Blog

Glenn Coldenhoff pakt top vijf plaats in Grand Prix van Indonesie

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de twaalfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Indonesische Pangkal Pinang op een zesde plaats geeindigd. In beide manches kwam de crosser uit Heesch niet goed uit de start en had veel werk te doen om naar voren te komen. In de eerste manche leverde zijn wilskracht hem een zevende plaats op en in de tweede manche kwam hij als vijfde over de finish.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff:’’Ik voelde me het hele weekend goed maar wanneer je hier geen goede start pakt is het heel moeilijk om naar voren te komen. Op een gegeven moment pushte ik zo hard dat het rijden minder goed begon te gaan. Ik maakte teveel fouten maar uiteindelijk vond ik mijn ritme en wist ik vanaf een vijftiende plaats terug te komen naar een zevende plaats. Het is niet zo slecht maar we werken voor meer en in de tweede manche was het al een klein beetje beter. Ik wist een paar grote namen in te halen en ben zesde geworden in de daguitslag. Ik voel dat ik constant ben en we gaan ieder weekend voor de top vijf. Volgend weekend wordt het opnieuw zwaar maar conditioneel ben ik sterk en ik zit op een goede snelheid.’’

 

In de tussenstand om het wereldkampioenschap staat Coldenhoff na twaalf wedstrijden op een zevende plaats. Volgend weekend staat de dertiende wedstrijd van het kampioenschap op het programma in Semarang, Indonesie.

 

Daguitslag Grand Prix Indonesie:

1 Jeffrey Herlings 47 Pnt

2 Antonio Cairoli 47 Pnt

3 Romain Febvre 36 Pnt

4 Tim Gajser 36 Pnt

5 Clement Desalle 33 Pnt

6 Glenn Coldenhoff 30 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

1 Jeffrey Herlings 533 Pnt

2 Antonio Cairoli 521 Pnt

3 Clement Desalle 407 Pnt

4 Romain Febvre 390 Pnt

5 Tim Gajser 368 Pnt

7 Glenn Coldenhoff 319 Pnt

Related Post:

Gemengde gevoelens voor Glenn Coldenhoff na Grand Prix van Indonesie Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team blikt met gemengde gevoelens terug op de dertiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Semarang, Indonesie. Coldenhoff finishte in de eerste...
Standing Construct KTM en Glenn Coldenhoff samen in MXGP in 2019 en 2020 Standing Construct KTM is verheugd te kunnen melden dat het een akkoord heeft bereikt met huidig Red Bull KTM Factory rijder, Glenn Coldenhoff.   Coldenhoff zal de komende twee seizoenen, t...
Glenn Coldenhoff kent moeilijke Grand Prix van Lombardije Op ondergrond waarop Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team zich normaal altijd goed thuis voelt, had hij het dit weekend tijdens de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaan...
Sterk rijdende Glenn Coldenhoff zesde in Grand Prix van Frankrijk Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de tiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Franse St. Jean d’Angely op een zesde plaats geeindigd. In de eerste manche reed Col...
Glenn Coldenhoff scoort sterke zesde plaats in Grand Prix van Engeland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de negende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Britse Matterley Basin hoog gescoord. In zowel de eerste als de tweede manche kw...