Blog

Standing Construct KTM en Glenn Coldenhoff samen in MXGP in 2019 en 2020

  |   MXGP

Standing Construct KTM is verheugd te kunnen melden dat het een akkoord heeft bereikt met huidig Red Bull KTM Factory rijder, Glenn Coldenhoff.

 

Coldenhoff zal de komende twee seizoenen, tot en met 2020, uitkomen voor het team in het MXGP Wereldkampioenschap op KTM450SX-F motoren.

 

Coldenhoff reed reeds eerder voor Standing Construct KTM en behaalde samen met het team in de MX2 klasse zijn eerste successen. In het 2013 seizoen scoorde de combinatie samen hun eerste WK- podium, kort gevolgd door een allereerste GP- win in de Britse Grand Prix te Matterley Basin – Winchester.

 

De Nederlander is erg tevreden om terug uit te komen voor een team waar hij vertrouwen in heeft en op de voor hem vertrouwde KTM motoren van de succesvolle Oostenrijkse fabrikant.

 

Glenn Coldenhoff wordt alom gezien als een top vijf rijder in de MXGP koninginneklasse. Sinds zijn aantreden in de MXGP- klasse in 2015 vestigde de Nederlander al snel een reputatie als podiumkandidaat en won hij reeds in zijn rookie- seizoen de Grand Prix van Letland. Na de overwinning in de Letse Grand Prix behaalde Coldenhoff nog vier podiumplaatsen in de MXGP klasse.

 

Het 2018 FIM MXGP Wereldkampioenschap is een zwaar bevochten competitie. Het is de meest diverse motorcrosscompetitie in de Wereld met wedstrijden in vijftien verschillende landen verspreid over de hele Wereld, op de meest diverse en uitdagendste circuits. Met reeds twaalf van de twintig wedstrijden achter de rug staat Coldenhoff momenteel op de zevende plaats in de 2018 MXGP Wereldkampioenschap stand.

 

Glenn Coldenhoff – MXGP rijder:

 

Ik ben erg tevreden om terug samen te kunnen werken met Standing Construct KTM.

 

Ik had verschillende geïnteresseerde teams maar ik ken het Standing Construct KTM team en de mensen achter het team reeds vele jaren en ik weet dat ze erg professioneel werken en bovendien dezelfde doelstellingen hebben als ik.

 

Hun manier van werken, in combinatie met de ervaring die ik inmiddels heb met KTM en veringenfabrikant WP, garanderen me te kunnen beschikken over één van de beste motoren in de MXGP paddock.

 

Tim Mathys – Manager Standing Construct KTM

 

Ik ben uitermate tevreden om terug een akkoord te hebben bereikt met Glenn.

 

We hebben in het verleden kunnen ervaren wat een aangename en professioneel toegewijde rijder hij is om mee te werken, dus hij was absoluut een rijder bovenaan onze lijst.

 

Met hem hebben we een top vijf rijder in het MXGP Wereldkampioenschap, wat een logische stap is na ons debuut dit jaar in de MXGP klasse en onze nauwe samenwerking met KTM. Bovendien is Glenn, naast zijn uitzonderlijke rijderskwaliteiten, een publicitair erg interessante rijder voor onze sponsors, waaronder onze title- sponsor bouwbedrijf Standing Construct.

Related Post:

Glenn Coldenhoff zevende in het wereldkampioenschap MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team is tijdens de Grand Prix van Italië op een negende plaats geëindigd. In de eerste manche kwam “The Hoff” als elfde over de finish en in de tweede manche werd...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff in thuis Grand Prix in Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke Nederlandse Grand Prix in Assen gereden en kwam opnieuw heel dichtbij het podium. Een valpartij in de eerste manche gooide echter ro...
Glenn Coldenhoff vecht zich naar zevende plaats in MXGP in Turkije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de achttiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Turkije op een zevende plaats geeindigd. Coldenhoff pakte in de eerste manche een go...
Glenn Coldenhoff boekt progressie tijdens de MXGP in Bulgarije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de zeventiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Bulgaarse Sevlievo een stijgende lijn doorgemaakt. Op het knetterharde ...
Glenn Coldenhoff vierde in Grand Prix van Zwitserland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Zwitserland op een vierde plaats geëindigd. Coldenhoff reed een zeer sterke eerste manche waarin hij op een vierde plaats ove...