klein beetje beter. Ik wist een paar grote namen in te halen en ben zesde geworden in de daguitslag. Ik voel dat ik constant ben en we gaan ieder weekend voor de top vijf. Volgend weekend wordt het opnieuw zwaar maar conditioneel ben ik sterk en ik zit op een goede snelheid.’’

 

In de tussenstand om het wereldkampioenschap staat Coldenhoff na twaalf wedstrijden op een zevende plaats. Volgend weekend staat de dertiende wedstrijd van het kampioenschap op het programma in Semarang, Indonesie.

 

Daguitslag Grand Prix Indonesie:

1 Jeffrey Herlings 47 Pnt

2 Antonio Cairoli 47 Pnt

3 Romain Febvre 36 Pnt

4 Tim Gajser 36 Pnt

5 Clement Desalle 33 Pnt

6 Glenn Coldenhoff 30 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

1 Jeffrey Herlings 533 Pnt

2 Antonio Cairoli 521 Pnt

3 Clement Desalle 407 Pnt

4 Romain Febvre 390 Pnt

5 Tim Gajser 368 Pnt

7 Glenn Coldenhoff 319 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff zevende in het wereldkampioenschap MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team is tijdens de Grand Prix van Italië op een negende plaats geëindigd. In de eerste manche kwam “The Hoff” als elfde over de finish en in de tweede manche werd...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff in thuis Grand Prix in Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke Nederlandse Grand Prix in Assen gereden en kwam opnieuw heel dichtbij het podium. Een valpartij in de eerste manche gooide echter ro...
Glenn Coldenhoff vecht zich naar zevende plaats in MXGP in Turkije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de achttiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Turkije op een zevende plaats geeindigd. Coldenhoff pakte in de eerste manche een go...
Glenn Coldenhoff boekt progressie tijdens de MXGP in Bulgarije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de zeventiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Bulgaarse Sevlievo een stijgende lijn doorgemaakt. Op het knetterharde ...
Glenn Coldenhoff vierde in Grand Prix van Zwitserland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Zwitserland op een vierde plaats geëindigd. Coldenhoff reed een zeer sterke eerste manche waarin hij op een vierde plaats ove...